«علی جبار رشیدی» شب گذشته در مراسم اختتامیه رویداد جام آبی در دانشگاه یزد با بیان این که جام آبی تمرین کار تیمی، سیستمی و حل مسئله بود، بیان کرد: این اقدام کاری مشترک و با ابتکار بود و هر کدام از کارهای نوآورانه می توانند به حداقل یک شرکت دانشبنیان و کسب و کار خوب منتج شوند.
وی با بیان این که یزد شهری فرهنگی و علمی است، عنوان کرد: انتظاری غیر از این از یزد نمیرفت که این اقدامات خوب و علمی را بتواند رقم بزند و امیدواریم مستمر باشد.
معاون سازمان صنایع دریایی گفت: از طریق مرکز نوآوری باز دریایی میتوانیم سازههای این مسابقه را حمایت کنیم و این آمادگی وجود دارد که این اقدام بزرگ به مرکز رباتیک دریایی تبدیل شود.
وی با اشاره به این که سمت و سوی کشور به سمت دریایی شدن پیش میرود و سیاست های آن نیز ابلاغ شده بنابراین ساخت رباتهای زیر آبی و امداد و نجات چندین برابر صنعت پهپاد جای کار دارد.
رشیدی با تاکید بر حمایت از رویداد جام آبی، گفت: این رویداد می تواند در قالب باشگاه نوآوری ادامه پیدا کند و تیم هایی که موفق نشدند هم رها نشوند علاوه بر آن ایده های برتر قابلیت تبدیل به اختراعات فنی داشته باشند که آن را دنبال می کنیم.
وی با اظهار به این که آمادگی داریم یک گواهی کار تحقیقاتی برای همه تیمها صادر کنیم، افزود: هر کدام از سازهها که قابلیت آن را داشته باشد ثبت اختراع خواهد شد و از سوی مرکز ثبت اختراع موسسه صنایع دفاع حمایت میشود.
معاون سازمان صنایع دریایی در به کارگیری فناوریهای جدید و هوش مصنوعی تاکید کرد و گفت: این رویداد یک برند برای دانشگاه یزد است و می تواند به سمت ساخت ربات های گروهی که نیاز به هوش جمعی دارد، پیش برود.
مملکت نیاز به کار جهادی دارد
«عباس کلانتری» رییس دانشگاه یزد نیز در این مراسم با اظهار به این که خودباوری و پرورش در کار تیمی با اعضایی که از گوشه و کنار کشور در قالب یک تیم گرد همآمدند، توانست این رویداد علمی را رقم بزند که شاید در تصور برخی نگنجد.
وی با اشاره به اهمیت این رویداد علمی، گفت: جوانان امروز ما علی رغم همه سمپاشی ها و پمپاژ ناامیدی دور هم جمع شدند و برای مملکت کار کردند که این ارزشمندی رویداد جام آبی را نشان میدهد.
رییس دانشگاه با تاکید بر اینکه مملکت نیاز به کار جهادی دارد و اساتید باید خود را تغییر دهند، عنوان کرد: اگر امروز در دنیا مستقل هستیم به دلیل وجود خودباوری و خستگی ناپذیری است که در طول مسابقات جام آبی من شاهد آن بودم و دوباره این راه را قوی تر از قبل ادامه می دهیم.
کلانتری از صنایع دریایی شهید مقدم، مرکز نوآوری باز دریایی و وزارت علوم برای حمایت های ویژه از این رویداد قدردانی کرد.
مهندس شدن مستلزم فرایندی در کنار درس خواندن است
«محمدهادی هنرور» دبیر علمی رویداد جام آبی هم در مراسم اختتامیه مرحله دوم رویداد در خصوص هدف اصلی این برنامه بیان کرد: نقص پرورش مهندس در رشتههای فنی و مهندسی دانشگاه، نقصی مشهود و آزاردهنده است.
وی با بیان اینکه در دانشگاه های مهم دنیا برای آموزش نیروهای متخصص همین فرایند را اجرا میکنند، افزود: برای مهندس شدن فرایندی در کنار تحصیلات رسمی باید طی شود چرا که در کلاس کسی مهندس نمی شود.
هنرور گفت: در این رویداد که بیش از هشت ماه برای آن زمان گذاشته شد، تیم ها با غلبه و استمرار موفق شدند و تلاش ارادی را انتخاب کردند و وارد تلاش چند ماهه شدند.
وی اظهار کرد: با وجود سختی ها و تحریم های همه جانبه کاری که رقم نخورده به انجام رسید و مرحله پایانی با حضور تیم های برگزیده در دریا برگزار می شود.
استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه یزد به تیمهای حاضر در این رویداد نیز گفت: همیشه به این بیندیشید که امام زمان (عج) از شما چه میخواهد و قطعا امام عصر (عج) توسعه علمی، تکنولوژی، رفاه و قدرت جامعه و اثرگذاری در جامعه را از شما میخواهد.
هنرور در پایان نیز با اشاره به آیهای از قرآن، تاکید کرد: طبق آیه قرآن «وَأَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسَانِ إِلَّا مَا سَعَی وَأَنَّ سَعْیَهُ سَوْفَ یُرَی»، سعی و تلاش طولانی شما را موفق می کند.
انتهای پیام