مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان عنوان کرد

استقبال از فعالیت کتابخانه‌ها در مناطق روستایی استان زنجان

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان گفت: کتابخانه روستایی تنها مرکز فرهنگی روستا است که با توجه به همین موضوع این مراکز همواره مورد استقبال روستائیان به ویژه کودکان قرار دارند.

محمد رضاخانی عصر امروز (۲۳ آبان‌ماه) در آئین اختتامیه نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوست‌دار کتاب که در روستای برگزیده درسجین ابهر برگزار شد، با بیان اینکه حدود ۳۶ کتابخانه روستایی داریم که کتابخانه درسجین ابهر رتبه دوم جشنواره کتابخانه‌های دوست‌دار کتاب را کسب کرد، یادآور شد: زیرساخت‌های خوبی نیز در برخی از روستاهای استان در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی وجود دارد.

وی با تاکید بر اینکه کتابخانه روستایی تنها مرکز فرهنگی روستا است، متذکر شد: با توجه به همین موضوع این مراکز همواره مورد استقبال روستائیان به ویژه کودکان قرار دارند و برنامه‌های خوبی در این مراکز اجرا می‌شود

مدیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان با بیان اینکه از شهریور سال گذشته تاکنون ۳ کتابخانه در مناطق محروم استان زنجان با عنوان کتابخانه سردار سلیمانی، کتابخانه امام حسین (ع) و کتابخانه شیخ عبدالکریم زنجانی شروع به کار کرده است، ادامه داد: وجود کتابخانه‌ها در مناطق محروم جلوه زیبایی به این مناطق داده و  باعث رشد و منشا اثر است.

این مسئول در ادامه با توضیح اینکه در حال حاضر رویکرد سنتی قدیم را نسبت به کتابخانه‌ها نداریم، متذکر شد: امروز کتابخانه‌ها را به عنوان مامن اجتماعی امن برای مردم می‌دانیم.

وی با اشاره به اینکه طی چند ماه گذشته تور نویسندگی در روستاها با حضور نویسندگان مطرح کشوری برگزار شده است، اضافه کرد: این برنامه‌ها برای شناسایی استعدادها در مناطق روستایی تداوم خواهد داشت.

رضاخانی با توضیح اینکه از دیگر خدمات کتابخانه‌ها می‌توان به اقدامات مربوط در حوزه کسب‌وکار با همکاری ارگان‌های مربوطه اشاره کرد، گفت: در حوزه کسب‌وکارهای خانگی امسال دو هزار نفر در روستاها آموزش دیده و مدرک گرفته‌اند؛ همچنین یکی از کتابخانه‌های روستایی به نام کتابخانه بصیرت روستای نیماور نیز در این زمینه به دلیل اشتغالی که ایجاد کرده است، رتبه کشوری را کسب کرد.

به گزارش ایسنا، نهمین دوره جشنواره روستاها و عشایر دوست‌دار کتاب به منظور تقویت هویت ایرانی اسلامی، امید بخشی و محرومیت‌زدایی فرهنگی، ارزیابی عملکرد روستاها و عشایر دوست‌دار کتاب و پشتیبانی از طرح‌های ابتکاری روستاها و عشایر در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی برگزار شد.

در جلسه نهایی داوری نهمین جشنواره روستاها و عشایر دوست‌دار کتاب، از ۲۷۱ روستای شرکت‌کننده ۴۰ روستا به مرحله نهایی رسید و در نهایت ۱۳ روستا برگزیده و یک روستا از دوره هشتم به عنوان روستای استمرار انتخاب شد؛ همچنین در این دوره آبادی عشایری به عنوان آبادی شایسته تقدیر انتخاب شد.

گفتنی است، برای شرکت در این جشنواره ۶ روستا از استان زنجان به عنوان روستاهای دوست‌دار کتاب به این مرحله معرفی شدند که با توجه به طرح‌های ابتکاری در حوزه کتاب و کتاب‌خوانی که توسط روستاها ارائه شده بود، از استان زنجان فقط روستای درسجین در لیست روستاهای دوست‌دار کتاب قرار گرفت‌.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۳ آبان ۱۴۰۲ / ۲۰:۰۴
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402082317274
  • خبرنگار : 50163