به گزارش ایسنا، سینماهای کشور همزمان با ۶ آذر ماه سالروز شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) تا ساعت ۱۷ تعطیل می شوند.
برنامه اجراهای آذر ماه تالارهای نمایشی
برنامه اجراهای آذرماه تالارهای نمایشی مجموعه با ۱۰ نمایش در تالارهای اصلی، چهارسو، قشقایی، سایه، کارگاه نمایش و کافهتریای اصلی و چهارسو اعلام شد.
در تالار اصلی، و از ۷ آذرماه نمایش«فردریک» نوشته اریک امانوئل اشمیت، ترجمه شهلا حائری و کارگردانی حمیدرضا نعیمی، ساعت ۱۹ با مدت زمان۱۴۰ دقیقه، قیمت ۲۰۰ و ۱۰۰ هزار تومان در سالن اصلی به صحنه می رود. حمیدرضا نعیمی، بهناز نازی، امیرکربلاییزاده، کتانه افشارینژاد، کامبیز امینی، جوانه دلشاد، رضا جهانی، رضا داوودوندی، ایمان سلگی، صالح لواسانی، محمدامین پازوکی، فرهاد قدیمخانی، مریم صدری، آرمین یعقوبی، علی صادقی، ارسلان شباهنگ، سجاد حیدریه، مهران اکبری، احمدرضا میر رجبی و محمدحسین خلج در این نمایش ایفای نقش میکنند.
«فردریک» سرگذشت ستاره بازیگریِ تئاترِ بولوار در پاریس و فرانسه قرنِ نوزدهم است. فردریک لومتر، بازیگری افسانهای است که تمامِ نقشها و ژانرها را آزموده است. او میلی سیریناپذیر برای بازیگری دارد؛ از لذاتِ زندگی چیزی نیست که تجربه نکرده باشد اما چند ماهی است که در میانِ تماشاگران متوجه دو چشمِ میشیرنگ میشود که در تاریکی فضای سالنِ نمایش، میدرخشند و این سرآغازِ نمایشنامه اریک امانوئل اشمیت است.
تالار چهارسو نیز از ۹ آبانماه میزبان نمایش «این دنیا یه کنسرت ریکی مارتین به من بدهکاره» نوشته و به کارگردانی سهند خیرآبادی، بازی امیر مهدی ژوله و الیکا عبدالرزاق، ساعت ۲۰، با مدت زمان ۶۵ دقیقه و قیمت بلیت ۱۸۰ هزار تومان شده است. این نمایش درباره مردی میانسال است که تصمیم گرفته بحرانهای زندگی خود را با مخاطب در میان بگذارد.
همچنین نمایش «یادگار» نوشته و به کارگردانی مهرداد کوروشنیا از ۱۶ آبانماه ساعت ۱۸:۳۰ با مدت زمان ۵۰ دقیقه در تالار چهارسو به صحنه میرود. نسیم ادبی به عنوان بازیگر در این نمایش حضور دارد و قیمت بلیت آن ۱۲۰ هزارتومان در نظر گرفته شده است. «یادگار» روایتگر عاشقی و دلدادگی، دلبستگی و فراق با نگاهی متفاوت است.
تالار قشقایی نیز از روز سهشنبه ۷ آذرماه میزبان نمایش «دور» نوشته و به کارگردانی وحید نفر خواهد شد. این نمایش ساعت ۱۸:۳۰ با مدت زمان ۶۰ دقیقه و قیمت بلیت ۱۳۰ هزارتومان به صحنه میرود.
علی باروتی، محسن زرآبادی، سهیا ساعی، محمد شکری و محمدهادی عطایی در نمایش «دور» به ایفای نقش میپردازند. این نمایش به بیان خاطرهای در تاریخ ۶/۶/۶۶ میپردازد.
همچنین نمایش «ودّاد شکافهزن» برگرفته از «هفت پیکر» نظامی و به کارگردانی علیرضا دهقانی از ۸ آذرماه به صحنه خواهدرفت. نمایش ساعت ۲۰ با مدت زمان ۷۵ دقیقه و قیمت بلیت ۱۳۰ هزارتومان به صحنه میرود. این نمایش که کاری از گروه خنیاست براساس موسیقی، فرم و حرکت و بازیسازی طراحی شده است و در آن ماندانا عبقری، حمیدرضا فراهانی،جواد اینانلو و زهرا غفاری به ایفای نقش میپردازند.
از روز دوشنبه ۸ آبانماه در تالار سایه نمایش عروسکی بزرگسال «مامان» نوشته و به کارگردانی الهام سلج محمودی، ساعت ۲۰:۳۰، مدت زمان ۳۵ دقیقه و قیمت بلیت ۱۰۰ هزارتومان به صحنه رفت و در آن مرجان نامورآزاد، رویا ناصری، علی باروتی، صبا قدیمی و معصومه آرواز به عنوان بازیدنده عروسک حضور دارند. این نمایش درباره انتخاب در شرایطی است که انسان بین مسوولیت و انتخاب شخصی، قرار میگیرد.
همچنین نمایش «وِرا نام تهمینه سهراب کرد» نوشته و به کارگردانی حسین تفنگدار از روز ۷ آذرماه ساعت ۱۸، مدت زمان ۷۰ دقیقه و قیمت بلیت ۱۳۰ هزار تومان در تالار سایه به صحنه میرود. در این نمایش، میترا شجاعی، دانیال تفرشی، محسن میرهاشمی و مهتاب باجلان ایفای نقش میکنند.
این نمایش درباره زنی است که از خاک سر برآورده و مدعی میشود داستان کشته شدن سهراب به دست رستم آنگونه که تاکنون خوانده و شنیدهایم، درست نیست. او که اسرار آن روز شوم را بهتر از هرکسی میداند، اینک از جانب روح گردآفرید موظف شده تا پرده از آن راز بزرگ بردارد.
کارگاه نمایش نیز از روز ۷ آذرماه ماه ساعت ۱۹:۳۰ میزبان نمایش «سالومه» نوشته و به کارگردانی بابک پرهام با مدت زمان ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۸۰ هزار تومان خواهدبود. در این نمایش نکیسا عقبایی به عنوان تنها بازیگر نمایش به ایفای نقش میپردازد. امیر شفیعی به عنوان مشاور و علیرضا آل داود نیز به عنوان تهیهکننده، در کنار کارگردان حضور دارند.
این نمایش درباره عشق نافرجام «سالومه» دختر هرودیا است که در زندان، عاشق صدای یحیی تعمید دهنده میشود اما با طرد شدن از سوی یحیی، کینه او را به دل میگیرد و از پدر درخواست سرِ بریده یحیی را میکند.
از روز یکشنبه ۲۱ آبان ماه، نمایش «یک ملاقات ساده» نوشته و کار جواد تولمی ساعت ۱۶:۳۰ با مدت زمان ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۵۰ هزار تومان در کافهتریای اصلی تئاترشهر به صحنه رفته است. در این نمایش سبا سلیمانی، عباس علیرضا و مطهره قدسیزاده ایفای نقش میکنند. «یک ملاقات ساده» نمایشی است بر پایه روابط و مناسبات بینانسلی با رویکردی روانشناسانه که به اختلافات و شکاف بین دو نسل و گسست خانواده میپردازد.
نمایش «من نوید نیستم» نوشته و به کارگردانی علی خوشرو نیز از روز جمعه ۲۶ آبانماه ساعت ۱۶:۳۰ با مدت زمان ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۵۰ هزارتومان در کافه تریای سالن چهارسو به صحنه رفته است. این نمایش درباره انتظار یک بازیگر تئاتر برای دیدن نویدمحمدزاده است و در آن علی خوشرو به عنوان بازیگر ایفای نقش میکند.
علی یدالهی در تدارک اجرای نمایش «شنگرف»
علی یدالهی این روزها در حال آمادهسازی نمایش «شنگرف» برای اجرای عمومی است.
این کارگردان تئاتر با بیان این که تلاش میکنیم آذرماه اجرای عمومی نمایشمان آغاز شود گفت: در حال حاضر مشغول آمادهسازی نمایش "شنگرف" برای اجرا در یکی از سالنهای دولتی تهران هستم. این نمایش را برای جشنواره نمایشهای آیینی و سنتی آماده کرده بودیم که در این جشنواره اجرا شد و بازخورد خوبی هم از مخاطبان دریافت کرد.
وی درباره داستان این نمایش توضیح داد: شنگرف اسم سنگ کانی بسیار کمیاب و زیبایی است که رنگ قرمز از آن ساخته میشود. داستان نمایش ما نیز به اسطوره سیاوش میپردازد که اثبات درستکاریاش به شعلههای آتش سپرده میشود.
یدالهی که نویسنده نمایشنامه شنگرف نیز هست افزود: این نمایشنامه را برای اجرای تک نفره به همراه عروسک گردانی نوشتهام. بهرام بهبهانی بازیگر و عروسک گردان این نمایش کار دشواری بر عهده دارد. تمامی نقشها را با استفاده از عروسکهای خاصی که میسازد و از بین میبرد بازی خواهد کرد.
وی درباره تکنیک عروسکهای این نمایش نیز گفت: به شیوهای در طراحی عروسکها رسیدهام که با توانایی عروسک گردانی و بازیگری بازیگر رابطهای مستقیم دارد. عروسکهای این نمایش قطعات پارچه هستند. پارچههایی که با گره حجم پیدا میکنند و بازی داده میشوند و به سادگی تغییر میکنند.
این کارگردان تئاتر در معرفی دیگر همکاران نمایش شنگرف گفت: تا این لحظه دستیار کارگردان بردیا یدالهی، مدیر صحنه مهتاب زارع، روابط عمومی نمایش زهرا شایانفر، طراح نور را رضا خضرایی و عکاسی را الناز حجارزاده برعهده دارند.
وی اعلام زمان و مکان اجرا را به فرصتی دیگر و پس از کسب مجوز اجرا موکول کرد.
دوازده مرد و زن خشمگین به صحنه میآیند
دانیال اربابی، در تازهترین تجربه کارگردانیاش بنا دارد دو نمایش با نامهای «۱۲ مرد خشمگین ۲۰۲۴» و «۱۲ زن خشمگین ۲۰۲۴» را بر اساس فیلمنامهی «دوازده مرد خشمگین» نوشتهی رجینالد رُز به روی صحنه ببرد.
نمایشهای «۱۲ مرد خشمگین ۲۰۲۴» و «۱۲ زن خشمگین ۲۰۲۴» با نویسندگی، طراحی، تهیهکنندگی و کارگردانی دانیال اربابی در آذر و دی ماه ۱۴۰۲ در مجموعه برج آزادی به اجرا گذاشته خواهد شد. این کارگردان جوان که در نمایش های قبلی خود یعنی «خانه برناردا آلبا» به رؤیتپذیرسازی ظرفیت زنان پرداخته بود، این بار در تلاش است تا تفاوتها و توانمندیهای زنان و مردان در حوزه تصمیمگیری و قضاوت را در قالب ۲ نمایش مجزا به تصویر بکشد.
در خلاصه داستان فیلمنامهی «دوازده مرد خشمگین» نوشتهی رجینالد رز چنین آمده است:«پسر نوجوانی به قتل پدرش متهم شده و حال داوری نهایی برعهده هیئت منصفهای ۱۲ نفره گذاشته شده است تا وی را متفقالقول بیگناه یا گناهکار تشخیص دهند.» علوم مختلف مانند جامعهشناسی و روانشناسی به ما نشان دادهاند که زنان و مردان بدلیل نگرشها، ساختارهای ذهنی و روانی متفاوت، به شیوههای مختلفی به قضاوت و تصمیمگیری میپردازند. بر اساس این مطالعات میتوان چنین گفت که مردان در مقایسه با زنان، برای قضاوت مسائل پیشرو بیشتر متاثر از تجربیات گذشته و در پی تامین رفاه و آسایش نزدیکان خود هستند. حال آنکه زنان بسیاری برای قضاوت و تصمیمگیری امور کنونی به دورنمای آینده و مشکلات و نگرانیهای محتمل آن تکیه دارند. اطلاعات تکمیلی و اسامی بازیگران و معرفی عوامل هر دو نمایش به زودی اعلام میشوند.
انتهای پیام