حجتالاسلام مهدی احمدی در حاشیه بازدید از زیارتگاه شهید مدرس در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: زیارتگاه شهید مدرس هنوز آنگونه که باید نتوانسته تأثیرگذاری خودش را در برنامههای فرهنگی منطقه داشته باشد.
وی با بیان اینکه وضعیت اصلاً مطلوب نیست و باید بیش از این در معرفی زیارتگاه و شخصیت شهید مدرس تلاش شود، خاطرنشان کرد: شخصیت شهید مدرس یک ظرفیت بیبدیل و کمنظیر برای منطقه، استان و کشور است.
وی تأکید کرد: اگر شخصیت شهید مدرس به درستی برای نسل جدید تبیین شود قطعاً سراغ قهرمان دیگری نخواهند رفت، متأسفانه در معرفی شخصیت ایشان برای نسل جوان به خوبی کار نشده است.
احمدی از شهید مدرس به عنوان یک قهرمان ملی نام برد و تصریح کرد: شخصیت شهید مدرس به مبارزه با استکبار گره خورده و نمیتوان این را از او جدا کرد، از نظر معارف دینی، آیتالله مدرس شخصیتی فقیه، اخلاق مدار، زاهد، سادهزیست، مردمی و مبارز علیه جبهه استکبار است.
وی با اظهار تأسف از اینکه بسیاری از مردم هنوز شهید مدرس را نمیشناسند و تا وقتی این وضعیت ادامه داشته باشد وضعیت مطلوبی نخواهیم داشت، اظهار کرد: بر اساس برنامهریزی انجام شده برای معرفی بهتر شخصیت شهید مدرس، پیگیر حضور دانشجویان از سراسر کشور و اجرای دورههای معرفتی برای آنها و تولیدات رسانهای هستیم.
زیارتگاه شهید مدرس، پایگاه اصلی ترویج اندیشه مبارزه با استکبار
احمدی با تأکید بر اینکه زیارتگاه شهید مدرس باید به پایگاه اصلی ترویج اندیشه مبارزه با استکبار تبدیل شود، ادامه داد: به صورت خودجوش طرحی از سوی برخی فعالان فرهنگی منطقه برای برگزاری همایش ملی شهید مدرس مطرح شده که کلیات آن در استان قدس رضوی پذیرفته شده و منتظر طرح مکتوب آن هستیم.
مدیرعامل مؤسسه آرامگاه شهید مدرس(ره) خاطرنشان کرد: امیدواریم سال آینده شاهد برگزاری این همایش ملی با موضوع شخصیت شهید مدرس و با همکاری دانشگاه، استان قدس رضوی و مجلس شورای اسلامی باشیم.
وی افزود: چون شهید مدرس نماینده مجلس هم بودند، این همایش با محوریت معرفی ابعاد کمتر کار شده شخصیت شهید مدرس و خلأهایی که در بعد قانونگذاری وجود دارد برگزار میشود.
مدیرعامل مؤسسه آستان مبارکه حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) همچنین با بیان اینکه کنگره ملی شهید مدرس سال 1403 همزمان با کنگره 1220 شهید منطقه ترشیز برگزار خواهد شد، اظهار کرد: هرچند برخی از مجلسیان به زیارتگاه شهید میآیند ولی فقط صرف حضور است.
ضرورت حمایتهای مؤثر مجلسیان در شناساندن شهید مدرس
وی با اشاره به اینکه باید مجلس به خصوص مرکز پژوهشهای مجلس پایکار بیایند و بیشتر از حضور مجلسیان در خصوص توسعه و برنامههای زیارتگاه شهید مدرس بهره ببریم، تصریح کرد: نیازمند حمایتهای مؤثر مجلسیان در راستای شناساندن شهید مدرس و زیارتگاه هستیم.
احمدی خاطرنشان کرد: شهید مدرس سطحی از نمایندگی را به ما نشان داد که بعد از ایشان کمتر دیده شده است، آزادی و حریت شهید مدرس و توجه ویژه ایشان به ابعاد اقتصادی و زندگی مردم میتواند برای همه به خصوص نمایندگان مجلس شورای اسلامی درسآموز باشد.
خصوصیات شهید مدرس الگویی برای انتخاب نمایندگان مجلس
وی افزود: قطعاً امسال که انتخابات را پیش رو داریم پرداختن به شخصیت شهید مدرس و ابعاد مختلف شخصیتی ایشان میتواند راه را برای انتخاب بهتر مردم در تمامی کشور باز و مسیر را روشن کند تا بدانند با چه ملاکها و معیارهایی نماینده مجلس را ارزیابی و انتخاب کنند.
مدیرعامل مؤسسه آستان مبارکه حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) و آرامگاه شهید مدرس(ره) گفت: هر چه نمایندگان و داوطلبان مجلس شورای اسلامی به شخصیت شهید مدرس نزدیکتر شوند رجحان و برتری بیشتری برای انتخاب شدن دارند.
وی با بیان اینکه ارائه الگو اگر به درستی صورت گیرد قطعاً خصوصیات شهید مدرس بر روی انتخاب مردم تأثیر بسیاری دارد، ادامه داد: اگرچه بیشتر مفاهیم در کتابها است ولی از سویی نسل جدید بیشتر وقتشان را در فضای مجازی هستند و دسترسی به این محتواها ندارند در صورتی که این محتواها در رأی دادن و انتخابشان اثرگذار خواهد بود.
دبیرخانه دائمی آیتالله سید حسن مدرس در کاشمر تشکیل میشود
احمدی در ادامه اظهار کرد: مجلس شورای اسلامی، حوزههای علمیه، دانشگاهها و پژوهشکدههای فکری کشور نسبت به ایشان و این منطقه وظیفه دارند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه بزرگداشت هشتاد و ششمین سالگرد شهید آیتالله مدرس دهم آذرماه با حضور شخصیتهای استانی و کشوری در محل زیارتگاه برگزار خواهد شد، گفت: سخنران این مراسم یکی از شخصیتهای مطرح کشور خواهد بود.
احمدی با بیان اینکه برای هشتاد و ششمین سالگرد شهید مدرس شعار «شهید مدرس نماینده جاودان ملت» انتخاب شده است، گفت: امسال بعد از مراسم 10 آذر بزرگداشت شهید مدرس، دبیرخانه دائمی آیتالله سید حسن مدرس در کاشمر تشکیل میشود.
وی تصریح کرد: متأسفانه با وجود تلاشهایی که طی سالهای گذشته صورت گرفته اما هنوز با حداقلهای تبیین شهید مدرس فاصله بسیار داریم و نتوانستیم حتی حداقلهای تبیین شهید مدرس را انجام دهیم.
مدیرعامل مؤسسه آستان مبارکه حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع) و آرامگاه شهید مدرس(ره) در پایان خاطرنشان کرد: زیارتگاه شهید آیتالله مدرس(ره) به جهت روشن بودن مواضع سیاسی و اجتماعی شهید مدرس و وابستگی مجموعه به آستان قدس رضوی دارای جذابیت و امتیازات بیشتری است.
شامگاه ۱۶ مهر ۱۳۰۷ سرتیپ درگاهی، رئیس شهربانی تهران و همراهانش به منزل مدرس هجوم آوردند و وی را ابتدا به یکی از روستاهای اطراف مشهد و سپس به شهر دورافتاده خواف تبعید کردند.
شهید مدرس در خواف در قلعهای نظامی زندانی شد و تحت نظر شدید مأموران امنیتی قرار گرفت و ممنوع الملاقات شد. دوران تبعید او بیشتر از ۹ سال طول کشید. سرانجام غروب ۲۶ رمضان سال ۱۳۵۷ قمری برابر با ۱۰ آذر سال ۱۳۱۶ هجری شمسی سه مأمور نزد مدرس آمدند و چای سمی را به اجبار به او خوراندند. مأموران که دیدند خبری از اثر سم نیست، عمامه سید را در هنگام نماز از سرش برداشتند، برگردنش انداختند و او را خفه کردند.
قبر مدرس پس از شهریور ۱۳۲۰ و خروج رضاشاه از ایران، توسط اهالی محل مشخص شد. آرامگاه وی در شهر کاشمر واقع است و در سال ۱۳۶۳ شمسی به جای مقبره کوچک قبلی ساخته شد.
در ایران به مناسبت شهادت سید حسن مدرس در ۱۰ آذر، این روز به نام روز مجلس نامگذاری شده است.
انتهای پیام