مجید اکبرزاده در گفتوگو با خبرنگار ایسنا به شایعات موجود در خصوص ارسال خون به خارج از استان اشاره کرد و گفت: به دلیل حجم بسیار بالا و تنوع ارائه خدمات درمانی در فارس، تمامی محصولات تولیدی در درون استان مصرف میشود اما در برخی از فصلها به دلیل مازاد تولید، خونها به صورت محدود برای مصرف در استان سیستان و بلوچستان ارسال خواهد شد. همچنین بافت خون زنده بوده و نمیتوان به نقاط دور دست و حتی دیگر کشورها ارسال کرد.
وی از کاهش ۳ گروه خونی در ذخایر خونی استان فارس خبر داد و گفت: جهت استمرار ارائه خدمت به بیماران نیازمند خون در استان فارس از گروههای خونی o- و A+ و AB- تقاضا داریم در اسراع وقت برای اهدای خون به پایگاههای اهدای خون سراسر استان مراجعه کنند.
مدیرکل انتقال خون فارس افزود: در شهر شیراز پایگاه نمازی همه روزه بهجز روزهای تعطیل از ساعت ۷:۴۵تا ۲۰:۳۰ و قوامی (قصردشت) همه روزه از ساعت ۷:۴۵ تا ۲۰:۳۰ و کانکس مستقر در محوطه پایگاه سیدالشهدا(ع) ابتدای شهرک استقلال بلوار کشاورز همه روز بهجز پنجشنبهها و جمعهها از ساعت ۱۵ تا ۲۰:۳۰ پذیرای اهداکنندگان خواهد بود و همچنین در شهرستان مرودشت کانکس ثابت اهدای خون همه روزه بهجز جمعهها از ساعت ۷:۴۵تا ۱۲:۳۰ و پایگاههای انتقال خون در شهرستانهای آباده، جهرم، لار، لامرد، گراش، فسا، داراب، کازرون همه روزه بهجز روزهای تعطیل از ساعت ۷:۳۰ تا ۱۳:۳۰ پرنسل اداره انتقال خون آماده خونگیری از هماستانیهای نیکاندیش هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: انتقال خون استان فارس پایگاه دوم کشور در تولیدات خون و فرآوردههای خونی محسوب میشود و به دلیل وجود ۵ دانشگاه علوم پزشکی و مراکز درمانی پیشرفته در فارس، این استان همیشه به عنوان قطب پزشکی جنوب کشور شناخته شده که نیاز به تامین خون مورد نیاز این مراکز بسیار با اهمیت است.
اکبرزاده انجام عملهای جراحی تخصصی نظیر پیوند اعضا، عمل باز قلب و درمان بیماران سرطانی در فارس را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: در کنار عملهای تخصصی، بیماران ناشی از تصادفات جادهای نیز یکی از مورد بیماران نیازمند به فرآوردههای خونی به شمار میروند که به دلیل آمار بالای تصادفات باید خون مورد نیاز و به میزان کافی همیشه در دسترس باشد.
وی با بیان اینکه خون و فرآورده خونی زنجیره اصلی درمان بوده و درصورت ایجاد نقص در انتقال خون ارائه خدمات درمانی مختل خواهد شد، اضافه کرد: در صورت رخ دادن کمبود خون در استان با کمک مردم فارس آسیبی در ارائه خدمت مراکز درمانی ایجاد نشده اما در برخی از مناسبتها و بازههای زمانی سال همانند فصل سرما و بروز بیماریهایی نظیر کرونا، آنفولانزا و سرما خوردگی شاهد کاهش مراجعه مردم به مراکز خونگیری هستیم.
مدیرکل انتقال خون فارس در خصوص لزوم خونگیری به صورت مستمر در ایام سال، تاکید کرد: باتوجه به عمر محدود نگهداری فرآوردههای خونی و رعایت استانداردهای لازم برای تولید باید به صورت روزانه و مستمر تولید شود که این امر مگر با کمک مردم و مراجعه به مراکز خونگیری برای اهدای خون محقق نمیشود از این رو تقاضا داریم حداکثر ۲۰ دقیقه ای تامین خون جهت بیماران بستری در بیمارستانها به صورت کامل داشته باشیم.
وی در ادامه سخنان خود از مردم خواست تا فرهنگ اهدای خون و ایثار برای نجات جان همنوعان را جزو برنامه زندگی خود قرار دهند و بیان کرد: آقایان ۴ نوبت و بانوان ۳ نوبت در سال با داشتن شرایط استاندارد برای اهدای خون میتوانند خون خود را اهدا کنند، همچنین حفظ سلامت اهداکننده خون و فرآوردههای خونی از اهمیت بسیاری برخوردار است.
اکبرزاده با اشاره به اینکه از خون اهداکنندگان ۳ فرآورده تهیه میشود، اظهار کرد: اولین فرآورده پلاکت خون بوده که باتوجه به استانداردهای بینالمللی با عمر ۳ روز در مراکز درمانی برای استفاده بیماران سرطانی و دیگر بیماران توزیع میشود و محصول بعدی خون فشرده بوده که بستگی به نوع ویژگی از ۳۰ روز تا ۴۲ روز عمر مصرف آن خواهد بود. نگهداری از پلاسمای خون نیز تا دو سال امکانپذیر است.
انتهای پیام