هادی بابایی امروز، ۲۴ آبان ماه در جلسه کمیته مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در استان گیلان، با بیان اینکه هر ساله در فصل پاییز و با فرا رسیدن سرما و برودت هوا با خطر شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان مواجه هستیم، اظهار کرد: ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان سرمادوست و دارای هسته ژنتیکی در حال چرخش است.
وی با بیان اینکه معمولا شاهد نمود و بروز آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای مرغداری صنعتی و سنتی هستیم، افزود: گیلان در مسیر کریدورهای شمال به جنوب مهاجرت قرار دارد و شاهد استقرار صنایع بالادستی طیور در استان هستیم.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به تراکم بالای واحدهای پرورشی طیور در استان، تصریح کرد: قسمت اعظم صنایع طیور کشور در استان گیلان قرار دارد و رتبه سوم تامین کننده پروتئین گوشت مرغ در کشور هستیم.
بابایی با بیان اینکه یک سوم جوجه یکروزه کشور در کارخانجات جوجه کشی گیلان تولید می شود، بیان کرد: برقراری امنیت زیستی در واحدهای دام و طیور به ویژه در نیمه دوم سال از اهمیت دوچندانی برخوردار است.
وی با اشاره به آغاز پایش و نمونهبرداری از واحدهای صنعتی و سنتی از تابستان، اضافه کرد: آب بندانها و مرغداریهای صنعتی و سنتی مورد پایش و مراقبت قرار گرفتند.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به انتقال ویروس در جمعیت طیور و خطر انتقال به پستانداران و سپس انتقال به انسان، خاطرنشان کرد: فرمانداران کمیتههای شهرستانی مقابله با آنفلوانزا را فعال کنند تا هماهنگی و هم افزایی لازم بین دستگاههای ذیربط ایجاد شود.
وی نیمی از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان را مربوط به دام و طیور دانست و تصریح کرد: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در صورت فراگیری و ابتلای انسانی میتواند خطرناک باشد.
بابایی با اشاره به نقش دامپزشکی در حفظ سرمایه دامی و بهداشت عمومی و امنیت غذایی، یادآور شد: اقتصاد گیلان مبتنی بر کشاورزی و دامداری است و لذا باید اعتبارات لازم جهت کنترل بیماریهای واگیر بین دام و طیور تخصیص پیدا کند.
انتهای پیام