به گزارش ایسنا، انسیه خزعلی ۲۵ آبانماه در نشستی با دانشگاهیان استان در دانشگاه شهرکرد با اشاره به اینکه گستره علم دانشگاه و فناوری از اولویتهای نخست کشور است، اظهار کرد: با توجه به حضور گسترده زنان در دانشگاه و جامعه و اینکه ۶۱ درصد قبولیهای دانشگاهی را آنان تشکیل میدهند، باید از زنان، دانشجویان و نخبگان حمایت لازم و کافی را داشته باشیم.
خزعلی با اشاره به ضرورت ایجاد اشتغال برای جوانان، گفت: روز گذشته در جلسه هیئت دولت ذکر شد که با وزارت نفت و وزارت نیرو قراردادهایی مبنی بر اشتغال جوانان بسته شده که این خود زمینهساز اشتغال برای دانشجویان است. تأمین آینده فردی چیزی است که باعث نشاط شده و باعث فراهم شدن شرایط ازدواج و مسکن میشود.
وی در خصوص برگزاری دورههای آموزشی سلامت جسمی و روحی، گفت: بودجههای بسیار خوبی برای استانها در نظر گرفته شده که بخشی به سلامت بانوان اختصاص داده شده که در حیطه سلامت جسمی و سلامت روحی از آسیبهای گوناگون جلوگیری میکند.
خزعلی گفت: در طول یکسال گذشته از سفر رئیسجمهور به این استان تا کنون بسیاری از دورهها، هم از جهت اشتغال و هم سلامت بانوان در زمینه پیشگیری از اعتیاد، دورههای مشاورهای و... برگزار شده است.
وی تأکید کرد: وقتی نگاه چندبُعدی به زن مطرح است چه در جهت جمعیت، مسئولیتهای متفاوت زن در خانه و خانواده و... نیاز هست حمایتها در زمینه شغلی از زن انجام بگیرد؛ نظیر مسئله برابری پرداختها، نیاز به سکونت دانشجوهای متاهل و... مواردی است که در دستور کار دولت قرار دارد.
خزعلی تصریح کرد: به کارگیری زنان در مسئولیتهای مختلف اجتماعی از تأکیدات رئیسجمهور در هئیت دولت است که در بسیاری از وزارتخانهها شاهد رشد زنان در جامعه هستیم. به طور مثال در وزارت نیرو رشد مدیران ارشد از ۳۰ و چند نفر به ۱۱۴ نفر رسیده است و برخی از ارگانها که از مدیران زن استفاده نمیشد، از زنان استفاده میشود که نتیجه و آثار آن نیز مشهود است.
معاون رئیسجمهور با تأکید بر اینکه در طرح کسب و کار خانوادهمحور، زنان سرپرست، بیسرپرست یا خودسرپرست پشتیبانیهای لازم و کافی را دریافت میکنند، گفت: در این طرح زنان مورد آموزش قرار میگیرند و از تولید تا مصرف توسط کارآفرینان مورد حمایت قرار میگیرند. باید زنان و مردان با بعدهای خود آشنا شوند. معمولا زنان آموزشهای بیشتری در این خصوص میبینند. یکی از مشکلات خانوادههای ما این است که آموزش برای آقایان کمتر است لذا یکی از مصوباتی که اکنون داشتیم و از ماههای آینده اجرایی میشود، آموزش برای سربازان است که از جمله سربازان چگونگی رفتار در خانواده، سبک زندگی و چگونگی رفتار را آموزش میبینند.
خزعلی افزود: آموزش خانواده و آموزش زوجین را نیز باید در نظر بگیریم که مصوب شده در دو استان انجام شود و بخش اعظمی از علت طلاق عدم آموزش آقایان است که باید در این مسیر هم زن و هم مرد آموزش ببیند.
معاون رئیسجمهور گفت: یک آئیننامه جامع را برای بانوان سرپرست خانوار تنظیم کردیم که جنبههای مختلف هم از نظر کار هم از نظر مشاوره هم پشتیبانیهای حقوقی و همینطور صندوقی را پوشش میدهد.
معاون رئیسجمهور بیان کرد: باید به سمتی برویم که همه زنان خانهدار را بیمه کنیم و در جلسهای که با تأمین اجتماعی داشتیم به این نتیجه رسیدیم که نیاز به ۵۰ هزار میلیارد تومان داریم برای اینکه زنان خانهدار را بیمه کنیم. بر این اساس، طبقهبندی صورت گرفت و زنانی که سه یا چهار فرزند دارند را بیمه کنیم و به صورت پلکانی باید روند بیمه زنان خانهدار پیش برود. امسال اولویت با زنان روستایی دارای سه فرزند و بیشتر است و به نسبتی که بودجه اجازه بدهد بانوان شهری نیز در دستور کار قرار میگیرند تا جایی که همه زنان تحت پوشش قرار بگیرند.
خزعلی خاطرنشان کرد: روستاییان بیشتر مورد پشتیبانی قرار میگیرند زیرا شرایط سختی دارند و چه بسا منجر به مهاجرتها از روستاها به شهرها میشود لذا باید شرایط اشتغال و رفاهی آنها و نیز تامین اجتماعی و سکونت در روستاها بیشتر فراهم شود تا شاهد مهاجرت معکوس نباشیم.
انتهای پیام