به گزارش ایسنا، در متن پیام دکتر سعید کریمی آمده است: «در آغازین روز هفته جهانی مهار مقاومت میکروبی مطابق با ۱۸ الی ۲۴ اکتبر میلادی و ۲۷ آبان الی ۳ آذر ماه سال۱۴۰۲، با وجود اطمینان از اشراف و تعهد کامل پزشکان و متخصصین محترم فعال در عرصه سلامت به اهمیت و ضرورت تجویز منطقی و مبتنی بر شواهد موارد آنتی میکروبیال در راستای مهار مقاومت میکروبی؛ نظر به رسالت و ماموریت این معاونت و متناظر با آن حوزه معاونت درمان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور، تاکید بر اتخاذ رویکردی جدید برای رعایت موازین مقاومت میکروبی، در کلیه مراکز درمانی کشور ضروری به نظر میرسد.
شکستن زنجیره عفونت به هر صورتی میتواند منجر به کاهش شاخص میزان مصرف داروهای آنتی میکروبیال و بدنبال آن مهار مقاومت میکروبی ناشی از عدم مصرف منطقی آنتی بیوتیکی شود. با این رویکرد ضمن تاکید بر نقش کلیدی مسئولان محترم معاونت درمان دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور در مصرف فرآوردههای آنتی میکروبیال در امر تشخیص، درمان و مراقبت بیماران در بخشهای بستری و سرپایی، توجه تمامی متولیان نظام سلامت را برای بکارگیری استراتژی چند مدلی به منظور مهار مقاومت میکروبی میطلبد.
بدیهی است نقش سازمانهای مردم نهاد و انجمنها در ارتقاء سطح آگاهی آحاد جامعه به منظور کاهش درخواست القایی ایشان برای مصرف آنتی بیوتیکها به مثابه ارتقاء سطح سلامت همگانی و حذف میزبان حساس و یا محافظت فرد در قبال ورود میکرو ارگانیسمها از زنجیره انتقال عفونت و یا رعایت بهداشت عمومی و فردی در راستای مهار درگاههای خروجی و مخازن بیماریها حائز اهمیت است، که این مهم بر اساس اصول مشارکت و همکاری بین بخشی در نظام سلامت قابل حصول میباشد.
در خاتمه مجددا تاکید می شود آحاد جامعه پزشکی به ویژه مدیران و همکاران سختکوش شاغل در بیمارستانها و مراکز درمانی موظف به رعایت موازین پیشگیری و کنترل عفونت در راستای اخلاق حرفهای میباشند. این امر شامل طیف گستردهای از اقدامات شامل رعایت استانداردها در تجویزهای انفرادی تا اتخاذ تصمیمهای مدیریتی در سطح بیمارستانهای کشور میشود.
امید است با توجه به شعار جهانی سال ۲۰۲۳ هفته مهار مقاومت میکروبی که همانند سال ۲۰۲۲ تحت عنوان «با هم در جهت پیشگیری از مقاومت میکروبی» میباشد، بتوان آمادگی هرچه بیشتر مراکز درمانی را در قبال بیماریهای عفونی نوپدید و بازپدید بیش از پیش تقویت نمود.»
انتهای پیام