عبدالحسین کلانتری شامگاه ۲۵ آبان در اختتامیه سومین گردهمایی دانشجویان و رتبههای برتر آزمون سراسری دانشگاه های کشور با عنوان《آینده روشن》 که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد شهدای غزه و مجاهدان مقاومت اسلامی، اظهار کرد: امروز از یک سو داعیه مدنیت و حقوق بشر کشورهای غربی زمین و زمان را پر کرده و از همه ابزارها برای تلقین وجهه پوشالی خود استفاده میکنند و از سوی دیگر شاهد سختترین حملات و مهلکترین صدمات به غزه توسط این کشورها هستیم، به حدی که حتی پروتکلهای خودشان را هم زیر پا میگذارند.
وی با بیان اینکه این روزها باید مدام مسئولیتمان نسبت به غزه را به خود تذکر دهیم و گامهای موثری جهت رسواسازی رژیم منحوس صهیونیستی برداریم، تاکید کرد: خداوند استعداد و وجاهت بیشتری به شما نخبگان داده که این مسئولیت دینی و اجتماعی شما را سنگینتر میکند. به هر طریقی که میتوانید مقابل این ظلم وجور بایستید و تبین کنید.
معاون فرهنگی وزیر علوم در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت امید در جامعه به ویژه در میان نخبگان اشاره و عنوان کرد: اگر تحلیل تقلیلگرایانه از کنش را (که کنش را به سطح رفتار تنزل میدهد) کنار بگذاریم و تمام نیات و خلجانات ذهنی و انگیزشی را هم کنش بدانیم، بدون شک امید بزرگترین کنشی است که انسان در طی زندگیاش دارد.
کلانتری ادامه داد: بر این اساس امید صرفا یک برساخته یا بخشی از بازیهای ذهنی نیست، بلکه واقعیت ذهنی و ملموس جریاندار در متن زندگی است که حال و آینده را میسازد و به همین دلیل در ادبیات نظری متفکران متاخر و مدرن این قدر روی آن تاکید شده و در ادبیات دینی نیز به حدی اهمیت دارد که ناامیدشدن جزو گناهان کبیره به شمار میرود.
وی امید را تعیینکننده جهت زندگی دانست و اضافه کرد: دوران ابتدایی شکلگیری غرب جدید به عنوان موتور اصلی پیشبرنده این جوامع و گذارشان از دوره کهن به مدرن، مبتنی بر امید بوده است؛ امید به آینده، برابری، آزادی و مساوات.
معاون فرهنگی وزیر علوم افزود: تلقی ما معمولا این است که امید براساس تصویری از واقعیت آینده ساخته میشود. گرچه این تصور غلط نیست و امید، وامدار آینده است، اما باید بگوییم این تلقی ناتمام است، چراکه آینده نیز وامدار امید است و ما به واسطه امیدی که داریم، نسبت به ساخت آینده اقدام میکنیم.
کلانتری خطاب به نخبگان تاکید کرد: آیندهسازان جامعه ایران و تاریخ و تمدن آن شما نخبگان علمی هستید و به همین دلیل بیانیه گام دوم رهبر انقلاب نیز خطاب به شما جوانان و با تاکید بر حوزه علم وفناوری صادر شده است.
وی خاطرنشان کرد: زندگی علمی قطعا حوزه مهمی از فعالیت شما نخبگان را شکل میدهد، اما توجه داشته باشید که امروزه هم علم، شبکهای و جهانی شده و هم رشد شخصی و اجتماعی شما زمانی به بلوغ و تکامل لازم میرسد که وارد فعالیتهای جمعی و گروهی شوید. بنابراین هرگز از ایجاد و تقویت این گروهها غفلت نکنید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی نهاد رهبری در دانشگاهها، در پایان این مراسم ضمن اهدای جوایز برندگان مسابقات علمی و فرهنگی، از رتبههای تکرقمی آزمون سراسری سال گذشته و دکتر محسن محمدی، از چهرههای علمی کشور با اهدای لوح و هدایایی تقدیر و کیک آینده روشن به دست آنها برش زده شد. همچنین هشت سهمیه حج و ۶ سفر عتبات عالیات نیز به دانشجویان حاضر اهدا گردید.
انتهای پیام