یوسف شعبانی دوشنبه ۲۲ آبان در کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری شهرستان اسدآباد، از رتبه نخست کشوری و استانی شهرستان اسدآباد در ثبت اشتغال در سامانه رصد خبر داد و اظهار کرد: شهرستان اسدآباد در ثبت اشتغال در سامانه رصد از بین ۱۰ شهرستان استان همدان رتبه نخست را کسب کرده ضمن اینکه ۸۸ درصد نیز در حوزه رصد از متوسط کشوری بالاتر است.
وی در ادامه با اشاره به هفته کارآفرینی و با تأکید بر اینکه باید کارگروههای اشتغال به کارآفرینی منتهی شود، مطرح کرد: در هفته کارآفرینی ۷۰ برنامه مختلف ذیربط با مسائل کارآفرینی در سطح استان همدان خواهیم داشت.
شعبانی با اشاره به اینکه باید علت و چرایی عدم تحقق تعهدات مشاغل خانگی را به عنوان کسبوکار واکاوی کنیم چرا که در استان هم در این رابطه با چالش مواجه هستیم، خاطرنشان کرد: متأسفانه عملکرد ما در استان و شهرستانهای همدان در حوزه مشاغل خانگی قابل قبول نیست.
وی گفت: در سالجاری در استان همدان در حوزه مشاغل خانگی ۱۳۲ میلیارد تومان اعتبار داریم که از این میزان اعتبار تاکنون تنها ۴۸ میلیارد تومان پرداخت و جذب شده است.
شعبانی بیان کرد: در شهرستان اسدآباد هم از هفت میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده به حوزه مشاغل خانگی امسال شهرستان تنها یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان آن جذب شده است که انتظار داریم در پایان آذرماه این شهرستان از هفت میلیارد تسهیلات مشاغل خانگی خود ۹ دوازدهم آن را محقق کند.
وی خطاب به بانکهای عامل شهرستان اسدآباد گفت: بانکهای عامل از مانده اعتبار خود یک برش تعیین کنند چراکه ما سهم یک دوازدهم خود را از سهم استان از شهرستانها از جمله شهرستان اسدآباد میخواهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه تسهیلات مشاغل خانگی دارای دو ویژگی شامل تسهیلات حمایتی با هدف حمایت از جامعه آسیبپذیر و نیز حمایت از اشتغالهای خُرد است، اظهار کرد: اسدآباد دارای واحدهای بزرگ صنعتی آنچنانی برای اشتغال ندارد پس به ناچار برای توسعه فضای کسبوکار در این شهرستان باید رجوع کنیم و محور توسعه اشتغال خُرد تسهیلات مشاغل خانگی است.
شعبانی یادآور شد: افرادی هم که در سرمایهگذاری کلان تمام سرمایهگذاری لازم را ندارند میتوانیم از محل تسهیلات مشاغل خانگی در حضور آنها در عرصه فعالیتهای اقتصادی به آنها کمک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: از امروز به بعد تا سقف ۱۱۰ میلیارد تومان به اسدآباد سهمیه دادهایم، هر طرحی که در حوزه پشتیبان ارسال کنید از تسهیلات استان به اسدآباد تسهیلات پرداخت خواهیم کرد.
شعبانی در ادامه بیان کرد: تسهیلات پرداختی باید به درستی به هدف بنشیند و در این رابطه اعمال نظارت پیشین و حین پرداخت و بعد از پرداخت تسهیلات و صحتسنجی آن وظیفه و تکلیف همه ما به شمار میرود چراکه عدم نظارت بر این امر موجب انحراف تسهیلات خواهد شد.
وی شبکه بانکی و دستگاههای اجرایی، دبیرخانه و دستگاه نظارتی را سه طریق اعمال نظارتکننده بر به هدف نشان و صحتسنجی این تسهیلات دانست و گفت: خوشبختانه ۸۰ درصد تسهیلات ثبتی ما در سامانه نظارتی صحتسنجی میشود.
شعبانی ادامه داد: از امروز در استان همدان روند پرداخت یکفاز جدید از تسهیلات شروع خواهد شد که این تسهیلات جزو تبصره ۱۸ بوده و اگر چه نرخ آن اندکی بالاست با توجه به نگاه انقباضی یک فرصت به شمار میرود.
وی با بیان اینکه متأسفانه در این رابطه در استان همدان دارای طرح های قابل ملاحظهای نیستیم، گفت: دستگاههای ذیربط باید تلاش کنند کارآفرینان و سرمایهگذاران و واحدهای فعال در حال توسعه را را برای استفاده از تسهیلات مندرج در تبصره ۱۸ سوق دهند تا فضای توسعه کسبوکار در استان را شاهد باشیم.
شعبانی با تأکید بر اینکه هر یک از دستگاهها حوزههای صنفی خود را در بحث مشاغل خانگی رشد دهند، گفت: ارزان بودن نرخ تسهیلات مشاغل خانگی موجب شده با ترافیک طرح در وصول طرحهای توجیهی این حوزه مواجه باشیم و با انحرافاتی نیز مواجه شویم اما در تسهیلات تبصره ۱۸ به علت بالا بودن نرخ تسهیلات با رکود در وصول طرحهای توجیهی مواجه هستیم که باید در این رابطه برای ترغیب سرمایهگذاران حوزه کسبوکار تبیین خوبی انجام شود.
وی گفت: تلاش داریم افراد آسیبپذیر و ضعیف جامعه به سمت تسهیلات ارزانقیمت و قشر عدم نیازمند به تسهیلات ارزانقیمت به سمت تسهیلات تبصره ۱۸ سوق داده شوند ضمن اینکه در حوزه تبصره ۱۸ دارای ۲۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار هستیم که اعتبار و تسهیلات بسیار خوبی برای توسعه کسبوکارهای استان میتواند باشد و در این حوزه نیازمند معرفی طرح هستیم و با طرحهای خُرد اینمیزان تسهیلات قابل جذب نخواهد بود.
شعبانی با بیان اینکه هر فرد تنها یکبار میتواند از تسهیلات ارزانقیمت استفاده کند، گفت: متأسفانه نابسامانی سامانهها موجب شده در برخی از موارد بعضی افراد از چند مسیر تسهیلات ارزانقیمت دریافت کنند که خوشبختانه سامانهها در حال جامع شدن بوده و این مشکل بهزودی مرتفع خواهد شد.
فرماندار شهرستان اسدآباد هم با بیان اینکه بانکها برای تسهیلات تکلیفی اشتغال همکاری لازم را داشته باشند، اظهار کرد: نظارت و صحتسنجی تسهیلات پرداختی اشتغال برای جلوگیری از انحراف این تسهیلات ضرورت دارد.
حسینعلی شرکائی با تأکید بر اینکه دستگاههای شهرستان در بحث طرحهای بزرگ برای معرفی به منظور استفاده از تسهیلات تبصره ۱۸ اقدام جدی انجام دهند، تصریح کرد: هر مورد از طرحهای پشتیبان توسط دستگاهها برای استفاده از تسهیلات حتماً معرفی شوند.
وی یادآور شد: در شهرستان اسدآباد از هفت میلیارد تومان اعتبار اختصاص داده شده به حوزه مشاغل خانگی امسال شهرستان یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان آن جذب شده است.
در ضمن فاصله کوتاه پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری در شهرستان به منظور جوانی جمعیت از دیگر مواردی بود که فرماندار اسدآباد در اینجلسه به آن اشاره کرد.
انتهای پیام