به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، دکتر ملیحه صفوی رئیس پژوهشکده زیست فناوری این سازمان از راه اندازی سیستم اندازهگیری همزمان آنیونها و کاتیونهای معدنی، کربوکسیلیک و سولفونیک اسیدهای کوتاه زنجیر با روشی آسان و مقرون به صرفه توسط محققان پژوهشکده زیست فناوری خبر داد.
رئیس پژوهشکده زیست فناوری گفت: روشهای مرسوم اندازه گیری آنیونها و کاتیونهای معدنی نظیر "پتاسیم" (k)، "سدیم" (Na)، "منیزیم" (Mg+2)، "کلسیم" (Ca+2)، "آمونیوم سولفات" (NH4+)، "اسید برومیک" (BrO3-)، "کلر" (Cl)، "برم" (Br)، "نیتروژن دی اکسید" (NO2) و غیره در نمونههای مختلف توسط روشهایی نظیر اسپکتروفتومتری، کیتهای آزمایشگاهی، جذب اتمی، ICP و کروماتوگرافی یونی انجام میشود که برخی از این روشها هزینهبر و برخی نیز غیرحساس هستند.
صفوی افزود: با توجه به هزینههای بالا و همچنین محدودیت اندازه گیری تک عنصری هر یک از روشهای مذکور، یافتن روشهای سریع، دقیق، چند عنصری و مقرون به صرفه از الزامات این حوزه به شمار میآید و در این راستا آزمایشگاه کروماتوگرافی مایع پژوهشکده زیست فناوری پس از ماهها تلاش به روش اندازهگیری همزمان آنیون و کاتیون های معدنی و همچنین کربوکسیلیک و سولفونیک اسیدها ی کوتاه زنجیر دست یافته است.
به گفته وی این دستگاه با استفاده از تکنیک HPLC با آشکارسازهای عمومی نظیر UV, RI و همچنین فاز متحرک آبی و ارزان قیمت عناصر مورد نظر را اندازه گیری میکند.
وی یادآور شد: پژوهشکده زیست فناوری آمادگی کامل خود را جهت انجام اندازه گیری همزمان پارامترهای مذکور را داشته و خدمات دهی به کلیه مراکز آموزشی، پژوهشی، بیمارستانها و همچنین آزمایشگاههای مربوطه در کل کشور اعلام می دارد.
این پژوهشکده در حال بهینهسازی روشی ساده و ارزان جهت آنالیز آمینو اسیدها در نمونههای بیولوژیک، غذایی و دارویی است.
انتهای پیام