رئیس کل دادگستری استان خبر داد

حصول سازش در حدود ۹۵ درصد پرونده های تشکیل شده در هیأت های صلح و سازش خراسان شمالی

رئیس کل دادگستری خراسان شمالی از حصول سازش ۹۵ درصدی در پرونده های تشکیل شده در هیأت های صلح و سازش در استان طی شش ماهه نخست سال جاری خبر داد.

حجت الإسلام والمسلمین رضا براتی زاده در  همایش ستاد استانی، به آموزه های قرآنی و دینی اشاره و ریشه داری، پایداری و ماندگاری را از جمله کارکردهای مهم صلح و سازش در جامعه توصیف کرد.

وی اظهار کرد: اینکه صلح یاران ما در هیأت های صلح و سازش توانستند در طول شش ماه نزدیک به دو هزار و ۹۰۰ فقره پرونده، یعنی نزدیک به ۹۵ درصد پرونده های متشکل در این هیأت ها را به سازش مختومه کنند کار آسانی نیست. بلکه یک حرکت انقلابی مبتنی بر اقدام قلبی و خداپسندانه و خیرخواهانه و در عین حال خردمندانه است که برای همیشه حلاوت آن در اذهان باقی خواهد ماند و باید اذعان داشت که شکل گیری و نهادینه شدن فرهنگ انسجام و یکپارچگی از جمله آثار و پیامدهای ارزنده این قبیل اقدامات ارزشمند به شمار می رود.

براتی زاده با اشاره به اینکه روحیه بسیجی در بین صلح یاران ما به بهترین شکل ممکن وجود دارد و همین کارکرد به اقدام و عمل آنها معنی و مفهوم معنوی می بخشد، گفت: تفکر بسیجی به لحاظ روحیه انقلابی، مجاهدت مثال زدنی و اخلاص در رفتار و عمل به تعبیر حضرت امام خمینی(ره) تا ابد ماندگار و پایدار است بطوریکه همین ویژگی ها و کارکردها از  متن این اندیشه نابِ انسان ساز، ابزاری قدرتمند و متنفذی ساخته که امروزه مرزهای طبیعی و جغرافیایی را براحتی درنوردیده و در قالب ندای حق و عدالت و تجلی مظلومیت مردم فلسطین و محکومیت جنایات رژیم  کودک کشی صهیونیستی در اقصی نقاط گیتی و جهان پهناور طنین انداز شده است.

براتی زاده به فرایند سخت و دشوار و بعضاً پیچیده دادرسی در پرونده های مهم از جمله پرونده های قتل عمدی اشاره و از همه عوامل نقش آفرین در این سازوکار، اعم از ضابطان، قضات رسیدگی کننده در تمامی مراحل دادرسی و در راستای احقاق حق قدردانی و اظهار کرد: این تلاش ها یک روی سکه است و در سمت دیگر آن مجاهدت هایی است که شبانه روزی و خستگی ناپذیر صورت می گیرد که به طور قطعی ستودنی است و آن اهتمام جدی در راستای اصلاح ذات البین و رفع اختلافات و کوشش در ایجاد صلح و سازش بین طرفین پس از پایان روند دادرسی و در آستانه اجرای احکام قطعی لازم الإجرا و یا حتی در بحبوحه رسیدگی های قضایی است.

وی افزود: ایجاد مصالحه در این پرونده ها کار بسیار دشواری است که اعضاء ستاد استانی صبر و شوراهای حل اختلاف متشکل از اقشار مختلف مردمی، اعم از معتمدان، ریش سفیدان و دیگر عوامل نقش آفرین در این حوزه به بهترین شکل ممکن از پس آن برآمدند بطوریکه گاهی جلوه هایی ناب از فرهنگ صلح و سازش را  در بین مردم استان خراسان شمالی به عنوان گنجینه فرهنگ ها و معرفت ها به منصه ظهور رساندند که لازم است از تلاش های تک تک این افراد قدردانی کنم.

معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان و رئیس توسعه حل اختلاف نیز در این همایش گفت: در طول شش ماهه نخست سال جاری تعداد دو هزار و ۸۸۳ فقره پرونده اختلافی در هیأت های صلح و سازش به ثبت رسید که از این میان نزدیک به ۹۵ درصد پرونده‌ها  در نتیجه تلاش های همکاران ما در این هیأت ها به مصالحه منجر شد و با این وصف از تشکیل این مقدار پرونده در شعب و محاکم قضایی جلوگیری به عمل آمد.

سید ابراهیم محجوب به بحران افزایش حجم ورودی پرونده به دستگاه قضایی اشاره و اظهار کرد: افتخار می کنیم که مردم ما نجیب و با گذشت هستند و در بحران های بزرگ و  مقاطع حساس نظام مقدس جمهوری اسلامی و حاکمیت را در ابعاد مختلف یاری می کنند از جمله در جایی که افزایش حجم ورودی پرونده ها به شعب و محاکم قضایی نگرانی های عدیده ای ایجاد کرده بود؛ تشکیل شوراهای حل اختلاف و  راه اندازی هیأت های صلح و سازش کمک حال قوه قضائیه شد و متعاقباً آمار بالای صلح و سازش در بسیاری از پرونده های مطروحه، صحت این مدعا را اثبات کرد.

وی با بیان اینکه مردم خراسان شمالی دیندار و ولایی هستند و فرهنگ صلح و سازش در بین آنان نهادینه شده،  تصریح کرد: در چنین فضایی تلاش صلح یاران ما که در این مسیر بسیجی وار وارد عرصه ها و میدان های سخت و دشوار شدند در رفع خصومت ثمرات خوبی را به همراه داشت و معتقدیم که وقتی برای خداوند متعال و در راه او گام برمی داریم ذات اقدس الهی هم نفس وکلام ما را نافذ و تأثیرگذار و سازنده می کند.

وی آثار و برکات ارزنده و پایداری و حلاوت صلح و سازش را بسیار بالاتر از سازوکار دادرسی و رسیدگی های قضایی و فصل خصومت ها و اختلافات از طریق صدور و اجرای احکام قضایی دانست و گفت: انتظار می رود با این روال و رویه هم در جامعه بیشتر تبلیغ شود تا مردم اختلافات خود را در تمامی سطوح بر اساس آموزه های قرآنی در هیأت های صلح و سازش طرح و  قبل از هر چیز برای سازش پیش قدم شوند.

محجوب اظهار کرد: ما برای پرونده های قتلی که از پیش طراحی و برنامه ریزی  شده مشابه پرونده هایی که در نتیجه خشم آنی به وجود آمده میانجیگری نمی کنیم و معتقدیم  بالای ۹۵ درصد قتل هایی که در استان رخ می دهد از دسته دوم و بدون قصد و نیت و تصمیم گیری قبلی هستند لذا در این مسیر تلاش های فراوانی برای ایجاد سازش صورت می پذیرد.

وی با اشاره به حصول سازش در حدود ۲۳ فقره پرونده موضوع قتل عمدی در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ از کاهش این آمار در هشت ماهه سال جاری سخن گفت و از همه کسانی که دارای نفوذ اجتماعی و اعتبار شخصیتی در  بین افکار عمومی هستند؛ خواست دستگاه قضایی را در مسیر تسهیل موجبات حصول سازش و فصل خصومت یاری کنند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ آذر ۱۴۰۲ / ۰۸:۰۰
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402090401840
  • خبرنگار : 50046