به گزارش ایسنا به نقل از بیزنس، سفیر پاکستان گفت که این کشور قبلا برای عضویت درخواست داده و به کمک روسیه در روند پذیرش امیدوار است. شایانذکر است که روسیه در سال ۲۰۲۴ ریاست این گروه را بر عهده خواهد گرفت.
سفیر پاکستان بیان کرد: پاکستان مایل است بخشی از این سازمان مهم باشد و ما در حال تماس با کشورهای عضو بهطور کلی و فدراسیون روسیه بهطور خاص، برای حمایت از عضویت پاکستان در این گروه هستیم.
در حال حاضر بریکس شامل کشورهای برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. آرژانتین، مصر، اتیوپی، ایران، عربستان سعودی و امارات نیز در ژانویه به این بلوک میپیوندند.
بر اساس برآوردهای تحلیلگران، اکنون بریکس پلاس از نظر اقتصادی بزرگتر از گروه هفت است. گروه هفت شامل کشورهای صنعتی و توسعه یافته، ایالاتمتحده، کانادا، بریتانیا، فرانسه، ایتالیا، آلمان و ژاپن است.
بر اساس دادههای ۲۰۲۳ در آفریقای جنوبی، تاکنون بیش از ۴۰ کشور برای پیوستن به بریکس ابراز علاقه کردهاند.
سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه در اوایل ماه اکتبر گفت که بریکس در نظر دارد فهرستی از نامزدهای عضویت در این سازمان را پیش از اجلاس آتی کازان در سال ۲۰۲۴ تهیه کند و بر گسترش بیشتر «حلقه دوستان بریکس» از جمله کشورهای آمریکای لاتین تمرکز میکند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ماه گذشته در مصاحبه با گروه رسانهای چین گفت که گسترش برجام بر اساس اصل چندقطبی جهانی است.
به گفته پوتین، هیچ کشوری نمیخواهد در حاشیه باشد و به هوس «برخی حاکمان» عمل کند و بریکس بستری است که کشورها میتوانند روابط خود را بر اساس برابری برقرار کنند.
انتهای پیام