حامد فاضلی کبریا امروز در حاشیه برگزاری بیست و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی قصهگویی که جشنواره استانی آن به مدت ۲ روز در ساری در حال برگزاری است در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بیش از ۳۵۰ قصه در بخشها و گروههای مختلف سنی به دبیرخانه جشنواره در مازندران رسیده است که پس از داوری آثار رسیده، ۴۸ قصهگو به بخش جشنواره استانی راه یافتند که طی دو روز رقابت؛ ۱۶ برگزیده به بخش منطقهای معرفی خواهند شد.
وی بخشهای جشنواره بیست و پنجم قصهگویی را شامل بخش آیینی و سنتی، بخش سردار سلیمانی، غزه، پدربزرگها و مادربزرگها، مدرن و کلاسیک، زبان اشاره و بخش تکیه بر لبخند عنوان کرد.
مدیرکل کانون پرورش فکری و نوجوانان مازندران با اشاره به اینکه فضای مجازی بخشهایی از زندگی ما را به مخاطره انداخته و ما نتوانستیم استفاده درست و دقیق از این رسانههای نوین داشته باشیم، خاطرنشان کرد: قصه یک ابزار فرهنگی و تربیتی است که در جامعه ایرانی ما میتواند مهمترین و اثرگذارترین ابزارهای فرهنگی در سنن و آیینهای ما داشته باشد .
این مسئول با اظهار اینکه در فعالیتها فرهنگی باید با بهره گیری از قصه به اهداف متعالی جامعه دست یابیم، افزود: با استفاده از ابزارهای قصه میتوانیم، بخندانیم و بگریانیم؛ و نقش موثر خانواده را به عنوان سرمایه اجتماعی پر رنگ کنیم.
فاضلی، هنر قصه را در میان ادبیات عامیانه و رایج، نقش تخصصی دانست و گفت: کانون پرورش فکری در طول این همه سال بهویژه سالهای پس از انقلاب سعی کرده که محتواها را به ویژه قصهگویی در مسیر انقلاب و اسلام سوق دهد.
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان مازندران در تعبیری، بیست و پنجمین جشنواره قصه گویی را به یک نهال و یا جوان برومند بالغ که محصول میدهد توصیف کرد و یادآور شد: در عصر حاضر کانون پرورش فکری پرچمدار فرهنگ کهن ایرانی است.
وی با بیان اینکه، محفل فرهنگی توام با رهاورد، توسط کانون پرورش فکری در حال شکل گیری است؛ هرچند میبایست در این راستا از فضای مجازی استفاده لازم را ببریم، اظهار کرد: در مجموعه کانون پرورش فکری استان مازندران در سرفصلهای جشنواره قصههای کهن و شاهنامه خوانی، قصههای کلاسیک داریم که تقویت زبان مادری را از وظایف خود میدانیم. از این رو قصه گویی به زبان مازندرانی هم اجرا شده است.
فاضلی ادامه داد: در بیست و پنجمین دوره این جشنواره در مرحله استانی؛ قصه گویی به زبان فارسی و عربی پیرامون مظلومیت مردم "غزه" خصوصا کودکان و نوجوانان اجرا شد که از جمله نگاههای جدید فرهنگی در کانون است در واقع وظیفه ما انتقال مفاهیم والا و ارزشی با زبان قصه بهصورت ویژه است.
قابل ذکر است، جشنواره قصهگویی مرحله استانی طی روزهای ۳۰ آبان صبح از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۱:۳۰ دقیقه و عصر از ساعت ۱۳:۳۰ دقیقه تا ۱۷ و اول آذر ماه صبح از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۱:۳۰ دقیقه برگزار میشود که آیین اختتامیه نیز از ساعت ۱۵ تا ۱۷ در سالن اجتماعات اداره کل کانون پرورش فکری مازندران برگزار میشود.
انتهای پیام