مدیر کل هیأت‌های رسیدگی به تخلفات وزارت علوم:

دانشگاه حریم مقدسی دارد/با مسائل اخلاقی به شدت برخورد می‌کنیم

نماینده وزیر و مدیر کل هماهنگی هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری و انتظامی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن تاکید بر این که دانشگاه، حریم مقدسی دارد و باید از آن صیانت شود، گفت: رعایت مسائل اخلاقی برای هیأت‌ رسیدگی به تخلفات اداری و انتظامی بسیار مهم است و اگر با این مساله روبرو شود به دلیل صیانت از آبروی دانشگاهیان به طور جدی برخورد خواهد کرد.

«سیدابراهیم حسینی» در نشست با دانشگاهیان در دانشگاه یزد ضمن اشاره به بحث غزه و حملات رژیم سفاک صهیونیستی، گفت:‌ اوضاع اسفباری بر مردم مظلوم غزه و فلسطین می‌گذرد و هر انسان باشرف و با فطرت سالم را متالم و آزرده‌خاطر می‌کند.

وی افزود:‌ این که برخی می‌گویند اسرائیل از خودش دفاع می‌کند، این سوال مطرح می‌شود که آیا اشغالگر و متجاوز هم حقی برای دفاع دارد؟ چرا که دفاع مشروع برای کسی است که مورد ظلم قرار گیرد.

وی تصریح کرد:‌ کم‌کم وجدان بشر در حال بیدار شدن است و ما دولت‌های اسلامی در راستای دفاع از مردم مظلوم وظیفه داریم؛ هرچند که برخی کشورها خائنانه عمل کردند و ما امیدواریم در پناه مقاومت به نتیجه مطلوب برسیم.

حسینی در ادامه به جایگاه مهم دانشگاه اشاره و عنوان کرد: دانشگاه در تفکر اسلامی یک مکان مقدس است؛ دانشگاه با فعالیت درست ما چه اعضای هیات علمی و چه کارمندان که یاوران علمی هستند، محل تولید علم و به همین جهت، محل تولید قدرت است.

وی با بیان این که امنیت و آسایش را دانشگاه تامین می‌کند، گفت: اگر امروز شما امنیت دارید به دلیل قدرتی است که در دانشگاه‌ها تولید می‌شود و همه باید تلاش کنیم که محیط دانشگاه، محیط علمی باشد.

وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب، گفت:‌ رهبر انقلاب در این بیانیه نگاه مهمی به دانشگاه و بحث علم و فناوری دارند و این بسیار مهم است که دانشگاه در جایگاه خود قرار گیرد.

حسینی تصریح کرد:‌ به فرموده امام خمینی‌(ره)، دانشگاه‌ها مبداء تحولات کشورند لذا وضعیت حال حاضر دانشگاه‌های کشور تابلویی برای ۲۰ تا ۳۰ آینده است. ‌

این مسئول تربیت نیروی انسانی را بهترین باقیات‌الصالحات برای دانشگاهیان خواند و اذعان کرد:‌ به تنهایی با علم به جایی نمی‌رسیم بلکه زمانی علم در خدمت صلح خواهد بود که با اخلاق همراه باشد لذا تاثیر یک نصیحت اخلاقی به دانشجویان به مراتب بیشتر از افرادی مثل ماست، پس باید در دانشگاه‌ها بچه‌هایمان را بسازیم و در مسائل اخلاقی بسیار سرمایه‌گذاری کنیم.

وی مرز بین بدویت و تمدن را قانون عنوان کرد و افزود:‌ تمدن از قانون آغاز می‌شود و شرط توسعه یک جامعه رعایت قانون توسط همه افراد جامعه است و لذا لازمه حاکمیت قانون نیز این است که از قانون اطلاع داشته باشیم و به آن احترام گذاریم.

مدیر کل هماهنگی هیأت‌های رسیدگی به تخلفات اداری و انتظامی اذعان کرد:‌ استادان، مجاهدان واقعی هستند و باید حقق آنان به رسمیت شناخته شود اما مهمتر از حقوق مادی،‌ تکریم آنهاست لذا تکریم اعضای هیات علمی یک اصل است و در وزرات علوم به آن بسیار توجه شده است.

حسینی در ادامه به بحث منشور اخلاقی آمریکا با عنوان حقوق و مسئولیت‌های شهروندی اشاره کرد و گفت‌: در این منشور گفته شده هر شهروند آمریکایی در کنار حقوق،‌ وظایف و مسئولیت‌هایی نیز دارد و اولین مسئولیت آنها حمایت و دفاع از قانون اساسی است در حالی که متاسفانه در کشور ما گاهی برعکس این مطلب اتفاق می‌افتد.

وی افزود: دومین مسئولیت شهروندان آمریکایی احترام گذاشتن به قانون است اما گاهی در کشور ما دور زدن قانون برای برخی افراد یک نوع افتخار است و این امر باعث عقب‌ماندگی کشور می‌شود لذا باید همه قانون‌مدار باشیم.

وی اظهار کرد:‌ سومین نکته‌ای که در این منشور به آن تاکید شده، این است که هر کسی باید نسبت به مسائلی که در کشور اتفاق می‌افتد، مطلع باشد و بر این اساس از تمام اعضای هیات علمی و یاوران علمی احترام به قانون و پاسداشت آن را خواستاریم.

نماینده وزیر با تاکید بر این که دانشگاه یک حریم مقدسی دارد که باید صیانت شود، گفت: اگر هر یک از دانشگاهیان کار اشتباهی انجام دهند به کل آبروی دانشگاه خدشه وارد می‌شود.

حسینی در ادامه تصریح کرد: روی مسائل اخلاقی بسیار حساس هستیم و در این مورد بسیار محکم برخورد خواهیم کرد. همچنین در بحث اغتشاشگری طبق قانون برخورد می‌کنیم اما اگر فرد ابراز پشیمانی کند و به اشتباه خود پی ببرد، می‌توان گذشتی انجام داد اما در مورد مسائل اخلاقی به دلیل صیانت از آبروی دانشگاهیان به شدت برخورد خواهیم کرد.

وی اضافه کرد: مبنای ما سیره حضرت امیرالمومنین(ع) است لذا آبروی افراد برای ما مهم است و اگر موردی پیش آید حتی اگر مخالف ما باشد، نباید ظلم و بی‌عدالتی کنیم بلکه باید حرفها شنیده و بعد حکم صادر شود.

وی اظهار کرد: دانشگاه باید یک محیط مقدس و بانشاط باشد به ویژه در بحث سیاسی اگر جناح‌های مخالف سیاسی حرفی برای گفتن دارند، در دانشگاه فضایی فراهم شود تا افراد حرف‌های خود را با رعایت قانون و احترام به آن بیان کنند.

حسینی با بیان اینکه رویکرد ما در هیات تخلفات، آگاهی‌بخشی و پیشگیری از تخلفات است، توصیه کرد: موارد قانونی باید برای اعضای هیات علمی و کارمندان به نحو درستی اطلاع‌رسانی شود. می‌توان در محیط‌های مختلف دانشگاه یا در اتوماسیون این موارد اطلاع‌رسانی شود.

«عباس کلانتری» رییس دانشگاه یزد نیز در این نشست با بیان این که دانشگاه یزد دارای پرتلاش‌ترین کارمندان است، گفت: نسبت اعضای هیات علمی به کارمند در این دانشگاه ۲ به ۱.۲ است که رقم بسیاری کمی است و به همین دلیل بار زیادی از کارها روی دوش کارمندان است.

وی در مورد اعضای هیات علمی این دانشگاه گفت: اکثر استادان از فارغ التحصیلان دانشگاه‌های مطرح داخل و خارج از کشور هستند.

کلانتری افزود:‌ اکثر قریب به اتفاق کارمندان و اعضای هیات علمی دانشگاه یزد افرادی متدین هستند که باعث افتخار دانشگاه است و شایسته و زیبنده استان دارالعباده و دارالعلم یزد است که از بهترین کارمندان و استادان برخوردار باشد.

وی تصریح کرد:‌ بسیاری از مشکلات و تخلفاتی که وجود دارد ناشی از عدم آگاهی از قوانین و مقررات است و در دانشگاه یزد عمده تخلفات مربوط به غیبت و ضعف در کارکرد است ولی خوشبختانه مساله اخلاقی به ندرت مشاهده شده است.

کلانتری اظهار کرد: واحدهایی که در حوزه اطلاع‌رسانی فعالیت دارند مثل واحد روابط عمومی، دفتر نظارت و ارزیابی و همچنین کمیته تخلفات، در حوزه اطلاع‌رسانی قوانین و مقررات جدی‌تر عمل کنند چرا که قطعا وقتی آگاهی بیشتر شود، از بروز بسیاری از تخلفات جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۲ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۳
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402082215884
  • خبرنگار : 50214