چند خبر پرحاشیه

آغاز هفته کتاب، قول رییس مجلس، ماجرای حذف «شب یلدا» و «چهارشنبه سوری» در تقویم و تکذیب وزیر ارشاد، درخواست ضرغامی، درگذشت چهار هنرمند، بستری شدن بیتا فرهی، انتصاب علی دهکردی به عنوان مدیرعامل خانه سینما، موفقیت یاسر طالبی و سریال آکتور، بازگشت صابر ابر و لغو نمایش فرزاد حسنی، اظهاراتی درباره سریال پایتخت و ماجرای شکایت از مهران مدیری، تفاهم ایران و افغانستان برای تردد وسایل نقلیه شخصی، ماجرای خمره خبرساز، افزایش نرخ هتل‌ها، و کشف‌هایی در سعدآباد، یک شهر اشکانی و چند کشور دیگر از اخبار فرهنگی هنری این هفته بود.

به گزارش ایسنا، سی و یکمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با نواختن زنگ کتاب توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مدرسه دخترانه فرهنگ آغاز شد.

محمدمهدی اسماعیلی در حاشیه این مراسم، از افزایش کتابخانه‌های سیار خبر داد.

همچنین آیین گرامیداشت روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» و تجلیل از کتابداران نمونه ۲۴ آبان برگزار شد و دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در جریان این آیین، خواستار تصویب طرح اصلاح قانون تأسیس نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور شد، که رییس مجلس قول پیگیری آن را داد.

بیشتر بخوانید:

وعده‌ای برای تغییر وضعیت مقابل دانشگاه تهران

۶ روز خرید حضوری از کتابفروشی‌ها با یارانه

ماجرای حذف «شب یلدا» و «چهارشنبه سوری» و تکذیب وزیر ارشاد

همچنین رئیس مرکز رسانه و روابط عمومی شورای عالی انقلاب فرهنگی در واکنش به موضوعات مطرح‌شده درباره حذف «شب یلدا» و «چهارشنبه سوری» از تقویم کشور توضیحاتی را ارائه و تاکید کرد که «شب یلدا» از تقویم حذف نشده و چهارشنبه آخر سال هم برای اولین‌بار است که به تقویم اضافه می‌شود.

ضمن این‌که مدیرکل ثبت و حریم آثار، حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی به تغییر ایجادشده در نام «شب یلدا» در تقویم رسمی کشور واکنش نشان داد.

این در حالی بود که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه جلسه دولت در روز چهارشنبه، حذف شدن نام «شب یلدا» و «چهارشنبه سوری» از تقویم را تکذیب کرد.

آزادسازی و رفع موانع ورود شناورهای تفریحی و درخواست ضرغامی 

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه جلسه هیات دولت، از دستور رئیس‌جمهور به وزیر صمت برای آزادسازی و رفع موانع ورود شناورهای تفریحی به کشور خبر داد.

عزت‌الله ضرغامی همچنین در نامه‌هایی جداگانه به محمدباقر قالیباف، صادق لاریجانی و احمد جنتی درخواست کرد ماده قانونی مربوط به «تعیین و بازنگری حریم آثار تاریخی» در برنامه هفتم توسعه اصلاح شود.

درگذشت چند هنرمند

جلیله هیبتان هنرمند فعال تئاتر عروسکی، محمدرضا جعفری بهنام هنرمند پیشکسوت صدابرداری موسیقی، «جان بیلی» فیلمبردار مطرح هالیوودی و «میشل سیمان» منتقد فیلم و مورخ سرشناس فرانسوی و سربیر سابق مجله سینمایی «پوزیتیف» از دنیا رفتند.

جزئیات بازگشت پیکر محمدعلی اسلامی ندوشن

بستری شدن بیتا فرهی

پیکر محمدعلی اسلامی ندوشن ۲۸ آبان‌ به ایران می‌رسد و پس از برگزاری مراسم تشییع در تهران در ۲۹ آبان، در نیشابور و در جوار آرامگاه عطار به خاک سپرده می‌شود.

اما در خبری اعلام شد بیتا فرهی به دلیل عفونت ریه در یکی از بیمارستان‌های تهران بستری است.

علی دهکردی مدیرعامل خانه سینما شد

در جلسه هیات مدیره خانه سینما، علی دهکردی بازیگر سینما و عضو هیات مدیره، مدیرعامل خانه سینما شد.

علی دهکردی میراث‌دار چه نام‌هایی در خانه سینما شده است؟

اکران ۳ انیمیشن و سرنوشت اکران «سینما متروپل»

مدیر گروه سینمای هنر و تجربه از اکران سه بسته مجموعه انیمیشن کوتاه تا پایان سال خبر داد. 

در خبری هم تهیه‌کننده فیلم «سینما متروپل» اعلام کرد که با معرفی یک نماینده از شورای پروانه نمایش اصلاحیه‌های واردشده به فیلم بررسی می‌شوند. این فیلم با وجود آنکه در جشنواره فجر، پروانه نمایش گرفته بود برای اکران عمومی دچار موانعی شد. 

آغاز «سینما حقیقت»

معرفی هیات مدیره جدید انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران

همچنین اعلام شد که هفدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مستند ایران «سینماحقیقت» از روز دوشنبه، ۲۷ آذرماه در پردیس «چارسو» برگزار می‌شود.

در ادامه، اعضای جدید هیات مدیره انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران انتخاب شدند.

فراخوان جشنواره عمار و نامگذاری خیابان علی سلیمانی 

همچنین بخش «فیلمِ‌ ما» در چهاردهمین جشنواره فیلم عمار با محوریت «روایت همبستگی با مردم فلسطین» فراخوان داد.

از سویی، نامگذاری خیابان علی سلیمانی انجام شد و حالا خیابانی در نزدیکی ساختمان خانه تئاتر و مجموعه تئاتر شهر به نام این هنرمند فقید است.

میزبانی جشنواره‌های بین‌المللی از ایرانی‌ها

جشنواره کامینهوس کشور پرتغال میزبان فیلم کوتاه «زاج»، جشنواره بین‌المللی فیلم‌ قرقیزستان میزبان مستند «قطره‌ها جان می‌بخشند»، سی‌وششمین جشنواره اکسگراند آلمان میزبان فیلم کوتاه «چپ‌دست»، جشنواره فیلم هند میزبان نمایش چند فیلم بلند ایرانی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودک احمدآباد هند امسال میزبان چندین فیلم کوتاه، بلند و انیمیشن از سینمای ایران هستند. 

موفقیت یاسر طالبی و سریال آکتور 

همچنین مستند «سرنوشت» به کارگردانی یاسر طالبی موفق به دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی دهمین جشنواره کپنهاگ دانمارک و سریال «آکتور» ساخته نیما جاویدی منتخب جشنواره فیلم «دریای سرخ» عربستان سعودی شد.

در ادامه، فیلم سینمایی «ناپلئون» به کارگردانی «ریدلی اسکات» در نخستین نمایش جهانی خود در پاریس به روی پرده رفت.

جشنواره ایدفا؛ از افتتاح تا تحریم 

جشنواره ایدفا تحت تاثیر "اعتراض به نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در فلسطین" افتتاح شد و به دنبال آن از سوی فلسطین تحریم شد و  ۱۲ مستندساز از حضور در این رویداد سینمایی کنار کشیدند.

بازگشت صابر ابر و لغو نمایش فرزاد حسنی

همچنین قرار است که صابر ابر، بازیگر و کارگردان تئاتر پس از گذشت پنج سال، با نمایش «امشب به صرف بورش و خون» نوشته مهدی یزدانی‌خرم به صحنه تئاتر بازگردد.

از سویی، اجراهای پایانی نمایش «کمدی گمنام» با بازی فرزاد حسنی لغو شد و این نمایش زودتر از زمان مقرر به پایان رسید.

میثم نویریان، رئیس انجمن طراحان صحنه و لباس خانه تئاتر ایران با نگارش متنی، خواستار احقاق حقوق معنوی و مادی طراحان صحنه و لباس شد.

اعلام شرایط اجرا در «تئاتر شهر» برای متقاضیان ۱۴۰۳

با صدور اطلاعیه‌ای از سوی مجموعه تئاترشهر، نحوه دریافت آثار نمایشی متقاضی اجرا در تالارهای مجموعه تئاتر شهر برای سال ۱۴۰۳ مشخص شد. 

انتقاد قطب‌الدین صادقی و یادی از داریوش مهرجویی 

چهارمین نشست حقوق تئاتر با یادی از داریوش مهرجویی، بیان خاطراتی از بهرام بیضایی و انتقاد قطب‌الدین صادقی درباره گرفتن استعلام هنرمندان برگزار شد.

افزون بر این‌ها، هیات داوران بیست و دومین مسابقه مطبوعاتی سالانه انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران تئاتر (وابسته به خانه تئاتر) بیانیه پایانی و فهرست اسامی‌ نامزدها و برگزیدگان رشته‌های مختلف این دوره را منتشر کرد.

اظهارات جبلی درباره شکایت از مهران مدیری و ساخت «پایتخت» و «زیرخاکی»

پیمان جبلی در حاشیه بازدید از پشت صحنه سریال «ترور» در جمع خبرنگاران حاضر شد و درباره موضوعاتی چون مذاکره با عوامل سریال «پایتخت»، شکایت از مهران مدیری، ساخت «زیرخاکی» جدید و تجربیات و مشاهدات سفر اخیرش به لبنان به گفت‌وگو پرداخت.

رئیس سازمان صداوسیما همچنین در حاشیه جلسه هیات دولت از راه‌اندازی حداقل ۲۰۰ کانال تلویزیونی مختص حوزه‌های انتخابیه خبر داد.

تازه‌هایی از «سلمان فارسی»، «موسی(ع)»، «پایتخت» و «۸۷ متر»

رئیس مرکز سیمافیلم از آماده‌سازی دو ـ سه سریال با محور طنز خبر داد و درباره ساخت سریال «سلمان فارسی» که در مقطعی ضبط آن متوقف شده بود و سریال‌های «موسی(ع)»، «پایتخت» و «۸۷ متر» نکاتی را بیان کرد.

تعطیلی شبکه «من و تو»
 

آمار بازدید برنامه‌های تلویزیون در تلوبیون 

در ادامه، مالکان تلویزیون فارسی‌زبان «من و تو» که یکی از شبکه‌های اصلی فعالیت بر ضد جمهوری اسلامی ایران است، در بیانیه‌ای از احتمال تعطیلی آن در نیمه‌های بهمن‌ماه امسال به دلیل  مسائل مالی خبر داده‌اند.

همچنین روابط عمومی معاونت سیما در اقدامی کم‌سابقه آمار بازدید برنامه‌های تلویزیون در تلوبیون را منتشر کرد.

فراخوان نخستین جایزه «گارنت» 

برتری یک ایرانی در مسابقات بین‌المللی قرآن

فراخوان نخستین جایزه داستان کوتاه «گارنت» در دو گروه سنی برای جوانان و نوجوانان منتشر شد.

همچنین حسین خانی بیدگلی، حافظ و قاری بین‌المللی جمهوری اسلامی ایران مقام دوم بیست و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن در مسکو در رشته «حفظ کل قرآن کریم» را از آن خود کرد.

از  نشست رسانه‌ای جشنواره ملی سرود فجر تا خاطرات جوانی هوشنگ کامکار

 نشست رسانه‌ای جشنواره ملی سرود فجر نیز در این هفته برگزار شد که در این نشست نکاتی درباره جزییات برگزاری این رویداد از جمله تاکید بر ارتقای کیفی تولیدات سرود و نداشتن محدویت جنسیتی برای گروه‌های شرکت‌کننده مطرح شد.

«خاطرات جوانیم» عنوان تازه‌ترین اثر موسیقایی هوشنگ کامکار آهنگساز و مدرس موسیقی ایرانی است که به تازگی در قالب شش قطعه پیش روی مخاطبان قرار گرفته است.

سلطه زنان در جوایز گرمی ۲۰۲۴

در ادامه، نامزدهای جایزه موسیقی «گرمی» برای سال ۲۰۲۴ در حالی اعلام شد که هنرمندان زن در میان نامزدهای امسال حضور چشمگیری دارند.

انتصاب‌هایی در جشنواره هنرهای تجسمی

دبیرکل شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با صدور احکامی مجزا، دبیران بخش‌ «طوبای زرین» و دبیر بخش «آینه در آینه» این رویداد هنری را  منصوب کرد.

 رونمایی از «سرو ایرانی»

افتتاح دومین نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی و سنتی با ۱۱۰ هنرمند

نشان جایزه ملی آموزش هنر «سرو ایرانی» رونمایی شد؛ همچنین آیین گشایش دومین نمایشگاه آثار هنرهای تجسمی و سنتی هنرمندان پیشکسوت با حضور گسترده هنرمندان در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

اثر هنرمند ایرانی در حراجی هلندی

همچنین اعلام شد که اثری از «حجت امانی» در حراج «هسینک» واقع در هلند در کنار هنرمندان مشهور جهان چکش می‌خورد.

از نامه سینماگران درباره غزه تا گردهمایی نویسندگان و شاعران

 موزه صلح تهران و خانه سینما در نامه‌ای به دبیرکل سازمان ملل کشتار غیرنظامیان در نوار غزه را محکوم و درخواست آتش‌بس فوری را مطرح کردند.

در گزارشی هم به هنرمندانی که در غزه به شهادت رسیدند، اشاره شد که بر این اساس، دو نقاش و یک شاعر از جمله هنرمندانی بودند که در جریان حملات اخیر به غزه به شهادت رسیدند.

از سوی دیگر، اعلام شد که جمعی از نویسندگان و شاعران ایران و کشورهای عربی برای حمایت از کودکان غزه روز شنبه ۲۷ آبان گرد هم می‌آیند.

نماهنگ «مقاومت» در حمایت از مردم فلسطین و نیروهای جبهه مقاومت توسط بنیاد فرهنگی روایت فتح تولید و منتشر شد.

نتیجه بررسی «لغو ویزای ایران» اعلام شد

به دنبال طرح لغو روادید با حدود ۶۰ کشور از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، مرکز پژوهش‌های مجلس با واکاوی وضع موجود و اسناد بالادستی، به بررسی این طرح و ارزیابی آن پرداخت.

بیشتر بخوانید:

کم‌کاری در اجرای لغو ویزای ایران و روسیه

تفاهم ایران و افغانستان برای تردد وسایل نقلیه شخصی

ایران و افغانستان سند ساماندهی تردد وسایل نقلیه شخصی و تجاری امضا کردند.

افزایش نرخ هتل‌ها

قیمت عمره درحال رایزنی

همچنین رئیس جامعه حرفه‌ای هتلداران ایران از افزایش نرخ هتل‌ها در سراسر کشور خبر داد و میانگین این افزایش را ۲۵ درصد اعلام کرد.

همچنین رئیس سازمان حج و زیارت از حضور نمایندگان این سازمان و بانک مرکزی در عربستان برای تسهیل امور بانکی و ارزی به منظور تشرف زائران عمره خبر داد. 

ماجرای خمره‌ خبرساز و راه‌اندازی انجمن خیرین میراث فرهنگی

تصویر یک خمره نسبت داده‌شده به دوره ماد در موزه باستان‌شناسی رشت، درحالی منتشر شد که داخل این خمره کیسه پلاستیکی مشکی قرار گرفته و مقداری هم زباله در آن مشاهده می‌شد، با این وجود مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان گیلان گفت: این خمره مربوط به دوره ماد نبوده و سطل زباله هم نیست.

معاون میراث فرهنگی از آغاز به کار انجمن خیرین میراث فرهنگی در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

کشف‌هایی در سعدآباد، یک شهر اشکانی و چند کشور دیگر 

یک اثر سنگی که به گمان کارشناسان یک فواره آب‌نمای محیطی و تزئینی است، در محوطه مجموعه کاخ‌های سعدآباد کشف شد. دوره تاریخی این شیء هنوز مشخص نیست.

ضمن این‌که، باستان‌شناسان پس از بررسی و پیمایش بخش‌هایی از محوطه باستانی «شهر قومس» در دامغان، آسیاب، کانال­‌های آبرسانی، کوره­‌های سفال‌گری و سرداب­‌های ذخیرۀ آذوقه را شناسایی کردند.

در نهایت این‌که  قدیمی‌ترین کوره گچ‌پزی در محوطه چغاگُلان ایلام،  مقبره‌ای مملو از طلسم مار در مصر، مجسمه یک جنگجوی «مایا» در مکزیک و  ۱۰۰هزار سکه تاریخی در ژاپن کشف شدند. 

پیشنهادهایی برای خواندن:

آتیلا پسیانی بلد بود از بی‌رحمی‌های زندگی انتقام بگیرد

شکایت جنجالی تلویزیون از مهران مدیری به نفع کیست؟

«ازازیل» حسن فتحی و «اسکار» مهران مدیری در گیر و دارِ مجوز

دلتنگی‌ها و حسرت‌های بازیگری که روزی برایش صف می‌کشیدند

دست حمید منوچهری به «درخت خرمالو» نرسید اما ...+ویدئو

سوگل طهماسبی: «آنجلو» اولین تجربه‌ام در ژانر کمدی است

بهمن هاشمی: تا وقتی صدایم دربیاید هستم!

یک روز با توان‌یابان هنرمند/ اتاق‌هایی از آنِ آن‌ها

یک پیشنهاد برای ثبت جهانی

خانه‌ای که همیشه یک پایش می‌لنگد

تپه ۶‌هزارساله همدان در محاصره!

انتهای پیام 

  • جمعه/ ۲۶ آبان ۱۴۰۲ / ۰۰:۳۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1402082618774
  • خبرنگار : 71619