به گزارش ایسنا، واشنگتن مکررا به پکن علیه دست زدن به چنین اقدامی هشدار داده در حالی که چین نیز اطمینان داده قصدی برای دخالت کردن در جنگ اوکراین و روسیه به نفع هیچ یک از طرفین ندارد.
ماه گذشته میلادی آمریکا ۴۲ شرکت چینی را از بابت حمایت ادعایی از تولیدات نظامی روسیه و به چالش کشیدن محدودیتهای تجاری علیه این کشور، تحریم کرد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی کاخ سفید در گفتگو با خبرنگاران پیش از نشست روز چهارشنبه جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و شی جینپینگ، همتای چینی وی در اجلاس سازمان همکاری اقتصادی آسیا-اقیانوسیه در سان فرانسیسکو این ارزیابی را مطرح کرد.
موضع چین درباره بحران اوکراین این کشور را دچار اختلاف با آمریکا کرده است که ادعای تبدیل شدن روسیه به یک کشور «مطرود» در عرصه بینالمللی را مطرح ساخته است.
تعدادی از مقامهای آمریکایی پکن را به پشتیبانی فعال از مسکو به جای حفظ موضع بی طرفانه متهم کردهاند.
اواخر ماه ژوئیه، دفتر مدیر اطلاعات ملی آمریکا گزارشی با موضوع «حمایت چین از روسیه در رابطه با جنگش در اوکراین» منتشر کرد. در این سند جزئیاتی درباره خرید انرژی روسیه از سوی چین و استفاده از ارز یوآن در تجارت با روسیه به عنوان موارد مغایر با تحریمهای مد نظر آمریکا علیه مسکو مطرح شدند. همچنین این نهاد آمریکایی از تامین اقلام با کارایی دوگانه نظامی و غیر نظامی همچون نیمههادیهای مورد استفاده از تجهیزات ناوبری به عنوان شکلی از پشتیبانی از اقدام نظامی روسیه یاد کرد.
پکن سیاست گسترش ناتو در اروپا را عامل تحریک بحران در اوکراین دانسته و استفاده آمریکا و متحدانش از تحریمهای یکجانبه به عنوان ابزار اعمال فشار ژئوپلتیکی را محکوم کرده است.
مقامهای چینی واشنگتن را درگیر در «ذهنیت جنگ سردی» خواندهاند.
انتهای پیام