تحلیلی از شاخص‌های‌ اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان اصفهان

معاون فناوری و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان گفت: تحلیل شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و سنجش شرایط موجود جامعه برای تدوین و اجرای سیاست‌ها و برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای نیازمند اطلاعات صحیح، دقیق به هنگام و منطبق با استانداردهای آماری است.

سید علی قرشی نوش‌آبادی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: گزیده شاخص‌ها و نماگرهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان اصفهان به منظور آگاهی مسئولان و برنامه‌ریزان از اطلاعات آماری به هنگام و همچنین تهیه سری زمانی شاخص‌های فصلی موجود، تهیه و منتشر می‌شود.

وی افزود: معاونت آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان بر اساس الگوی واحد از سوی مرکز آمار ایران، اقدام به تهیه شاخص‌های آماری با دوره زمانی سه‌ماهه کرده و برای دسترس شهروندان منتشر می‌کند که تأثیر مثبتی در بهبود تصمیم‌گیری مدیران و سیاست‌گذاری برنامه ریزان خواهد داشت.

معاون فناوری و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان، تصریح کرد: شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در تابستان ۱۴۰۲نسبت به زمان مشابه در سال گذشته ۵۱.۲ درصد(۵۱ ممیز ۲ دهم) افزایش داشته که سهم آشامیدنی‌ها، ۶۰.۸ ، پوشاک و کفش ۴۶، مسکن، آب، برق و گاز ۵۰ و مبلمان و لوازم‌خانگی نیز ۳۸.۷ درصد بوده است.

قرشی نوش‌آبادی گفت: شاخص کل بهای کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در بخش بهداشت و درمان ۴۸.۵( ۴۸ ممیز ۵ دهم)،در حوزه حمل و نقل ۴۵.۴، در گروه ارتباطات۲۰، در حوزه تفریح و امور فرهنگی ۲۶.۶ و در گروه رستوران و هتل، ۷۲.۹ درصد افزایش داشته است.

وی افزود: نماگرهای حیاتی در تابستان ۱۴۰۲ به گزارش اداره کل ثبت احوال استان اصفهان نیز، تولد با ۱۳۸۶۱ نفر دو درصد کاهش، ازدواج با ۴۸۷۳ نفر، ۱۰.۱ درصد کاهش و میزان طلاق با ۲۲۰۷ واقعه، ۰.۲ درصد کاهش نسبت به سه ماه دوم سال ۱۴۰۱داشته است.

معاون فناوری و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان، افزود: نرخ مشارکت اقتصادی در استان اصفهان در تابستان سال جاری ۰.۷ درصد رشد داشته است که نرخ مشارکت مردان ۵ دهم و نرخ مشارکت زنان نیز ۰.۳ درصد بوده است و نرخ مشارکت در مناطق شهری و روستایی به ترتیب ۷ دهم و ۶ دهم درصد رشد داشته است.

قرشی نوش‌آبادی، اظهار کرد: نرخ بیکاری در استان اصفهان کاهش ۱.۷ درصدی داشته است که برای مردان رقم۱.۴ و برای زنان نیز ۳.۱ درصد کاهش بوده است و کاهش نرخ بیکاری برای مناطق شهری ۱.۶ و در روستاها نیز ۲.۷ را نشان می‌دهد.

وی تصریح کرد: گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نشان می‌دهد که در تابستان امسال ۵۳۹ هزار و ۳۷۶ نفر از آثار تاریخی استان اصفهان دیدن کرده‌اند که  ۵.۳  درصد افزایش نسبت به مدت مشابه در سال گذشته است.

معاون فناوری و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان، تأکید کرد: تفکیک گردشگران نیز نشان می‌دهد که تعداد گردشگران داخلی با ۵۰۴ هزار و ۵۱۷ نفر افزایش ۳.۸ درصد و تعداد گردشگران خارجی با رقم ۳۴ هزار و ۸۵۹ نفر با ۳۴.۷ رشد همراه بوده است.

قرشی نوش‌آبادی، افزود: نماگرهای جهاد کشاورزی در تابستان امسال روند افزایشی داشته است که تولید گوشت قرمز، ۸دهم، تولید شیر ۶ دهم، تولید گوشت مرغ ۴۳.۸، تولید تخم مرغ ۳۸.۴ و تولید آبزیان نیز ۵۲.۴ رشد بوده است.

وی گفت: آمار تصادف‌های برون شهری به گزارش فرماندهی نیروی انتظامی استان اصفهان با رقم ۸۶۷۴ فقره تصادف نسبت به تابستان سال گذشته ۸۴.۵ درصد افزایش داشته است که خوشبختانه تعداد تلفات و مجروحان به ترتیب ۱۳ و ۳۴ درصد کاهش داشته است.

معاون فناوری و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان، تصریح کرد: نماگر اداره کل بهزیستی استان اصفهان نشان می‌دهد که در تابستان امسال ۱۱ هزار و ۶۷ خانوار اجتماعی و ۵۰ هزار و ۹۶۲ خانوار توان‌بخشی از مستمری این سازمان استفاده کرده‌اند که نسبت به سال قبل به ترتیب  ۱.۵ و ۳۶.۷ درصد رشد داشته است.

وی تأکید کرد: همچنین تعداد افراد مستمری‌بگیر در گروه خانوارهای اجتماعی ۲۹ هزار ۴۹۰ و در گروه توان‌بخشی ۶۶ هزار و ۹۹۸ نفر بوده است که به ترتیب نشان از ۶ درصد و ۳۷ درصد رشد نسبت به تابستان سال ۱۴۰۱ دارد.

قرشی نوش‌آبادی، اظهار کرد: مراکز بهزیستی استان اصفهان پذیرای ۴۹۵ نفر از کودکان بی‌سرپرست بودند که نسبت به سال قبل ۸.۶ درصد افزایش دارد. معلولان دریافت کننده خدمات مستمر توان‌بخشی نیز با رقم ۷۸ هزار و ۱۳۸ نفر به نسبت ۳۳.۴ درصد رشد داشته است.

معاون فناوری و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان اصفهان، گفت: تعداد مستمری‌بگیران تحت پوشش کمیته امداد استان اصفهان با رقم ۲۳۸ هزار و ۱۱ نفر به میزان ۱.۸ درصد کاهش یافته‌اند، اما تعداد خانوارهای با سرپرست زن با ۱۴ درصد افزایش به عدد ۶۴ هزار و ۷۶۶ نفر رسیده است در حالی که این رقم در بهار امسال ۵۴ هزار و ۴۵۵ خانوار بوده است.

وی افزود: نمایه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان در حوزه تولید کتاب روند منفی داشته است که تعداد عنوان کتاب منتشر شده با ۴۲۴ عنوان ۴۲ درصد، تعداد شمارگان کتاب با ۳۸۸ هزار جلد ۳۸ درصد، تعداد عنوان کتاب تألیفی با ۳۶۰ عنوان با ۳۵ درصد و کتاب‌های ترجمه شده با ۶۴ عنوان بیش از ۶۴ درصد نسبت به تابستان ۱۴۰۱ کاهش داشته است.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۹ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۳
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402082920957
  • خبرنگار :