علی اکبر اسدی، ۳۰ آبان ماه در جلسه ستاد بازآفرینی شهری استان اظهار کرد: فرمانداریها و شهرداریهایی که بافت فرسوده شهری دارند و از مصوبه هیئت دولت در جهت استفاده از منابع ارزش افزوده برای احیای بافت فرسوده شهرها استفاده نکردهاند حتما پیگیری کنند تا از این ظرفیت قانونی استفاده شود.
وی با بیان اینکه طرح نوسازی بافت فرسوده در شهرهای اراک و ساوه اجرایی شده است گفت: پروژههای خوبی را فرمانداریهای اراک و ساوه پیشنهاد دادند که براساس آنها مصوب شد بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان به پروژههای بافت فرسوده اختصاص یابد. سایر شهرداریها نیز مشوقهای خوبی ارائه دهند تا مردم ترغیب به احداث و نوسازی خانهها در بافتهای فرسوده شوند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری مرکزی با اشاره به طرح کلید به کلید تصریح کرد: اداره کل راه و شهرسازی استان موظف است گزارشی از اقداماتی که در این راستا انجام داده است در جلسه بعد ارائه دهد.
حمید انعامی، مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی نیز در رابطه با احیای بافت فرسوده اظهار کرد: شاید هیچوقت این فرصت برای هیچ شهردار و فعال حوزه بافت فرسوده پیدا نشود و این فرصت را میتوان تا ۴ ماه آینده پیگیری کرد.
انعامی با اشاره به محقق شدن مشوقهای بافت فرسوده در اراک و ساوه افزود: این مشوقها اثر خودش را به وضوح گذاشته است. همچنین حلقههای میانی و گروههای مردمی در مناطق هدف میتوانند در اطلاع رسانی در این رابطه موثر واقع شوند.
وی با اشاره به طرح کلید به کلید گفت: در این طرح وظیفه داریم که خانههای واقع در سکونتگاههای غیر رسمی را با خانههای نو جابهجا کنیم. به این نحو که متقاضی در سامانه بازآفرینی ثبت نام میکند و ما خانهای نوساز را با ۴۰ درصد تخفیف با ملک کارشناسی شده فرد تعویض میکنیم.
نوربخش عسکری، رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی نیز اظهار کرد: براساس قانون، اداره کل راه و شهرسازی موظف است نسبت به شناسایی جمعیت ساکن در سکونتگاههای غیررسمی، ظرف یک ماه از ابلاغ آیین نامه به سازمان مدیریت و برنامه ریزی اقدام کند که در جلسه سوم مردادماه نیز مناطقی که راه و شهرسازی اعلام کرد مصوب شد.
وی با اشاره به ۱۲ محله شناسایی شده در شهر اراک گفت: در این محلهها ۱۰۷ هزار نفر جمعیت داخل محدوده و ۷۲۹ نفر در خارج از محدوده هستند که مجموعا ۲۰.۵۴ درصد جمعیت شهر اراک است. بیشترین جمعیت در محله کوی امام علی(ع) با ۵.۷۹ درصد و کمترین جمعیت در کوی امام رضا(ع) با ۱۰۲ نفر حدود ۰.۰۲ درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی اضافه کرد: در شهرستان ساوه ۱۶ محله شناسایی شده است که ۱۶.۲ درصد جمعیت در داخل محدوده و ۱۶.۸۶ درصد جمعیت خارج از محدوده قرار دارد. بیشترین جمعیت در محله بهزیستی با ۷.۸۱ درصد و کمترین جمعیت در حکیم آباد ۰.۰۷ درصد است.
عسکری ادامه داد: شورای فرهنگی و توسعه استان موظف است اولویت طرح های پروژهها را براساس جمعیت ساکن، با رویکرد محرومیتزدایی و بهسازی سکونتگاههای غیررسمی و تامین زیرساختهای لازم در این مناطق تعیین کند و ظرف دو سال تکمیل و به بهره برداری برساند.
امیر هادی، فرماندار اراک نیز اظهار کرد: ۳۲۲ میلیارد تومان بین ۱۶ دستگاه برای مناطق هدف بازآفرینی در شهر اراک توزیع شد. از این مقدار ۱۰۵ میلیارد تومان به شهرداری و ۹۰ میلیارد تومان به منظور احداث و نوسازی مدارس تعلق میگیرد.
وی با اشاره به وجود ۳۷ پایگاه سلامت در شهر اراک گفت: از این تعداد، ۸ مرکز در مناطق هدف بازآفرینی هستند. اولویت ما تکمیل درمانگاهها و پایگاههای سلامت در این مناطق است که بنا داریم به کمک علوم پزشکی آنها را یکساله مورد بهره برداری قرار دهیم.
هادی با اشاره به اختصاص ۳۰ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان به شرکت آب و فاضلاب به منظور اصلاح شبکه آب شرب در مناطق هدف بازآفرینی افزود: به منظور احداث دیوار اطراف ریلهای راه آهن مبلغ ۱۰ میلیارد تومان، اصلاح آسفالت و معابر ۸ میلیارد تومان، تجهیز موسسات فرهنگی ۳ میلیارد تومان، پایگاههای بسیج ۲ میلیارد تومان، شبکه برق ۸.۵ میلیارد تومان، فرماندهی انتظامی ۲.۵ میلیارد تومان و به کتابخانهها ۲ میلیارد تومان تعلق میگیرد.
فرماندار اراک تصریح کرد: به منظور احداث بازارچههای محلی ۲۰ میلیارد تومان، دیوار ساحلی کرهرود ۱۰ میلیارد تومان، پیاده روسازی ۷ میلیارد تومان، احداث پارک ۲۰ میلیارد تومان، احداث ۲ سالن ورزشی ۱۵ میلیارد تومان، احداث ۳ پایگاه اورژانس ۴.۵ میلیارد تومان و برای احداث دو مدرسه در منطقه شهدای صفری مبلغ ۴۰ میلیارد تومان تعلق خواهد گرفت.
انتهای پیام