مهدی دلاوری، امروز (یکشنبه، ۲۸ آبان) در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: هدف از نامگذاری ۱۷ نوامبر بهعنوان روز جهانی نوزاد نارس، افزایش آگاهی مردم و هشدار درباره نوزادان نارس است که آثار عاطفی، اجتماعی، اقتصادی، اخلاقی و حقوقی بر خانواده و جامعه دارند.
وی افزود: نوزادان نارس، تولد زودهنگام و پیش از ۳۷ هفته دارند که متأسفانه تعدادی از آنها فوت میکنند و برخی دیگر از نوزادان نارس با مشکلات و عوارض نارسی مانند فلج مغز ، مشکلات بینایی و شنوایی و... دست به گریبان هستند.
به گزارش ایسنا، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان ، تصریح کرد: تمام نوزادان پس از تولد تحت پوشش مراقبتهای بهداشتی در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای بهداشتی قرار میگیرند، ولی نوزادان نارس به علت برخی از مشکلات، نیازمند مراقبتهای خاص و پیگیری همه جانبه از ابعاد مختلف سلامت از جمله وضعیت رشد و تکامل، بینایی و شنوایی و ... هستند.
دلاوری تأکید کرد: غربالگری تکامل یکی از خدمات اساسی و مهم برای پیشگیری و شناسایی زودرس مشکلات تکاملی این نوزادان است. نوزادان نارس ضمن بررسی از نظر تکامل از سن دو ماهگی در مراکز خدمات جامع سلامت و پایگاههای بهداشتی، جهت بررسیهای بیشتر و تخصصی تا شش ماهگی در واحد تست بیلی نیز ارزیابی میشوند.
انتهای پیام