مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقه‌ای خبر داد

معرفی و توسعه ۵ الگوی موفق «راکتور» تا پایان سال جاری

مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقه‌ای از معرفی و توسعه ۵ الگوی موفق «راکتور» تا پایان سال جاری خبر داد و گفت: «راکتور» عنوانی برای «شتاب‌دهنده الگوهای موفق اتم» است که امیدوارم در آینده نه چندان دور خبرهای امیدوارکننده‌تری از «راکتور»ها بشنویم.

محمدمحسن دوباشی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن بیان این مطلب با اشاره به نخستین اجتماع سالانه اتم که در حاشیه دومین دورهمی نوآوران اجتماعی کشور (نوپیا) برگزار شده بود، اظهار کرد: «اتم‌» که مخفف الگوها و تجربه‌های موفق در کشور است، یک جمع و هویتی از فعالان و کنشگران اجتماعی است که توانستند با همه ملاحظات و سختی‌ها مساله‌ای را خلاقانه و مبتنی بر فناوری‌های مردم و اجتماعی حل کنند، کار شناسایی این اتم‌ها حدود ۵ سال است که انجام می‌شود.

وی تصریح کرد: ما تا به امروز بخش زیادی از انرژی خود را صرف ترویج و شناسایی این اتم‌ها کردیم و وارد فرایند شتاب‌دهی الگوهای موفق شدیم و در این راستا یکی از پروژه‌های موفق را در روز پنجشنبه، ۱۸ آبان ماه رونمایی کردیم و به زودی سایر پروژه‌ها را نیز رونمایی خواهیم کرد.

رئیس ستاد سیاست‌گذاری نوپیا تاکید کرد: ما امسال نخستین اجلاس اتم‌ها را در حاشیه نوپیا برگزار کردیم؛ نوپیا نخستین گردهمایی فعالان حوزه نوآوری اجتماعی است که دومین دوره آن را برگزار کردیم. فعالان حوزه اجتماعی نیازمند این هستند که کنشگران همدیگر را بشناسند و مجموعه‌های حامی و دستگاه‌های سیاست‌گذار در کنار هم قرار بگیرند و با ارتباط با یکدیگر مسائل را بررسی و حل کنند.

دوباشی خاطر نشان کرد: ما دنبال این هدف هستیم که اجتماع سازان آینده ایران را در نوپیا گرد هم آوریم و شروع آن در سال ۱۴۰۲ به سمت تحقق الگوهای موفق حرکت کند.

وی تاکید کرد: ما سال ۹۷ شروع کردیم الگوهای موفق در کشور را با تکیه بر سه شاخص مهم حل مساله با شیوه نوآورانه و حل موضوع با کمک مردم و فناوری‌های اجتماعی شناسایی کنیم و این سه امر به شاخص تشکیل «اتم» تبدیل شدند. ما برای شناسایی الگوهای موفق در کشور به استان‌ها و حتی روستاها مراجعه کردیم، این مسیر سخت بود؛ اما توانستیم و موفق شدیم، به طوری‌که هر کسی که الگوی موفق بود، ثبت نام کرد.

دوباشی خاطر نشان کرد: نخستین اجلاس اتم‌ها در حاشیه دومین دوره نوپیا یکی از بزرگترین و مهم‌ترین روزهای تاریخ اتم بود؛ چرا که اتم‌ها ذره ذره در گوشه و کنار کشور کار می‌کردند، در این روز این اتم‌ها کنار هم قرار گرفتند و وقتی اتم‌ها کنار هم قرار بگیرند، کارهای بزرگی می‌توانند انجام بدهند و تحولاتی بزرگی در کشور رقم بزنند تا راه حل‌های جدیدی برای مشکلات موجود کشف شود و ما از امروز شاهد خلق «راکتور» هستم و معتقدیم الگوی موفقیت‌های کوچک می‌تواند راه خود را از لابه‌لای همه مشکلات پیدا کند.

مدیرعامل ستاد پیشرفت جامع منطقه‌ای، «راکتور» را عنوانی برای «شتاب‌دهنده الگوهای موفق اتم» توصیف کرد و گفت: «اتم‌»ها در «راکتور» انرژی خود را آزاد می‌کنند و برای استفاده‌های مختلفی از آنها بهره گرفته می‌شود. در واقع «راکتور» که یک شتاب‌دهنده است، در موضوعات مختلف تصمیم گرفته است به توسعه و تکثیر الگوهای موفق بپردازد و هدف‌گذاری کردیم ۵ الگوی موفق «راکتور» را تا پایان سال هدف‌گذاری کنیم و در نهایت به توسعه آن بپردازیم. امیدوارم در آینده نه چندان دور خبرهای امیدوارکننده‌تری از «راکتور»ها بشنویم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۴ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۴۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 1402082417723
  • خبرنگار : 71567