اخبار سیاسی ۲۱ آبان؛ کاهش خدمت سربازی منتظر یک تایید/حواشی تصمیمی درباره قانون انتخابات مجلس

«سفر رئیسی به ریاض»، «قانون انتخابات مجلس»،‌ «انتخابات ۱۴۰۲» و «بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه» از موضوعات مهم خبری بیست و یکم آبان ۱۴۰۲ حوزه سیاست بود که می‌توانید در گزارش زیر مشروح آنها را بخوانید.

به گزارش ایسنا، در سفر یک روزه رییس جمهور کشورمان که به منظور شرکت درنشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی با موضوع فلسطین برگزار شد،‌ سید ابراهیم رییسی نظرات و دیدگاه‌های جمهوری اسلامی درباره زجر و شکنجه و بی‌خانمانی زنان و کودکان و غیرنظامیان ساکن غزه و جنایات بی‌رحمانه بنیامین نتانیاهو و وزیر جنگ او را با سران سعودی عربستان و سایر سران عرب مسلمان رساند.

 رئیسی در بخشی از سخنرانی اش در این اجلاس، ۱۰ پیشنهاد خود را درباره جنگ غزه مطرح و بیان کرد: اولین و فوری‌ترین اقدام باید توقف کشتار در غزه و پایان حملات کور و حمله به بیمارستان‌ها، مدارس و اردوگاه‌هاست.

گزارش کامل برنامه ها و دیدارهای رئیسی در این سفر را می توانید در گزارش ایسنا با عنوان «دست برتر ایران در اجلاس ریاض» بخوانید.

با توجه به برگزاری اجلاس ریاض، دریابان علی شمخانی با انتشار مطلیب درحساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: بیانیه ۵۷ کشور اسلامی و عربی در اجلاس ریاض شرط لازم برای کنش فعال در قبال جنایات رو به افزایش رژیم جعلی ‎اسرائیل است اما قطعا کافی نیست. ابزارهای بُرنده‌ای چون انرژی، تجارت، ترانزیت، قطع روابط و کرسی‌های در اختیار این کشورها در مجامع بین‌المللی باید پشتوانه اجرای تصمیمات باشد.

حمیدرضا ترقی از فعالان سیاسی اصولگرا هم با اشاره به سخنرانی رئیسی در ریاض،‌ گفت: رئیس جمهور ایران تکلیف سران کشورهای اسلامی و منطقه را مشخص کرد و آنها را در دو راهی حق و باطل قرار داد.

در همین ارتباط حسین ابراهیمی از اعضای جامعه روحانیت مبارز با بیان اینکه وحدت حول راه‌کارهای ۱۰ گانه ایران منجر به عقب‌نشینی صهیونیست‌ها می شود، افزود: رفتار آمریکا و اسراییل در غزه قابل پیش‌بینی نیست اما موضع واحد و مقتدرانه کشورهای اسلامی تکلیف آنها را روشن می‌کند به عبارت روشن‌تر هر قدر ملت‌ها و دولت‌های اسلامی حول راه‌کارهای ۱۰ گانه جمهوری اسلامی ایران  و بیانیه ریاض به سمت وحدت حرکت کنند، آمریکایی‌ها و صهونیست‌های بی‌آبروی جنایتکار از مواضع‌شان عقب‌نشینی خواهند کرد.

****

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، نمایندگان کلیات و جزئیات طرح اصلاح بند ۱ ماده ۸۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را بررسی کرده و آن را به تصویب رساندند. بر این اساس  پیگیری امور حوزه‌های انتخابی از شمول جرایم و مجازات پیش‌بینی شده در بند ۱ ماده ۸۳ قانون انتخابات مجلس مستثنی کردند.

پس از این تصمیم نمایندگان، الیاس نادران  انتقاد خود را از شیوه رسیدگی به این طرح و عدم اجازه برای مطرح شدن نظرات مخالفان در کلیات و جزییات اعلام کرد و گفت: بنده برای پیگیری درخواست استعفای خود و در انتقاد به این شیوه اداره جلسه به تحصن می‌نشینم.

الیاس نادران که ظاهرا با وعده به جریان افتادن استعفایش به تحصن خود پایان داده بود، با آغاز جلسه علنی نوبت عصر امروز مجلس، بار دیگر در مقابل جایگاه هیات رییسه مجلس به تحصن نشست.

احمد امیر آبادی هم در تذکری درباره رای‌گیری انجام شده برای کلیات و جزییات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس گفت: این مصوبه بر اساس سیاست‌های کلی انتخابات آرای لازم را کسب نکرده است که  محمدباقر قالیباف در پاسخ به او گفت: اجازه بدهید تا موضوع را بررسی‌ کنم.

در بخش دیگری از جلسات علنی امروز، نمایندگان  ادامه رسیدگی به جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه جمهوری اسلامی ایران را در دستور کار قرار دادند و در یکی از مصوبات مهم شان به سازمان پزشکی قانونی اجازه دادند نسبت به استخدام پزشکان امریه خدمت وظیفه عمومی پس از پایان دوره امریه و پزشکان متخصص مشمول خدمت با اولویت جذب در مناطق محروم و دور افتاده اقدام کند.

در مصوبه ای دیگر از لایحه برنامه هفتم توسعه؛ مقرر شد که ستادکل نیروهای مسلح نسبت به کاهش خدمت سربازی به میانگین ۱۲ ماه اقدام کند؛ همچنین مشمولان غایب و غیر غایب بالای ۳۰ سال و دارای ۲ فرزند یا بیشتر از خدمت وظیفه عمومی معاف خواهند شد.

همچنین در جریان بررسی بندی از لایحه برنامه هفتم درباره رسیدگی به تخلفات بانک‌ها در پرداخت تسهیلات مسکن، محمدباقر قالیباف گفت: طبق پیگیری های ما، بانک ها به هر کسی که برای دریافت تسهیلات مسکن مراجعه می کند، وام مسکن پرداخت می کنند منتها مردم دیگر بیش از این توان گرفتن وام و پرداخت اقساط را ندارند و به همین دلیل به بانک ها مراجعه نمی کنند.

گزارش کامل ایسنا از بیست و پنجمینن روز بررسی جزییات لایحه برنامه هفتم توسعه در جلسه علنی امروز (یکشنبه) بیست و یکم آبان ماه ۱۴۰۲ را نیز می توانید اینجا بخوانید.

****

سخنگوی ستاد انتخابات کشور آمار ثبت نام قطعی داوطلبان برای انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری را ۵۱۰ تن اعلام کرد و گفت: پرونده های تشکیل شده از هر داوطلب امروز (یکشنبه ۲۱ آبان ماه) برای بررسی به شورای نگهبان ارسال می شود که ۴۸ درصد آنان برای نخستین بار در این انتخابات شرکت می کنند.

محسن اسلامی با اشاره به اینکه داوطلبان حضور در انتخابات مجلس خبرگان رهبری از ۱۴ آبان لغایت ۲۰ آبان فرصت داشتند با مراجعه حضوری به فرمانداری های مراکز استان و ستاد انتخابات وزارت کشور درخواست و مدارک لازم را ارائه کنند، افزود: وزارت کشور تهمیدات لازم را بر اساس قانون انجام داد و این مرحله از فرایند برگزاری انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری به پایان رسید.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۷
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402082115426
  • خبرنگار : 71381

برچسب‌ها