صرفه‌جویی ۲۵ میلیون دلاری با تولید نانوداروی ضدسرطان

داروی ضدسرطان که از سوی یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به تولید رسید، توانست صرفه‌جویی ۲۵ میلیون دلاری را برای کشور به ارمغان بیاورد.

به گزارش ایسنا، احمد پوراحدی، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به تولید داروهای ضد سرطان و مبتنی بر نانوفناوری، گفت: زمینه فعالیت این شرکت تولید داروهای نانویی و تولید داروی نانو میسلی و نانولیپوزومی است. «دوکسوروبیسین لیپوزومال» از جمله داروهای ضدسرطان است که ما از ۸ سال گذشته وارد بازار ایران کردیم.

وی با بیان اینکه این دارو برای درمان طیف گسترده‌ای از سرطان‌ها، به طور عمده برای سرطان پستان و خون تجویز می‌شود، اظهار کرد: چند سال پیش یک شرکت آمریکایی، دارویی را وارد بازار کرد که عوارض جانبی دوکسوروبیسین را کاهش داد، ولی قیمت بسیار بالایی دارد. با تولید این دارو توسط متخصصان این شرکت، دارویی را عرضه کردیم که کیفیت مشابه نمونه خارجی را دارد و قیمت تمام شده آن یک سوم نمونه وارداتی است.

پوراحدی با اشاره به استفاده از فناوری نانولیپوزوم در داروی دوکسوروبیسین ساخت این شرکت دانش‌بنیان گفت: با تکیه به این فناوری، ماده دارویی فقط به سلول‌های سرطانی وارد می‌شود و سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد، به همین دلیل عوارض جانبی آن بسیار کاهش پیدا کرده است.

وی با اشاره به سهم تولیدات دانش‌بنیان از بازار داروهای ضد سرطان، گفت: در ایران حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار ویال از همین دارو استفاده می‌شود. این شرکت دانش‌بنیان ۵ سال است که موفق شده، کل نیاز کشور را تامین کند و زمینه‌ساز ذخیره سالیانه ۲۵ میلیون دلار سرمایه‌های ارزی کشور شود.

به نقل از معاونت علمی ریاست‌جمهوری، مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه این دارو در کشورهای عراق و فیلیپین در حال ثبت است، گفت: داروی ضد سرطان ایرانی به کشور سوریه صادر می‌شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۸ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402082820167
  • خبرنگار : 30057