امانمحمد کمالی در گفتوگو با ایسنا با اعلام صدور هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای استان گلستان، اظهار کرد: بررسی مدلها نشان میدهد که از بامداد دوشنبه «۲۹ آبان ماه» شاهد نفوذ سامانه کم فشار و تقویت جریانات گرم جنوبی به استان گلستان خواهیم بود که این وضعیت در واپسین لحظات همین روز به شکل کامل تغییر یافته و سامانه سرد و بارشی به استان وارد میشود.
وی با بیان اینکه وزش باد گرم نسبتاً شدید تا شدید، افزایش محسوس دما، کاهش محسوس رطوبت و برخواستن گرد و خاک محلی از مخاطرات این سامانه است، ادامه داد: این وضعیت اکثر مناطق گلستان به ویژه مناطق کوهستانی و جنگلی را در بر میگیرد و احتمال آتشسوزی جنگلها و مراتع، شکستن شاخ و برگ درختان کهنسال و آسیب به ابنیهها با استحکام پایین دور از انتظار نیست.
مدیرکل هواشناسی استان گلستان با اشاره به اینکه هم استانیها و گردشگران در هنگام بیتوته در مناطق جنگلی و مراتع از خاموش شدن کامل آتش افروخته شده اطمینان حاصل کنند، افزود: تنظیم دمای مرغداریها و گلخانهها و انجام سایر تمهیدات پیشگیرانه برای چند روز آینده بسیار حائز اهمیت است.
نفوذ سامانه سرد و بارشی از اوخر دوشنبه
این مقام مسئول نفوذ سامانه سرد و بارشی به استان از شامگاه دوشنبه ۲۹ آبان ماه و آغاز بارندگی همراه با رگبار، رعد و برق را از دیگر رویدادهای پیشبینی شده طبیعی عنوان کرد و گفت: قطعاً شاهد بارش برف در مناطق مرتفع کوهستانی، احتمال ریزش تگرگ در برخی مناطق، پدیده مه غلیظ، وزش باد نسبتاً شدید و گاهاً شدید، کاهش ۱۰ تا ۱۵ درجهای دما از مخاطرات پیشبینی شده ناشی از فعالیت این سامانه بوده که آبگرفتگی معابر، احتمال برخورد صاعقه، بالا آمدن سطح آب رودخانهها مسیلها، سیلابی شدن مسیلها، اختلال در تردد جادهای و احتمال آسیب به ابینه با استحکام ضعیف را در پیخواهد داشت.
مدیرکل هواشناسی استان گلستان با تأکید بر اینکه فعالیت این سامانه ظهر چهارشنبه یکم آذر ماه پایان مییابد، خاطرنشان کرد: اقصی نقاط استان گلستان تحت تأثیر این سامانه قرار میگیرند.
وی با اشاره به اینکه اجتناب از اسکان در بستر و حاشیه رودخانهها، احتیاط در تردد جادهای و عدم فعالیتهای کوهنوردی از توصیههای سازمان هواشناسی به شهروندان است، افزود: دریای خزر و خلیج گرگان برای زمان اعلام شده مواج خواهد بود که قطعاً هرگونه فعالیت دریانوردی، صید و صیادی و گردشگری دریایی در این مدت ممکن نیست.
گفتنی است، در تعاریف وضعیتهای هواشناسی هشدار سطح زرد برای آگاهی و اقدام در صورت نیاز و احتمال وجود خسارت یا خسارات نقطهای، وضعیت نارنجی برای اقدام ضروری جهت مقابله با خسارتهای گسترده و زیاد احتمالی و اندیشیدن تدابیر لازم همه دستاندرکاران و هشدار قرمز برای اقدام فوری و همه جانبه با خسارت گسترده است.
انتهای پیام