صالح محمدی امروز، ۲۸ آبان ماه در حاشیه جلسه وبیناری رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری که با محور طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت برگزار شد، استان گیلان را پرچمدار منابع طبیعی دانست و اظهار کرد: همه ایرانیها، گیلان را با نماد جنگلها و مراتع و باغات و شالیزارها میشناسند.
وی ضمن قدردانی از ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در پاسخ به مطالبه خبرگزاری ایسنای گیلان، سازمانهای مردم نهاد زیست محیطی و منابع طبیعی و فعالان و پژوهشگران فرهنگی برای آغاز رسمی طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت از ۱۱ آذرماه، سالروز شهادت سردار جنگل، تصریح کرد: ۱۱ آذر نماد ایستادگی و مقاومت و ظلم ستیزی سردار رشید ایران و گیلان، میرزا کوچک جنگلی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان پیوند جنبش جنگل و درختکاری را فرصتی برای همه ایرانیان و گیلانیان دانست تا به تأسی از روحیات و منویات میرزا کوچک خان، طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت را ادامه دهند و گفت: در این راستا نشستهای علمی و تخصصی با حضور همکاران سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و بهرهگیری از ظرفیت اساتید و پژوهشگران مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی برگزار و هماهنگیهای اولیه برای کاشت یک میلیارد درخت انجام شده است.
محمدی، خواستار حضور ریاست سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری در استان گیلان همزمان با ۱۱ آذرماه شد و تصریح کرد: باید این پیام را به سرتاسر کشور برسانیم که برای داشتن یک محیط زیست سالم و امن و با نشاط، باید از جنگلها حفاظت کنیم.
وی از شناسایی و انتخاب ۷۶۴۱ هکتار عرصه برای کاشت نهال در گیلان خبر داد و اضافه کرد: اقدامات علمی برای تهیه نقشه و شناسنامه پروژه انجام شده و آماده کاشت هشت میلیون اصله نهال استاندارد در سطح این عرصهها هستیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان با بیان اینکه طرح انتخاب گونهها و برنامههای اجرایی آن در شهرستانهای رودبار و آستارا و سیاهکل و لنگرود نیز تدارک دیده شده است، افزود: با محوریت اداره کل منابع طبیعی استان، تولید نهالهای استاندارد هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی در حال انجام است.
وی از آماده سازی بیش از ۱۲ میلیون اصله نهال استاندارد در استان گیلان برای سال اول طرح ملی کاشت یک میلیارد درخت خبر داد و عنوان کرد: امیدواریم کاشت این نهالها در عرصههای شناسایی شده انجام شود و پس از آن شاهد اقدامات مراقبتی باشیم.
محمدی با اشاره به برگزاری دورههای آموزشی و ترویجی با موضوع کاشت نهال، متذکر شد: با نگاه مثبت سازمان منابع طبیعی خوشبختانه کاشت نهال به هفته درختکاری محدود نشده است؛ زیرا از نیمه دوم آبان ماه تا نیمه اول آذرماه بهترین زمان برای کاشت نهال بوده و درصد سبز شدن را افزایش میدهد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان از سازمانهای مردم نهاد خواست همچنان از جریان فرهنگی، رسانهای و زیست محیطی «رویش جنگل، در امتداد جنبش جنگل» حمایت کنند تا در کنار سایر مدیران و مسئولان و ائمه جمعه، بتوانیم یک میلیارد درخت را به ایران هدیه کنیم.
انتهای پیام