دکتر علی احسانی در گفتوگو با ایسنا، عنوان کرد: با توجه به موقعیت ممتاز استان قم در سرمایهگذاری و توسعه در حوزه صنایع شیمیایی و انرژی و وجود دانشجویان تحصیلات تکمیلی در دو دانشکده علوم پایه و فنی - مهندسی در حوزه مواد و انرژی، ایجاد مجلهای در این حوزه ضروری به نظر میرسید.
وی افزود: در این راستا با هدف انعکاس پژوهشهای انجام شده در مرز دانش و دستاوردهای مشترک دانشگاه و صنعت، مجله پیشرفتها در تحقیقات انرژی و مواد در دانشگاه قم بعد از مجوز وزارت فرهنگ به زبان انگلیسی ایجاد شد.
عضو هیئت علمی دانشگاه قم تصریح کرد: خوشبختانه بعد از اخذ مجوز و مشخص شدن هیئت تحریریه، فرآیند پذیرش مقاله و داوری علمی از اول امسال شروع و اولین شماره مجله در مهر امسال کامل شد که مقالات چاپ شده در سایت مجله قابل مشاهده است، شماره دوم این مجله، یعنی شماره پاییز نیز درحال دریافت مقاله و فرآیند ارزیابی است.
وی بیان کرد: در انتخاب هیئت تحریریه سعی بر استفاده از پژوهشگران گرایشهای مختلف مرتبط با حوزه مواد و انرژی از کشورهای مختلف بوده است که بتوان در فرآیند نمایه سازیهای بینالمللی از امتیازات لازم برخوردار بود.
سردبیر مجله تحقیق در پیشرفت انرژی و مواد اظهار کرد: هدف مجله در بعد بینالمللی چاپ مقالات در سطح ملی و بینالمللی با پراکندگی جغرافیایی گسترده است، در جهت ارتقاء کیفیت مقالات پذیرفته شده هم سعی بر این است در فرآیند ارزیابی از داوران متخصص کشورهای مختلف استفاده گردد.
وی تاکید کرد: حوزه این مجله، بیشتر تحقیقات انجام شده در مرز دانش در مباحث مواد و انرژی است، در واقع یک حوزه کاملا بین رشتهای مربوط با رشته های علوم پایه و فنی مهندسی بیشتر شیمی، فیزیک، مهندسی مواد و مهندسی شیمی است.
دکتر احسانی گفت: تحقیقات انجام شده در حوزه سنتزمواد، تعیین ساختار، خواص مواد، کاربردها در حوزه های مختلف (سیستم های الکتروشیمیایی، الکتروکاتالیست، کاتالیست، تصفیه آب و پساب، خوردگی فلزات، بازیافت، سیستمهای ذخیره ساز انرژی (ابرخازن، باتری و پیل سوختی)، بهینه سازی، شیمی فیزیک محاسباتی، دارو رسانی و فناوری های نوظهور در حوزه مواد و انرژی، به صورت مقاله پژوهشی کامل، کوتاه و مقاله مروری دریافت و پس از داوری علمی در این مجله منتشر می شوند.
وی در پایان یادآور شد: سردبیر این مجله دکتر علی احسانی (استاد تمام شیمی)، مدیر مسئول مجله دکتر بابک میرتمیردوست (دانشیار شیمی) و مدیر داخلی مهندس حسین آقایی است، علاقمندان به مطالعه مجله میتوانند به سایت مجله به آدرس https://jaem.qom.ac.ir/ مراجعه کنند.
انتهای پیام