۱۵۰ سال زمان برای باز کردن مجدد یک پنجره

رئیس مرکز بهداشت کاشمر گفت: اگر پنجره جمعیتی بسته‌ شود جبران آن کار سختی خواهد بود به‌ طوری ‌که چندین نسل حدوداً ۱۵۰ سال زمان می‌برد تا از این سراشیبی مجدد بالا بیاییم.

مجتبی قائمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: اکنون کاشمر در شرایط پنجره باز جمعیتی قرار داد و فقط سال‌های اندکی‌ فرصت برای جلوگیری از کاهش جمعیت و روند پیری و سالمندی دارد.

 وی روند پیری جمعیت و کاهش آمار جوانان فعال در عرصه‌های مختلف را نگران ‌کننده اعلام کرد و گفت: فرصت چندانی برای جلوگیری از سالمند شدن جامعه نداریم.

قائمی با اشاره به پنجره جمعیتی موجود، خاطرنشان کرد: به گفته کارشناسان در این فرصت ۶ ساله اگر شاخص باروری افزایش نیابد در سال ۱۴۱۵ با ۳۵ درصد سالمند در کاشمر مواجه خواهیم بود.

 وی با تأکید بر اینکه هرکسی در هر جایگاهی قرار دارد نسبت به این موضوع باید حساس باشد، گفت: نسل جوان را به هر نحو ممکن باید حفظ کرد.

رئیس مرکز بهداشت کاشمر تصریح کرد: آمارهای نگران ‌کننده موجود روند پیری جمعیت را در شهرستان نشان می‌دهد، متأسفانه حرکت فعلی جامعه به سوی پیری است.

وی گفت: اگر به همین منوال پیش برویم از سال ۱۴۱۵ جمعیت رو به کاهش می‌رود و پنجره جمعیتی بسته‌ شده و جبران آن کار سختی خواهد بود به ‌طوری ‌که چندین نسل (حدوداً ۱۵۰ سال) زمان می‌برد تا از این سراشیبی بالا بیاییم.

قائمی با بیان اینکه اگر نرخ باروری ۲.۱ باشد جمعیت به سمت منفی و پیری نمی‌رود، اظهار کرد: نرخ باروری در این شهرستان به ۱.۹۲ رسیده و تا رسیدن به نرخ جایگزینی فاصله بسیاری داریم.

وی در ادامه با اشاره به تاریخچه فعالیت‌های مرتبط با جمعیت در کشور و کاشمر گفت: شعارهای مرتبط با کاهش جمعیت و رفتار جامعه و خانواده‌ها تأثیر زیادی در کاهش نرخ باروری کشور داشت به طوری که این شاخص از ۶.۸ در ابتدای انقلاب به ۱.۶۵ در سال ۱۳۹۹ رسید.

قائمی با تشریح شاخص باروری خاطرنشان کرد: جمعیت کشور ما جمعیت جوان و نرخ باروری به ازای هر مادر حدود ۶.۸ فرزند بود در حالی که این شاخص در سال ۱۳۹۹ به ۱.۶۵ رسید و این عدد زنگ خطر پیری جمعیت را به صدا در آورد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۱ آبان ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402082115130
  • خبرنگار : 30147