جشنواره تئاتر استانی فارس در دو بخش خیابانی و صحنهای، طی هفته گذشته در شیراز برگزار شد. دبیر اجرایی این جشنواره در این ارتباط به خبرنگار ایسنا گفت: اولین و مهمترین نکتهای که که درباره این جشنواره میتوان به آن اشاره کرد، حضور بیسابقه مردم برای تماشای آثار بود.
امیر صادقی افزود: در بیشتر اجراها استقبال به حدی بود که بیش از ۵۰ نفر پشت در میمانند، در حالی که نمایشها دو سانس اجرا داشتند و این استقبال فراتر از حد تصور ما بود.
وی یکی دیگر از نکات جالب جشنواره امسال را، تنوع ژانرها عنوان کرد و گفت: امسال انتخاب کارها به صورتی بود که همه ژانرهای تئاتر، از رئال گرفته تا سور رئال، فولکلور و سایر ژانرها برای حضور در جشنواره برگزیده شدند و میتوان گفت که همه ذائقهها تامین شد. برای اولین بار بود که این همه سبکهای تئاتری را میشد در جشنواره تئاتر فارس دید.
صادقی تاکید کرد: من چند دوره در جشنواره بینالمللی و استانی، سمت دبیری را عهدهدار بودهام و میتوانم با قاطعیت بگویم این بار شاهد یکی از بهترین جشنوارهها بودیم. سعی خودمان این بود که بیشتر مخاطب عام را دریابیم و تئاتربینهای جدیدی تولید کنیم.
وی همچنین به برگزاری کارگاههای آموزشی در طول جشنواره اشاره کرد و گفت: کارگاههای آموزشی با حضور اساتیدی مثل محمود فرهنگ، پدر تئاتر خیابانی ایران، اشرف سلطانینیا، میلاد اکبرنژاد و مسعود دلخواه برگزار شد که با استقبال خوبی هم مواجه شد. در هر کارگاه حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ نفر شرکت میکردند و مخاطبان هم اکثرا بچههای هنرستانهای هنر بودند و فکر میکنم اینها آینده تئاتر استان هستند.
بازیگر با تجربه تئاتر فارس در پاسخ به این سوال که به نظر شما چه تعداد از نمایشهای این جشنواره، به جشنواره کشوری راه پیدا کنند، گفت: فکر میکنم کارهای خوب زیادی داشتهایم که توانایی حضور در رقابت کشوری را دارند اما باید دید کدام کارها به جشنواره منطقهای راه پیدا میکنند. آنجا هم باید انتخاب شوند تا به جشنواره کشوری برسند. سال گذشته تئاتر «اسب قاتلین» که کار بچههای شیراز بود و خودم هم بازیگر آن بودم، به جشنواره کشوری راه یافت و برای اولین بار در ۴۵ سال اخیر به طور مطلق در تمام زمینهها جوایز را از آن خود کرد.
دبیر اجرایی جشنواره تئاتر فجر در خصوص اجراهای خیابانی هم اظهار کرد: این اولین دوره جشنواره خیابانی استان بود که امیدواریم تداوم پیدا کند. کیفیت آن هم مطلوب بود، ولی توقع داریم در دورههای بعدی تعداد کارها بیشتر شود. استقبال مردم هم از این رویداد عالی بود.
صادقی افزود: در بخش خیابانی هر گروه خیابانی در سه مکان اجرا میکرد. مکانهای اجرا پشت ارگ کریم خانی، حافظیه، پارک آزادی و تالار ابوریحان بودند که با استقبال مردمی خوبی هم روبرو شد.
به گزارش ایسنا، اجراهای جشنواره تئاتر استانی فارس که از هفته گذشته در شیراز آغاز شده بود، روز جمعه ۲۶ آبان به پایان رسید و شامگاه روز شنبه ۲۷ آبان نیز اسامی برندگان جشنواره در مراسم اختتامیه مشخص خواهد شد.
انتهای پیام