حجت الاسلام "حسین حسین زاده برسمنانی" شب گذشته، در مسجد روستای "رزکه" در نزدیکی منطقه جنگلی شوکاشور" با اهالی اعضای شورای اسلامی، دهیاری، خانواده شهدا و اهالی این روستا سخن میگفت، افزود: حامل خبر خوش از سوی فرماندار و نیروهای امنیتی و اطلاعاتی شهرستان آمل، برای اعلام لغو مکان زباله سوزی پسماند در " منطقه شوکاشور" هستم.
وی افزود: همانگونه که حرمت ولایت فقیه و نظام جمهوری اسلامی خط قرمز ما است، قطعا سلامت حریم زندگی و زیست بوم خانوادهها و اهالی روستای رزکه نیز خط قرمز حضرت آقا و ما است که مسئولان نیز باید در حفظ آن تلاش کنند.
امام جمعه امامزاده عبدالله آمل در این نشست، قول داد؛ تا کمتر از ۲ روز آینده نامه لغو جایگزینی پسماند عمارت درمنطقه " شوکاشور" در محدوده روستای رزکه توسط استانداری مکتوب اعلام شود و این خبر خوش را از استانداری مازندران برای مردم این روستا وشهرستان آمل بیاورند.
امام جمعه بخش امامزاده عبدالله آمل که در هفته گذشته و پس از اعلام منطقه شوکاشور برای جایگزینی پسماند عمارت هم در صف مخالفان ایجاد مکان جدید دپوی زباله آمل بود، در واکنش وهمراهی با خواست جمعی مردم این شهرستان در نامهای خطاب به استاندار مازندران نوشت: همه امتیازات مراتع، معادن و شرکتهای تولیدی صنعتی بخش ما به نفع استان و کشور است، اما همه امراض و مشکلات نصیب مردم شهید پرور و ولایی امام زاده عبدالله(ع) است.
حجت الاسلام حسین زاده برسمنانی دراین نامه نوشت، انتخاب منطقه "شوکاشور" برای جایگزینی پسماند عمارت به حق کارشناسی نیست؛ فقط تعجیل در پاسخگویی مهلت ۱۵ روزه رییس جمهور ایران اسلامی است.
وی افزود: فکر جای دیگر باشید از "چاله به چاه" نیفتید و خودتان را به زحمت زیادتر نیندازید.
به گزارش ایسنا، رئیسجمهور روز چهارم آبان در چهارمین نشست ویژه رفع موانع تولید اعلام کرده بود، ظرف ۱۵ روز آینده جانمایی جدید محل دفن پسماندهای شهر آمل انجام شود و وزارت نیرو همزمان کار پاکسازی و ایزوله محل دفن فعلی و عملیات اجرائی تکمیل طرح سد هراز را آغاز کند.
درروزهای منتهی به پایان مهلت اعلام شده ازسوی رییس جمهوری و تکاپوی مدیران شهرستانی و استانی برای معرفی مکان جدید دفن پسماندهای شهرآمل، چند گزینه پیشنهادی از جمله " منطقه جنگلی شوکاشور" درکیلومتر حدود ۱۷ جاده هراز ازسوی مدیران ارشد شهرستان آمل مطرح شد.
مطرح شدن این مکان به عنوان محل جدید دفن پسماندهای شهرآمل، که در یک منطقه و انبوه جنگلی واقع شده، مخالفها و واکنشهای زیادی از سوی گروههای مردمی، شهروندان آملی، قهرمانان ورزشی وهنری ونهادهای رسمی این شهرستان را به همراه داشت.
دفن پسماندهای شهر آمل در منطقهای با وسعت بیش از ۹ هکتاری به نام عمارت در۳۰ کیلومتر جنوب شهرآمل در مسیرجاده هراز واقع شده و از حدود ۴۰ سال گذشته محل دفن زباله شهرستان آمل و شهرهای مرکزی مازندران بوده، حدود یک دهه گذشته به علت تکمیل واشباع شدن ظرفیت دیگر گنجایش زبالههای جدید را نداشت.
به دنبال آن و با تصمیم شورای شهر دوره پنجم شهرآمل، انتقال زباله شهرهای مرکزی به محل دفن عمارت ممنوع و همزمان مدیران ارشد استانی وشهرستانی به دنبال انتخاب زمین برای ساخت کارخانه زباله سوز و کمپوست زباله در این شهرستان برای پایان بخشیدن به بلای جان شهروندان و سلامت شهرستان شدند.
پیگیریهایی که تا به امروز نه از زمین مورد نظر برای معرفی به سرمایه گذار برای ساخت کارخانه زباله سوز خبری شد و نه اینکه عزم جدی برای پایان بخشیدن به این موضوع مهم و سلامت محور شهرستان وجود داشت.
از سوی دیگر و در مسیر پایین دست کوه زباله در منطقه عمارت، ازسال ۱۳۸۹ با ساخت سد مخزنی هراز بر روی رودخانه هراز در پایین دست منطقه دپو زباله عمارت، نگرانیهایی برای دستگاههای متولی حوزه سلامت و محیط زیست و فعالان گروههای زیست محیطی مبنی بر نفوذ شیرابههای سمی انباشت زباله و هدایت آن به داخل دریاچه سد پس از آبگیری، شده بود.
پیشرفت بیش از ۵۵ درصدی ساخت سد مخزنی هراز آمل که به گفته متولیان تا تکمیل نهایی و سرریزشدن سد گنجایش بیش از ۶۵۰میلیون متر مکعب آب را در پشت سد خواهد داشت و بخشی از مسیر فعلی جاده و حتی محدوده فعلی دپو زباله عمارت زیر آب خواهد رفت، بر نگرانیها افزود.
هر چند در طی این سالها بازدیدهای متعدد وزارت در دولتهای قبلی و فعلی به دنبال راهکارهای متعدد برای هم توقف و جابه جایی زباله از محل عمارت و ساخت سد و آبگیری آن بدون کمترین مشکلی برای سلامت شهروندان داده بودند، اما تاکنون در مقام عمل مشاهده نشد.
وجود کوه زباله و حساسیتهای بالای سلامت شهروندان از نفوذ شیرابهها در چند مدت اخیر گویا موجب توقف طرح ساخت سد هراز نیز شدهاست که با تدابیر دولت گویا این مشکل به زودی رفع خواهد شد.
از سوی دیگر اعضای شورای اسلامی شهر آمل نیز هفته گذشته و پس از مطرح شدن منطقه جدید برای جانمایی پسماندهای واکنش ومخالفت کرده بودند، در نامهای به دفتر ریاست جمهوری نوشتند، در خصوص مساله پسماند شهرستان آمل با توجه به سابقه موضوع و مشکلات زیست محیطی محل دپوی فعلی زباله (منطقه عمارت) که در بالا دست سد در حال احداث هراز واقع است با عنایت به تاکید حضرتعالی برای حل این معضل، اینجانبان اعضای شورای اسلامی شهر آمل به نمایندگی از مردم شریف شهر آمل ضمن تاکید بر فریز کردن و بی خطرسازی محل دپوی فعلی زباله، خواهان تدبیر اساسی در این رابطه و جلوگیری از ایجاد یک عمارت جدید و مشکلات زیست محیطی تبعی آن هستیم.
لذا پیشنهاد میکنیم، قبل از فریز کردن محل دپوی فعلی (عمارت) تمهیدات لازم نسبت به حمل و امحای زباله آمل در مناسبترین محل و با مناسبترین شیوه در خارج از شهرستان آمل و با هزینه دولت محترم ، تا تعیین تکلیف نهایی و راه اندازی تکنولوژی مناسب برای امحای زباله آمل (که طرح مزبور در معاونت محترم علمی و فن آوری ریاست جمهوری در دست بررسی و اقدام است) صورت گیرد.
انتهای پیام