ایروانی: تشدید حضور نظامی آمریکا در منطقه بازدارنده دفاع ایران از منافع ملی‌اش نیست

نماینده ایران در سازمان ملل در گفت‌وگویی با المانیتور ضمن انتقاد از تشدید حضور نظامی آمریکا در منطقه، باری دیگر ادعاها درباره نقش داشتن ایران در عملیات «طوفان الاقصی» را رد کرده و «واقع‌بینانه‌ترین» راهکار برای اداره غزه پسا-جنگ را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، «سعید ایروانی» نماینده دائمی ایران در سازمان ملل گفت که تهران به دنبال برانگیختن هیچ گونه جنگ منطقه‌ای نیست و تنها در صورتی که تهدیدی متوجه منافع ملی آن باشد، وارد جنگ رژیم صهیونیستی-حماس خواهد شد. او با این وجود هشدار داد که حضور رو به افزایش آمریکا در منطقه، بیش از پیش آن را در معرض حمله قرار می‌دهد.

ایروانی در این گفت‌وگو همچنین اظهار کرد که حضور آمریکا در منطقه، بازدارنده ورود ایران به این جنگ، در صورت لزوم، نیست.
به گفته او، تشدید حضور نظامی آمریکا در منطقه، تقویت سامانه‌های موشکی متحدان آن و اعزام ناوگروه‌های هواپیمابر و یک زیردریایی، به مثابه بازدارندگی نیست.

نماینده دائمی ایران در سازمان ملل بیان کرد: «در کمال تعجب، کارشناسان نظامی بر این باورند که وقتی یک قدرت نظامی تجهیزات و نیروهای خود را در نزدیکی منطقه جنگی قرار می‌دهد، به خودی خود و بدون این که لزوما، قصدی برای ورود به درگیری وجود داشته باشد، قدرت‌نمایی محسوب می‌شود. این موضع در واقع می‌تواند آن‌ها را در معرض خطرات و حملات بالقوه قرار دهد.»

تهران به دنبال برانگیختن هیچ گونه جنگ منطقه‌ای نیست و تنها در صورتی که تهدیدی متوجه منافع ملی آن باشد، وارد جنگ رژیم صهیونیستی-حماس خواهد شد و حضور آمریکا در منطقه، بازدارنده ورود ایران به این جنگ، در صورت لزوم، نیستنیروهای مقاومت منطقه که آمریکا مدعی است تحت «کنترل» ایران هستند، ادعایی که از سوی ایران رد شده است، از زمان عملیات «طوفان الاقصی» و درگرفتن جنگ غزه که حمایت‌های تمام‌عیار دولت آمریکا از رژیم صهیونیستی را در پی داشت، بیش از ۶۰ بار به پایگاه‌های نظامی آمریکا حمله کرده‌اند که منجر به مجروح شدن حدودا همین تعداد از نظامیان آمریکایی شده است.

ایروانی درباره وضعیت غزه نیز گفت: «رخ‌دادهای غزه نشان‌دهنده تلاقی چندین جنایت جنگی است. اولین و فوری‌ترین درخواست ایران پایان دادن به خصومت‌ها علیه غیرنظامیان، پایان دادن به محاصره انسانی و ارسال سریع کمک‌های انسانی به غزه است.»


او همچنین اشاره کرد، حملات افزایش‌یافته از سوی نیروهای مقاومت در یمن، عراق، سوریه و لبنان گواهی بر این است که چگونه «جبهه مقاومت» به عنوان «یک نظام به هم‌پیوسته با اهداف جامع مشترک عمل و در عین حال، راهبردهای مستقل ملی را نیز حفظ می‌کند.»

غزه در پی حملات رژیم صهیونیستی

نماینده ایران در سازمان ملل در همین راستا اشاره کرد: «طی جنگ علیه داعش، بخش فلسطینی جبهه مقاومت انتخاب کرد که در مبارزه علیه داعش در سوریه و عراق شرکت نکند، چراکه با تمرکز اصلی آن‌ها مطابقت نداشت. این تصمیم از سوی دیگر بخش‌های جبهه مقاومت تایید و پذیرفته شد.»

اولین و فوری‌ترین درخواست ایران پایان دادن به خصومت‌ها علیه غیرنظامیان، پایان دادن به محاصره انسانی و ارسال سریع کمک‌های انسانی به غزه استایروانی تاکید کرد که تهران به دنبال برانگیختن یک جنگ نیست و «جنگ پیش‌دستانه هیچ جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد. اگرچه، نیروهای مسلح ایران، در هر زمانی که امنیت ملی کشور یا منافع مهم آن از سوی هر گونه طرف خارجی تهدید شود، مسئولیت دفاع از ملت را دارند.»

او افزود: «ایران به دنبال برانگیختن هیچ جنگی نیست اما آماده دفاع از خود در قبال تهدیدهای گوناگون است و پاسخ خود را با ماهیت تهدید و شرایط جغرافیایی منطبق خواهد کرد.»

نماینده دائمی ایران در سازمان ملل در پاسخ به ادعای کذب مطرح شده در گزارش اخیر خبرگزاری رویترز مبنی بر این که ایران درخواست جنبس حماس فلسطین برای کمک به آن در جنگ غزه را رد کرده، موضع ایران در قبال رژیم صهیونیستی را تکرار کرده و گفت این رژیم «تهدیدی پابرجا نه‌تنها برای جهان اسلام، بلکه برای منطقه گسترده‌تر و جهان» است و ایران به حمایت از حماس ادامه خواهد داد.

جنگ پیش‌دستانه هیچ جایی در دکترین دفاعی ایران نداردایروانی در این گفت‌وگو در پاسخ به سوالی درباره «راهکار دو دولتی» برای حل‌وفصل مناقشه رژیم صهیونیستی و فلسطین تاکید کرد که موضع ایران در این باره، برنامه مرزبندی‌ ۱۹۴۸ است.

او بیان کرد: «رخ‌دادهای این ۷۵ سال نگرانی‌های ایران و دیگر کشورهای مخالف را که در ۱۹۴۸ درباره پاک کردن فلسطین از نقشه جهان ابراز شده بود، تایید می‌کند. به رغم دستور شورای امنیت سازمان ملل در ۵۶ سال پیش به اسراییل برای تخلیه اراضی اشغال‌شده طی جنگ ۱۹۶۷، هیچ اقدام قابل‌توجهی انجام نشده است. با توجه به این رکود دیرینه، چشم‌انداز پایبندی (به این دستور) دور از ذهن به نظر می‌رسد.»

کودکان و زنان از قربانیان اصلی جنایات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه هستند

اگرچه، ایراوانی ادامه داد: «در حالی که راهکار پیشنهادی ایران جدا از راهکار دو دولتی است، اما با تلاش جهان اسلام برای ایجاد یک کشور مستقل و یک‌پارچه فلسطینی با بیت‌المقدس به عنوان پایتخت آن مخالفت نمی‌کند.»

او در پاسخ به این که تاثیر این جنگ را بر روند عادی‌سازی روابط عربستان سعودی با رژیم صهیونیستی و به طور کلی، بر "توافق ابراهیم" (عادی‌سازی روابط امارات متحده عربی و بحرین با رژیم صهیونیستی) چگونه ارزیابی می‌کند، گفت: «اتحادی که اکنون در جهان اسلام در حمایت از حقوق فلسطینی‌ها شاهدش هستیم، در تاریخ این اشغال بی‌سابقه است. شدت خشونت رژیم صهیونیستی در غزه عمیقا تاثیر می‌گذارد و پابرجا است، به همین دلیل ما باور داریم که چشم‌انداز عادی‌سازی روابط با این رژیم در آینده نزدیک به یک بن‌بست رسیده است.»

سفیر ایران در سازمان ملل تاکید کرد که ایران نه در عملیات «طوفان الاقصی» توسط جنبش مقاومت علیه رژیم صهیونیستی دست داشته و نه برخلاف اتهامات رژیم صهیونیستی، از پیش، از آن مطلع بوده است.

پس از جنگ، شدنی‌ترین و واقع‌بینانه‌ترین راهکار  اداره غزه توسط مقامات منتخب فلسطینی از سوی خود مردم غزه خواهد بوداو اشاره کرد که این عملیات «رژیم اشغالگر را با حمله غیرمنتظره غافلگیر کرد.»

ایروانی در پایان تاکید کرد: «پس از جنگ، شدنی‌ترین و واقع‌بینانه‌ترین راهکار  اداره غزه توسط مقامات منتخب فلسطینی از سوی خود مردم غزه خواهد بود. تصمیمات غزه باید به طور مستقل و بدون مداخله و اعمال نظر خارجی نهادهای دیگر انجام بگیرد. هیچ کسی حق ندارد به نیابت از مردم غزه تصمیم بگیرد.»
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۰ آبان ۱۴۰۲ / ۱۰:۰۶
  • دسته‌بندی: ایران در جهان
  • کد خبر: 1402083021942
  • خبرنگار : 71628