مرتضی سوری در این باره اظهار کرد: امسال ۶۰۴ هکتار از اراضی ساحلی استان به پرورش میگو اختصاص یافت و میزان برداشت میگو از ۶۱۱ استخر فعال با رشد ۳۲ درصدی نسبت به سال گذشته به یک هزار و ۷۱۸ تن رسیده است.
وی افزود: گونه میگوی مورد پرورش در استان، گونه وانامی است و میانگین وزن انفرادی میگوی صید شده با کیفیت بالا و مطابق استانداردهای جهانی نسبت به سال گذشته ۴۱ درصد و متوسط میزان تولید در هر هکتار ۳۵ درصد رشد داشته است.
سوری به اراضی مستعد ساحلی و وجود ظرفیت آبهای نامتعارف برای ایجاد مجتمعها و مزارع پرورش میگو و همچنین اهمیت توسعه صنعت تکثیر و پرورش میگو در استان خوزستان با ورود بخش خصوصی به این عرصه اشاره کرد و تکثیر و پرورش میگوی آب شور را یکی از ظرفیتها و زمینههای اصلی سرمایهگذاری و برنامههای توسعهای آبزیپروری استان دانست.
سرپرست اداره کل شیلات خوزستان بیان کرد: در راستای رونق، رشد و شکوفایی پایدار صنعت پرورش میگوی خوزستان با هدف افزایش تولید، اشتغالزایی، ایجاد امنیت غذایی، ارز آوری و دستیابی به تولید بیش از ۵ هزار تن میگوی پرورشی در افق ۱۴۰۴ حمایت و اعطای تسهیلات به سرمایهگذاران بخش خصوصی، اصلاح و تکمیل زیرساختهای مجتمعهای پرورش میگوی استان به جد پیگیری میشود.
وی با تاکید بر سلامت و کیفیت بالای میگوی تولیدی در استان خوزستان، مقصد اصلی صادرات آبزیان را عمدتاً کشورهای جنوب شرق آسیا، کشورهای عربی و نیز کشورهای اروپایی عنوان کرد و گفت: بخشی از محصولات تولیدی نیز به تدریج در بازارهای داخلی توزیع و به مصرف میرسد.
سوری ذخیرهسازی ۸۳ میلیون قطعه پست لارو و بچه میگو نرسریشده در مزارع پرورشی، رعایت توصیههای کارشناسی، بهبود مدیریت آب و غذادهی و همچنین رعایت دستورالعملها و اصول بهداشتی و قرنطینهای از سوی بهرهبرداران و پرورشدهندگان میگو در طول دوره پرورش را از جمله اقدامات موثر مدیریتی صورت گرفته در دوره پرورشی میگوی امسال مطرح کرد.
انتهای پیام