حسن شاه ولیبر در گفت وگو با ایسنا- افزود: میانگین برداشت چای ترش از هر هکتار ۸۰۰ کیلوگرم است و پیش بینی می شود تا پایان فصل برداشت، ۴۱۶ تن چای ترش ازاراضی دلگان برداشت و روانه بازارهای مصرف شود.
وی افزود: نبود صنایع فرآوری و بستهبندی این محصول باعث شده تا کشاورزان و تولیدکنندگان این محصول با مشکل مواجه شوند.
وی با بیان اینکه کاشت، داشت و برداشت چای ترش در دلگان زمینه اشتغال بیش از ۶۰۰ نفر را فراهم کرده افزود: کاشت چای ترش در ماه های فروردین و اردیبهشت انجام و برداشت آن از نیمه دوم آبان آغاز می شود و تا پایان آذر ادامه دارد.
مدیرجهاد کشاورزی دلگان، نیاز به آب کم، سودآوری محصول و قابلیت رشد در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری را از مزیتهای کشت چای ترش دانست و عنوان کرد: چای ترش شهرستان دلگان به سطح بازار کشور و حتی به کشورهای حوزه خلیج فارس، روسیه، افغانستان و پاکستان نیز صادر میشود.
وی صنایع فرآوری و بسته بندی و ماشین آلات برداشت چای ترش را مهمترین خواسته های کشاورزان از این منطقه برشمرد و اظهار کرو: عمده مناطق کشت چای ترش در دلگان مناطق جلگه، حمیدآباد، چاهکیچی، علی آباد لدی و سردشت است.
مدیر جهاد کشاورزی فنوج از آغاز برداشت چای ترش ۴۰هکتار اراضی کشاورزی این شهرستان نیز خبر داد و گفت: بیشترین سطح زیر کشت چای ترش در اراضی زراعی روستاهای مدانچ ،تیغ آب، رمش، کوشک، رامک، دنگیشراتان، سرزه، مرکزشهر، مسکوتان، جوگز، کتیچ، زبرنگ، چاه ننده شهرستان فنوج قرار دارد.
قنبر نارویی افزود: امسال در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی و کم آببر کشاورزان این شهرستان ۴۰ هکتار از زمینهای کشاورزی خود را به کشت گیاه دارویی چای ترش اختصاص دادند که نسبت به سال گذشته ۵هکتار افزایش سطح داشته است.
وی تصریح کرد: باهدف توسعه کشت گیاهان دارویی امسال ۲۰۰ کیلوگرم بذر چای ترش و مقدار قابل توجه کود NPkبصورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار گرفته و توسعه کشت چای ترش برای ۱۰۰نفر از روستائیان منطقه فرصت شغلی فراهم کرده است.
انتهای پیام