به گزارش ایسنا، مراسم افتتاحیه ارزیابی اعتباربخشی دانشگاه با حضور رئیس و معاونان دانشگاه و روسای دانشکدهها در سالن دارالفنون دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
در این نشست دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، ارزشیابی را مسئله مهمی خواند و با بیان اینکه برنامههای دانشگاه در راستای افزایش بهره وری و جهش علمی دانشگاه است گفت: در این دوره مدیریتی سعی کردیم برنامه محور پیش برویم و اکنون این برنامه ها پس از گذشت دو سال، به کارنامه عملکرد دانشگاه تبدیل شده است. در شروع این دوره، بیش از 12 پروژه کلان، در دانشگاه نیمه تمام مانده بود که سعی کردیم همه پروژه ها فعال شود. در این راستا دو پروژه بیمارستانی حضرت مهدی (عج) و کودکان حکیم راه اندازی شد و پروژه بیمارستان علوم اعصاب ایرانیان تا سال آینده و بیمارستان اسلامشهر تا پایان امسال افتتاح خواهد شد و مابقی پروژه ها نیز فعال و رو به جلو پیش می روند.
رئیس دانشگاه حضور تیم ارزیابی را در شناسایی نقاط قوت و فرصت های دانشگاه موثر دانست و بیان کرد: در گزارش نهایی ارزیابی، کمک کنید نقاط قوت و جهش علمی دانشگاه به خوبی شناسایی شود که بتوانیم نقاط قوت را تقویت و تهدیدها را تبدیل به فرصت کنیم. امیدوارم بتوانیم از زحمات شما در زمینه بهبود کیفیت مدیریت کلان دانشگاه بهره ببریم.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه مطالعات بسیار خوبی در اصلاح فرآیندهای آموزشی صورت گرفته است افزود: طول بعضی از دوره ها زیاد است و باید مطالب آموزشی به روز و سودمند به فراگیران ارایه شود؛ بنابراین باید در آن دوره ها تجدید نظر صورت گیرد.
دکتر قناعتی با تاکید بر تخصیص هدفمند بودجه های پژوهشی تصریح کرد: در حوزه پژوهش، بررسی های مختلفی صورت گرفته تا بودجه ها در جای مناسب هزینه و صرف تحقیقات کاربردی شود.
سپس دکتر سید فرشاد علامه معاون آموزشی دانشگاه، ضمن خوش آمد گویی به ارزیابان فعالیتهای مختلف آموزشی دانشگاه را معرفی کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 1850 هیئتعلمی و 13 هزار دانشجو دارد.
دکتر علامه به پردیس بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها دانشگاهی است که در خارج از کشور شعبه فعال دارد و تمام امور آموزشی آن بر عهده دانشگاه است.
سپس دکتر محمدحسین آیتی معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، وزارت بهداشت را در انجام فرایند اعتباربخشی در میان دستگاههای دولتی یکی از موفقترینها خواند و افزود: معاونت بینالملل دانشگاه عمدتاً در دو حوزة پردیس بینالملل و روابط بینالملل دانشگاه با سایر دانشگاهها و مراکز آموزش عالی جهان فعالیت میکند. در بخش پردیس بینالملل این معاونت، میزبان قریب به ١٤٠٠ دانشجوی بینالملل (غیرایرانی) در تهران و کیش و همچنین حدود 500 دانشجوی عراقی در شعبه بینالملل دانشگاه در کشور عراق است. در بخش ارتباط با سایر دانشگاههای جهان نیز پیگیر عقد و اجرای تفاهمنامهها، شرکت و عضویت دانشگاه در مجامع جهانی، مدیریت رتبهبندی و اعتباربخشی بینالمللی دانشگاه، سفرهای علمی اعضاء محترم هیئتعلمی در قالب شورای بورس دانشگاه و … خدمترسانی میکند.
در ادامه دکتر علیاکبری ساری معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گفت: ما ارزیابی را فرصتی ارزشمند برای بهبود عملکرد میدانیم تا بااطلاع از نقاط قوت و ضعف حوزه تحت پوشش خود بتوانیم در جهت ارتقای کیفیت گام برداریم.
دکتر اکبری ساری جایگاه دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری را ویژه دانست و گفت: بر اساس پایگاه استنادی اسکوپوس 28 درصد مقالات دانشگاه های علوم پزشکی کشور توسط محققین این دانشگاه منتشر شده است و 35 درصد کل استنادات دانشگاه های علوم پزشکی کشور نیز مربوط به این دانشگاه است.
در ادامه دکتر رامین رحیم نیا معاون توسعه مدیریت و برنامهریزی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: توسعه مدیریت یعنی استفاده از همه ظرفیتهای مدیریتی برای ارتقای سازمان و در این مدت سعی کردیم با کمک همکاران این حوزه، این کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: در حوزه توسعه مدیریت سعی کردیم شایستهسالاری را ارتقا دهیم و برای تحقق این امر مدیران حوزه درمانی از طریق شایستهسالاری و مدلهای علمی انتخاب میشوند تا افراد حرفهای و شایسته به مدیریت برسند.
سپس دکتر ماشاءالله ترابی مدیر روابط عمومی دانشگاه با اشاره به اجرای پروژه یکپارچه سازی وب سایت های دانشگاه گفت: برای اینکه فعالیت های دانشگاه را در سطح بین المللی، به طور شایسته معرفی کنیم؛ برنامه یکپارچه سازی وب سایت ها در دستور کار قرار گرفت و این امر منجر شد شاخص وبومتریک دانشگاه ارتقا یابد و در رتبه 463 جهان قرار گیرد.
وی با اشاره به هدفگذاری روابطعمومی در ارتقاء شاخص آلتمتریکس گفت: این شاخص، میزان رسانهای شدن علم را ارزیابی میکند و نشان میدهد مقالهای که منتشر شده در رسانهها و شبکههای اجتماعی چقدر موردتوجه قرار میگیرد.
دکتر ترابی تصریح کرد: بهمنظور نمایش جدیدی از فعالیتهای دانشگاه در مرز دانش و فناوری، برنامههای 18 گانه ای را برای تولید محتوا طراحی کرده ایم که در سایت دانشگاه در دسترس مخاطبان قرار دارد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ادامه دکتر عظیم میرزازاده، با اشاره به ویژگی های اعتباربخشی موسسه ای گفت: هدف از اعتبار بخشی موسسه ای این است که یک نهاد آموزشی از نظر زیر ساخت و استانداردهای لازم بررسی شود.
وی ادامه داد: بزرگترین ارزش اعتباربخشی موسسه ای این است که ما برای پیاده سازی استانداردها و ارتقا مستمر آنها در راستای رسالت های دانشگاه، موفق شویم.
در پایان دکتر رعنا کیهان منش از اعضای گروه ارزیابی، برنامههای بازدید گروه در حوزههای مختلف دانشگاه را تشریح کرد.
انتهای پیام