تبدیل ضایعات چوب به مواد مغذی

سیستم آبزی‌پروری نوآورانه دانشمندان، ضایعات چوب‌ را به غذاهای دریایی مغذی تبدیل می‌کند.

به نقل از ساینس، محققانی که امیدوارند نام یک آفت دریایی را به‌عنوان یک غذای مغذی تغییر دهند، اولین سیستم پرورش کرم‌های کشتی در جهان را توسعه و نام آن را به «صدف‌های برهنه» تغییر داده‌اند. صدف‌های برهنه، طعمی شبیه صدف خوراکی دارند و از نظر دانشمندان این تحقیق، بسیار مغذی هستند و می‌توان آن‌ها را با تاثیر بسیار کمی بر محیط زیست تولید کرد.

این صدف‌های بلند و سفید آب شور سریع‌ترین رشد موجودات دوکفه‌ای‌ جهان را دارند و می‌توانند طی ۶ ماه به ۳۰ سانتی‌متر برسند. آنها این کار را با نقب زدن در ضایعات چوب‌ها و تبدیل آن به پروتئین بسیار مغذی انجام می‌دهند.

محققان دریافتند که سطح ویتامین B۱۲ در صدف‌های برهنه بیشتر از سایر صدف‌های دوکفه‌ای و تقریبا دو برابر مقدار موجود در صدف‌های دریایی است و با افزودن خوراک مبتنی بر جلبک به این سیستم، صدف‌های برهنه را می‌توان با اسیدهای چرب غیراشباع امگا ۳ که مواد مغذی ضروری برای سلامت انسان محسوب می‌شوند، غنی کرد.

کرم‌های کشتی به‌طور سنتی به‌عنوان یک آفت در نظر گرفته می‌شوند زیرا از هر چوب غوطه‌ور در آب دریا، ازجمله کشتی‌ها، اسکله‌ها و لنگرگاه‌ها عبور می‌کنند.

محققان یک سیستم آبزی پروری کاملا محصور را توسعه دادند که می‌تواند کاملا کنترل شود و نگرانی‌های مربوط به کیفیت آب و ایمنی غذا که اغلب با پرورش صدف دریایی و صدف خوراکی مرتبط است را از بین می‌برد و طراحی مدولار به این معنی است که می‌توان از آن در محیط های شهری، دور از دریا استفاده کرد.

دکتر دیوید ویلر، پژوهشگر بخش جانورشناسی دانشگاه کمبریج و محقق ارشد این تحقیق می‌گوید: «صدف‌های برهنه طعم صدف دارند، بسیار مغذی هستند و می‌توان آن‌ها را با تاثیر بسیار کم بر محیط زیست تولید کرد».

وی افزود: آبزی پروری صدف برهنه قبلا هرگز انجام نشده است. ما آنها را با استفاده از چوبی پرورش می‌دهیم که در غیر این صورت به محل دفن زباله می‌رود یا بازیافت می‌شود تا مواد غذایی سرشار از پروتئین و مواد مغذی ضروری مانند ویتامین B۱۲ تولید کنیم.

این موجودات با نام علمی Teredinids فاقد پوسته هستند اما جزو صدف‌های دوکفه‌ای و مربوط به صدف‌های دریایی و صدف‌های خوراکی هستند.

از آنجایی که صدف‌های برهنه برای رشد انرژی نمی‌گذارند، خیلی سریع‌تر از صدف‌های دریایی و صدف‌های خوراکی رشد می‌کنند که دو سال طول می‌کشد تا به اندازه قابل برداشت برسند.

محققان بر این باورند که صدف‌های برهنه به‌عنوان جایگزین «گوشت سفید» در غذاهای فرآوری شده محبوب‌تر خواهند بود.

دکتر روبن شیپ وی از دانشکده علوم زیستی و دریایی دانشگاه پلیموث اظهار کرد: «ما به منابع غذایی جایگزین نیاز فوری داریم که مشخصات غنی از ریزمغذی‌های گوشت و ماهی را بدون هزینه زیست‌محیطی فراهم کند و سیستم ما راه‌حلی پایدار در این مورد ارائه می‌کند».

وی افزود: تغییر از خوردن همبرگر گوشت گاو به ناگت‌های صدف برهنه ممکن است راهی فوق‌العاده برای کاهش ردپای کربن شما باشد.

اکنون این گروه در حال آزمایش انواع مختلف ضایعات چوب و خوراک جلبکی در سیستم خود هستند تا رشد، طعم و مشخصات تغذیه‌ای صدف‌های برهنه را بهینه کنند.

نتایج این تحقیق در نشریه Sustainable Agriculture منتشر شده است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402090100277
  • خبرنگار : 50072