حجتالاسلام والمسلمین احمدحسین شریفی در برنامه نکوداشت استاد عبدالحمید نقرهکار، استاد معماری اسلامی که به مناسبت سالروز بزرگداشت فارابی و روز حکمت و فلسفه، امروز ۳۰ آبانماه در دانشگاه قم برگزار شد، اظهار کرد: استاد نقرهکار از استادان تراز و مطلوب معماری اسلامی ایرانی هستند، ایشان متواضع، فروتن، دنیاگریز، زاهد و استاد پرور و شاگردپرور هستند.
وی با اشاره به اینکه ایشان نظریهپرداز در حوزه معماری اسلامی هستند، ادامه داد: ایشان معلم اول حکمت معماری اسلامی هستند و شاگردان فراوانی معتقد به آموزههای اسلامی ایرانی پرورش دادند.
شریفی گفت: آیات فراوانی درخصوص معماری، بلد طیب و بیت در قرآن کریم بیان شده و در کنار اینها روایات فراوانی داریم، بهعنوان مثال در وسائل شیعه ابواب احکام مساکن داریم که در ۲۹ باب روایات مختلفی در این کتاب بیان شده است.
وی با اشاره به اینکه آثار و برکات معماری اسلامی ایرانی و زیباییهای این معماری در اماکن تاریخی و مذهبی ایران دیده میشود، اضافه کرد: معماری اسلامی باید با استاندارهای علمی و زبان علم مطرح شود، رویکرد اسلامی در عرض و تقابل با رویکرد پست مدرن و ساختارشکنانه مطرح میشود. باید با قوت و قدرت خود را معرفی کرده و فلسفه اصیل را میتوانیم در معماری اسلامی ببینیم.
رئیس دانشگاه قم با اشاره به اینکه معماری مدیریت فضا با هدف مدیریت رفتار است، گفت: معماری هنر رفتار سازی است که جامعهپردازی و سپس تمدنسازی میکند و این هنر متأثر از جهاننگری انسانشناسی و بنیانهای ارزشی معمار است.
شریفی اضافه کرد: اسلام بر محور جهانبینی توحیدی است و انسانشناسی اسلام اصول و ارزشهای خاص خود را دارد، انسانشناسی اسلامی غیر از بنیانهای غربی است؛ اسلام نظام هنجارها و ناهنجاریهای ویژه خود را دارد و معماری ظرف تجلی انسانشناسی و تحقق ارزشها است.
رئیس دانشگاه قم یادآور شد: معمای اسلامی ایده آل و تخیل نیست بلکه واقعیتی است و اگر بخواهیم در انقلاب پیامی برای جهان داشته باشیم در مدل خاص معماری اسلامی خلاصه میشود که باید به بشریت با محتوای ارزشهای اسلامی و با رعایت اقتضائات اقلیمی معرفی شود.
انتهای پیام