به گزارش ایسنا، شبکه خبری الجزیره در گزارشی نوشته است: در چارچوب این حمله که پس از عملیات «طوفان الاقصی» انجام شد، ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی بیش از ۱۲۰۰۰ فلسطینی از جمله ۴۳۰۰ کودک را به شهادت رساند. هزاران نفر نیز پس از مدفون شدن در زیر آوار در اثر بمباران همچنان مفقود هستند.
دادههای رسمی رژیم صهیونیستی نشان میدهد که ۱۲۰۰۰ مرکز در نوار غزه در فاصله هفت اکتبر تا یک نوامبر مورد هدف قرار گرفت و این خشنترین عملیات نظامی در نوع خود در عصر جدید است.
تخریب با قدرت دو بمب هستهای
دیدهبان حقوق بشر اروپا-مدیترانه گزارش داده که ارتش رژیم صهیونیستی از هفت اکتبر ۲۵ هزار تن مواد منفجره را بر روی نوار غزه ریخته است که معادل دو بمب هستهای است. با انجام این کار، این رژیم از کاری که ایالات متحده آمریکا در ژاپن در طول جنگ جهانی دوم انجام داد، پیشی گرفته است؛ زمانی که آمریکا بمب هستهای به نام «پسر کوچک» را که وزن آن ۱۵ تن مواد انفجاری بسیار شدید بود، بر روی شهر هیروشیما انداخت و همه چیز را در این شهر ۱.۶ کیلومتری پودر کرد.
تصاویر و عکسهای ماهوارهای نشان میدهد که کل محلهها در غزه با خاک یکسان شده و بسیاری از بیمارستانها، مدارس، عبادتگاهها و خانهها در اثر حملات زمینی، دریایی و هوایی رژیم صهیونیستی آسیب دیده یا ویران شدهاند. این علاوه بر تمام سیستمهای ارتباطی و تصفیه خانههای آب است که به طور کامل از کار افتادهاند.
آخرین آمار منتشر شده از سوی دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA)، سازمان بهداشت جهانی و دولت فلسطین حاکی از آن است که حملات رژیم صهیونیستی تا تاریخ هفت نوامبر خسارات مادی به شرح زیر داشته است:
- ۲۲۲ هزار واحد مسکونی آسیب دید و ۴۰ هزار واحد دیگر با خاک یکسان شدند.
- ۲۷۸ مرکز آموزشی آسیب دیدند.
- ۲۷۰ مرکز پزشکی مورد حمله قرار گرفتند.
- ۶۹ عبادتگاه (مساجد و کلیساها) آسیب دیدند.
- ۴۵ آمبولانس آسیب دیدند.
- ۱۱ نانوایی تخریب شدند.
در رابطه با این رفتار، ایلیا مگنیر، تحلیلگر نظامی به الجزیره گفت: «استفاده اسرائیل از بمبهای هوشمند در غزه بخشی از یک استراتژی نظامی گستردهتر است که هدف آن هدف قرار دادن زیرساختهای گروههای مسلح به منظور دستیابی به اهداف نظامی، بدون تلاش برای کاهش تلفات غیرنظامیان یا آسیب رساندن به زیرساخت است.»
مگنیر گفت: «اثربخشی این سلاحها در دستیابی به اهداف استراتژیک بدون ایجاد خسارت بسیار زیاد غیرممکن است.»
۱.۷ میلیون پناهجو در غزه ساکن هستند که قبلا در مناطقی که اکنون بخشی از اراضی اشغالی است، در معرض پاکسازی نژادی قرار گرفتهاند. اکثر آنها در هشت اردوگاه شلوغ در اطراف شهر غزه زندگی میکنند.
در شمال نوار غزه، اردوگاه جبالیا، بزرگترین اردوگاه، وجود دارد که ۱۱۶۰۰۰ پناهجو در آن سکونت دارند و حداقل هشت بار در روزهای نهم، دوازدهم، نوزدهم، بیست و دوم و سی و یکم اکتبر گذشته و اول، دوم و چهارم نوامبر توسط ارتش اشغالگر اسرائیل بمباران شد که منجر به شهادت چند صد نفر شد. این اردوگاه شامل سه مدرسه است که توسط سازمان ملل اداره میشود و به پناهگاههایی تبدیل شدهاند که صدها آواره برای زندگی در آنجا نقل مکان کردهاند.
اردوگاه جبالیا قبل و بعد از بمباران
ارتش رژیم صهیونیستی میگوید که حملات این رژیم به جبالیا در یکم نوامبر منجر به کشته شدن ابراهیم البیاری، از رهبران حماس شد که گمان میرود نقش اساسی در طراحی و اجرای حملات هفت اکتبر داشته است. در حالی که گردانهای القسام اعلام کردند که در نتیجه این حمله هفت نفر از اسرای صهیونیست از جمله تعدادی از دارندگان ویزای خارجی کشته شدند.
در حالی که بیشتر حملات بر شمال غزه متمرکز بود، حتی جنوب آن که رژیم صهیونیستی آن را منطقه امن اعلام کرد، از این حملات در امان نبود. تخمین زده میشود که بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون نفر به جنوب نوار غزه مهاجرت کردهاند، در حالی که بین ۳۵۰ هزار تا ۴۰۰ هزار نفر در شمال نوار غزه باقی ماندهاند.
واقعیتها نشان میدهد که افراد در بیمارستانها، معلولان و سالمندان قادر به حرکت نیستند. حملات هوایی کورکورانه بود و مدارس و بیمارستانهای وابسته به سازمان ملل و «مناطق امن» اعلام شده را هدف گرفت.
انگیزه اعلام شده رژیم صهیونیستی از این حمله، «از بین بردن کامل» جنبش مقاومت اسلامی (حماس) بود، اما واقعیت میدانی میگوید که آنچه در حال رخ دادن است، نابودی کل محلهها، نسلهای فلسطینی و ابزارهای بقای آنهاست.
بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای و دادههای رادار Sentinel-۱ که توسط محققانی از مرکز پژوهشهای عالی در دانشگاه شهر نیویورک و دانشگاه ایالتی اورگان انجام شد، از هفت اکتبر تا پنج نوامبر، ۱۸ درصد از ساختمانهای نوار غزه آسیب دیدهاند. این شامل مناطق زیر است:
۳۰-۴۰ درصد از شمال غزه
۲۴-۳۲ درصد از شهر غزه
۶-۹ درصد از دیرالبلاح
۵-۸ درصد خان یونس
۳-۵ درصد از رفح
استقرار موشکهای هدایتشونده دقیق رژیم صهیونیستی ادعای این رژیم مبنی براینکه این بمبهای «هوشمند» «خسارت جانبی» را کاهش میدهد، مورد تردید قرار میدهد.
مگنیر در این رابطه میگوید: «ارتشهای سراسر جهان اغلب استفاده از بمبهای هوشمند را به این دلیل توجیه میکنند که دقیقتر و در نتیجه براساس قانون حقوق بشر بینالمللی انسانیتر و قانونیتر هستند. اصل تمایز که سنگ بنای این قانون است ایجاب میکند که ارتش متجاوز اسرائیل همیشه بین اهداف نظامی و غیرنظامی تفاوت قائل شود تا فقط دسته اول هدف قرار گیرد.»
وی افزود: «اسرائیل باید قبل از هر چیز به قوانین بینالمللی احترام بگذارد تا اطمینان حاصل کند که هیچ جنایتی علیه بشریت انجام نمیشود و هیچ هدف نظامی در کنار یک هدف غیرنظامی که شامل تعداد زیادی از آوارگان داخلی است، مورد حمله قرار ندهد. این اصول، از جمله توافق ژنو در بسیاری از نقاط غزه رعایت نشده است.»
مگنیر میگوید: «اسرائیل برای پیشبرد برنامههای خود از بمبهای هوشمند استفاده میکند که به اهداف نظامی محدود نمیشود، بلکه بیشترین تلفات غیرنظامی را به همراه دارد و فلسطینیها را در غزه به وحشت میاندازد و موجی از آوارگی را ایجاد میکند.»
بر اساس تحلیل بصری انجام شده توسط نیویورک تایمز، گاردین و دیگر کارشناسان، نیروهای اسرائیلی ۳۱ اکتبر از بمبهای ۲۰۰۰ پوندی (۹۰۰ کیلوگرمی) در اردوگاه آوارگان جبالیا استفاده کردند.
یک بمب ۵۰۰ پوندی چقدر خسارت وارد میکند؟
بر اساس پروژه جایگزینهای دفاعی (PDA) که تحقیقات و تحلیلهای سیاست دفاعی را انجام میدهد، یک بمب ۵۰۰ پوندی میتواند به طور جدی به همه چیز و هر کسی که در شعاع ۲۰ متری (۶۵ فوت) است، آسیب برساند یا آنها بکشد. یک بمب ۲۰۰۰ پوندی میتواند منطقه تخریب را به ۳۵ متر (۱۱۵ فوت) افزایش دهد.
بر اساس پروژه جایگزینهای دفاعی، یک بمب ۵۰۰ پوندی میتواند حفرهای به عرض ۷.۶ متر و عمق ۲.۶ متر ایجاد کند. در حالی که یک بمب ۲۰۰۰ پوندی میتواند حفرهای به عرض ۱۵ متر و عمق ۵ متر ایجاد کند.
حتی با وجود سلاحهای هوشمند و دادههای اطلاعاتی، بسیاری از مهمات هدایتشونده "دقیق" که رژیم صهیونیستی از آن استفاده میکند باعث آسیبهای جانبی فراتر از حد مجاز میشوند. موشکهای رژیم صهیونیستی حاوی صدها کیلوگرم مواد منفجره با پوشش فلزی است. در هفته اول جنگ، دولت جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، ۱۸۰۰ مجموعه مهمات حمله مستقیم مشترک (JDAMs)، بمبهای با قطر کوچک (SDBs) و مهمات دیگر را در اختیار این رژیم قرار داد.
حفظ سلطه نظامی منطقهای رژیم صهیونیستی یک عنصر اساسی در سیاست آمریکا در خاورمیانه است. این امر از طریق حمایت مالی ایالات متحده از زرادخانه نظامی رژیم صهیونیستی انجام شده است.
دوم نوامبر ۲۰۲۳، ایالات متحده پیش نویس قانون کمک نظامی به رژیم صهیونیستی به ارزش ۱۴.۵ میلیارد دلار را تصویب کرد. بین سالهای ۱۹۷۶ تا ۲۰۲۲، ایالات متحده، رژیم صهیونیستی را به تقریبا ۳۰ هزار مهمات هوشمند از جمله موشکهای JDAM، Paveways و SBD مجهز کرد.
رژیم صهیونیستی از کدام بمبهای هوشمند استفاده میکند؟
موشکهای هدایت دقیق PGM که به عنوان بمبهای هوشمند نیز شناخته میشوند، از سیستمهای هدایت پیشرفته برای اصابت به اهداف بسیار مهم استفاده میکنند.
آنها را میتوان از هواپیما و پهپاد شلیک کرد یا انداخت. از سیستمهای هدایت این سلاحها میتوان برای تبدیل «بمبهای گنگ» که مهمات بدون هدایت و با سقوط آزاد هستند به سلاحهای بسیار دقیق استفاده کرد.
مگنیر در مورد این نوع سلاح میگوید: «بمبهای هوشمند مجهز به کلاهکهای مختلفی هستند که برای اهداف مختلف طراحی شدهاند. برخی برای نفوذ به پناهگاههای مستحکم طراحی شدهاند، در حالی که برخی دیگر دارای کلاهکهای قطعه قطعه برای به حداکثر رساندن آسیب به تجهیزات و افراد در معرض دید هستند.»
سیستمهای هدایت مورد استفاده دردرگیریها شامل فناوری GPS، سیستمهای ناوبری به نام INS و هدایت لیزری است. هدف توسط نیروهای زمینی یا خود هواپیما شناسایی میشود تا زمانی که بمب آن را دنبال کند. بیشتر بمبهای پرتاب شده توسط رژیم صهیونیستی متعلق به خانواده Mk ۸۰ طراحی شده توسط ایالات متحده است. برخی از این بمبها عبارتند از JDAM، بمبهای Paveways با هدایت لیزری و بمبهایی با قطر کوچک.
موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک در بررسی توان نظامی سال ۲۰۲۳ اعلام کرد که نیروی هوایی رژیم صهیونیستی شامل ۳۳۹ هواپیمای قابل استفاده از جمله ۳۰۹ جنگنده چند منظوره است که از جمله آن این موارد هستند: اف۱۶، اف۱۵، اف۳۵.
در جنگ گذشته، ایالات متحده هواپیماهای جنگنده بیشتری به اراضی اشغالی فرستاد. این جنگندههای ساخت آمریکا قادر به حمل انواع مهمات از جمله موشکهای هوا به هوا و موشکهای هوا به سطح هستند.
F-۱۵ Eagle نیز میتواند انواع بمبهای مختلف از جمله موشکهای هدایت شونده را حمل کند.
قوانین بشردوستانه بینالمللی تخریب مکانهای غیرنظامی مانند منابع آب و برق و تأسیسات پزشکی را ممنوع کرده است. با این حال، به گفته مقامات پزشکی و امدادگران، رژیم صهیونیستی حملهای هوایی به یک کاروان آمبولانس در نزدیکی بیمارستان الشفا انجام داد که در نتیجه آن حداقل ۱۵ نفر کشته و ۶۰ نفر دیگر زخمی شدند.
مجتمع الشفا، بزرگترین مرکز درمانی غزه، از حملات در امان نمانده و یکی از ۲۷۲ مرکز درمانی غزه است که از هدف قرار گرفتن در امان نمانده است.
از سوم نوامبر، ژنراتورهای اصلی برق در بیمارستان الشفا و بیمارستان اندونزی کار خود را متوقف کردند. جنگندههای اسرائیلی به حمله به بیمارستانها و مناطق اطراف ادامه دادند، جایی که بیماران، کارکنان بخش درمانی و صدها نفری که از درگیری فرار کرده بودند، به آنجا پناه بردهاند.
مگنیر میگوید: «از آنجایی که چنین اقداماتی عمدا برای گرسنگی دادن مردم یا محروم کردن آنها از دسترسی به خدمات اولیه بهداشتی انجام میشود، جنایت جنگی است. قطع این خدمات نوعی مجازات دسته جمعی است که بر اساس توافق چهارم ژنو ممنوع شده است و این سوال را مطرح میکند که چگونه میتوان اسرائیل را به خاطر اقداماتش در غزه مجازات کرد.»
انتهای پیام