وقتی از تونل سبز ابتدای روستای صفرا بسته بزرگ می گذرید، درختان قدکشیده و سرافرازی را می بینید که شاخ و بالشان را بر هم نهاده و روبه خورشید، آفتاب می گیرند. دست ها را بهم داده و زنجیر سبزی بافته اند و خورشید به زحمت می تواند از لای شاخ و برگ درختان شعله های خود را به کف مرداب برساند.
جنگل حفاظت شده صفرابسته مملو از درختان توسکایی است که پایشان در آب است و سرشان روبه آفتاب. «توسکا» از جمله درختان حفاظت شده در گیلان است که قطع و فروش آن غیرقانونی است. این گونه، باقی مانده درختانی است که از عصر یخبندان جان سالم به در بردهاند و به عنوان فسیل زنده در گونه های جنگلی درختان هیرکانی در فهرست میراث طبیعی جهان ثبت شده است.
اگر پاییز را برای رفتن به جنگل صفرابسته انتخاب کرده اید، جنگل را غرق در آب می بینید. زمین های شنی منطقه صفرا بسته همچون اسفنج آب های سطحی را به خود جذب کرده و در فصولی که تبخیر کمتر است، شاهد جنگل مردابی هستید و هرجا که زمین گودتر است، مانداب های به جامانده فرصتی شده تا نی های مردابی جنگل را پر کنند.
در فصل پاییز، برگ درختان آن چنان کف جنگل و مرداب را می پوشاند که تصورش سخت است بتوانید تمام جنگل را پیاده طی کنید هر زمان که در جنگل صفرابسته راه می رویم، باید مراقب باشیم پایمان در مرداب فرو نرود. عمیق تر که نگاه می کنیم می بینیم هرجا که آفتاب توانسته بر کف جنگل و بر مانداب بتابد، لاک پشت های آبی خود را به سطح آب رسانده اند و آفتاب می گیرند؛ پاییز صفرابسته تنها دیدن مرداب و کف جنگل نیست، در این فصل طبیعت؛ تابلویی از رنگ های متنوع را پیش رویت نقاشی می کند.
در میانه جنگل صفرابسته تابلویی از سوی دهیاری با عنوان "بوستان صفرا بسته" نصب شده و در حاشیه آن تاکید کرده که در جنگل زباله نریزید.
وقتی از تونل سبز صفرابسته عبور می کنید حاشیه جاده به سوی جنگل حصارهای فلزی دارد و تنها از قسمت بوستان که درب ورودی دارد می توانید داخل جنگل شوید.
بخشی از ورودی بوستان، دشتی است که دهیاری با نصب تور والیبال فضای مسطحی برای اتراق موقت مسافران فراهم آورده است. با این حال به دلیل مردابی بودن جنگل صفرابسته در این وقت سال، امکان تردد در تمام بخش های جنگل نیست ولی می توان دید که اینجا نیز بی مبالاتی مسافران موجب شده تا جنگل صفرابسته از ریختن زباله در امان نباشد.
منطقه گردشگری و جاده جنگلی ِروستای صفرابسته از توابع بندر کیاشهر است. روستای صفرابسته در گذشته، دهی از دهستان حومه بخش مرکزی شهرستان آستانه اشرفیه بود اما اکنون در تقسیمات جغرافیایی شهرستان آستانه اشرفیه جزو دهستان دهسر در بخش بندر کیاشهر قرار دارد.
برای رفتن به صفرابسته باید از آزادراه آستانه اشرفیه به مسیر فرعی جاده بندرکیاشهر بروید بعد از گذر از روستای پرکاپشت در ابتدای جاده، تابلویی با عنوان صفرابسته بزرگ نصب شده و با یک فلش فرعی جاده شما را به سمت تونل سبز فرا می خواند.
صفرابسته در واقع متشکل از ۳ روستا با فاصله مسافتی نزدیک به هم است. هنگام عبور از تونل سبز، تابلوی روستاهای صفرابسته بالا محله، میانمحله و پایین محله را خواهید دید اما اهالی صفرابسته نام این روستاها را به گویش محلی خود بیشتر می پسندند و می گویند صفرابسته متشکل از ۳ روستا با عنوان های پشل صفرابسته، بپته نپته و بازارسر است.
در میانه جنگل به جز بوستان صفرابسته در ضلع شمالی جنگل تابلوی اداره کل منابع طبیعی شهرستان آستانه اشرفیه را می بینید که ۴۰ هکتار از مساحت جنگل صفرابسته را به کاشت نهال درختان جنگلی اختصاص داده است. این نهالستان در اسفندماه، نهال های پرورش یافته را برای ترویج بین مردم توزیع می کند.
اما وقتی به انتهای تونل سبز صفرابسته نزدیک می شوید چندین تابلوی املاک و مغازه های خرید و فروش ملک در یک جاده روستایی متعجبتان می کند و وقتی در ادامه مسیر ویلاهای تازه ساخت با معماری غیر از بافت روستایی و سبک زندگی های مدرن شهری را می بینید افسوس می خورید که ای کاش جنگل صفرابسته خیلی زودتر از این جزو مناطق حفاظت شده در نظر می گرفتند و هیچگاه از وسعتش کم نمی شد.
انتهای پیام