«محمدمحسن رفیعی» امروز یکشنبه ۲۱ آبانماه در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی در نشست با خبرنگاران اظهار کرد: شعار سی و یکمین دوره هفته کتاب را «آینده خواندنی است» ذکر کرد و گفت: برنامههای متعددی شامل ۶۰۰ برنامه برای این هفته از ۲۳ تا ۳۰ آبانماه در سراسر استان تدارک دیده شد که از مهمترین آنها میتوان به پویش شعر مقاومت با موضوع «اسم شب صبح است» ویژه دانشجویان و عموم مردم که از چهارشنبه هفدهم آبانماه آغاز شده است، اشاره کرد.
وی غبارروبی گلزار شهدا و افتتاح نمایشگاه عکس یادمان، همچنین برگزاری نشست پرسش و پاسخ اعضای کتابخانهها با مدیر کل در کتابخانه مرکزی، رونمایی از جلد سوم کتاب «سنگ آسیاب» تالیف «حسن حیان»، برنامه کتابخون در مرکز انتقال خون و رونمایی از کتاب نویسندگان کوچک را از دیگر برنامههای شاخص این هفته ذکر کرد.
رفیعی به افتتاح کتابخانه روستایی آیت الله ابوترابی الهآباد شهرستان زارچ اشاره و عنوان کرد: حضور در کتابفروشیها و دیدار با مدیران آنها، برگزاری نشست «کتاب، یزد و فرهنگ» با موضوع «آسیب شناسی وضعیت مطالعه در استان یزد» با حضور نویسندگان استان و نیز برگزاری جشن سی و یکمین دوره هفته کتاب و تجلیل از کتابداران برگزیده استان از دیگر برنامههای هفته کتاب در استان است.
وی از افتتاح طرح زنگ کتابخوانی «یار مهربان» به صورت نمادین در مدرسه نوربخش در هفته جاری خبر داد و گفت: این طرح هم اکنون در هشت مدرسه دولتی و کمتر برخوردار استان اجرایی خواهد شد ولی امیدواریم با مساعدت مسئولان استان و در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی در تمام مدارس استان عملیاتی شود.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان یکی دیگر از برنامههای شاخص هغته کتاب در استان را افتتاح «رادیو آوا» همزمان با حضور دانش اموزان در کتابخانه مرکزی یزد جهت برگزاری برنامه نمادین همدردی با کودکان غزه در روز جهارشنبه ۲۴ آبانماه اعلام کرد.
رفیعی در ادامه با بیان این که استان یزد به لحاظ شاخصهای کتابخانهای رتبههای برتر کشور را در اختیار دارد، تصریح کرد: کتابخانههای عمومی بزرگترین شبکه فرهنگی در کشور محسوب میشود به طوری که تنها در استان یزد دارای ۱۱۲ باب کتابخانه وجود دارد به عبارتی در ازای هر ۱۱ هزار و ۱۷۸ نفر، یک کتابخانه در استان داریم.
وی ادامه داد: در کتابخانههای عمومی استان بالغ بر دو میلیون و ۴۳۹ هزار جلد کتاب یعنی به ازای هر نفر در استان دو جلد کتاب وجود دارد.
این مسئول با اشاره به زیربنای ۷۱ هزار و ۶۵۰ مترمربعی کتابخانههای عمومی استان، گفت: در استان یزد به ازای هر ۱۰۰ نفر ۵.۸۱ مترمربع زیربنای کتابخانهای وجود دارد.
وی از عضویت ۸.۵ درصد مردم استان در کتابخانههای عمومی استان به تعداد ۱۰۵ هزار و ۵۳۴ نفر خبر داد و با بیان این که سالانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار کتاب در استان به امانت داده میشود، گفت: سالهاست که «کتاب قصههای خوب برای بچههای خوب» تالیف استاد آذریزدی در صدر کتابهای پرمخاطب کشور قرار دارد.
رفیعی در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری نشستهای انجمن کتابخانههای عمومی استان اشاره و از مهمترین مصوبات این جلسات در سال گذشته را ساخت کتابخانه مرکزی اردکان، ساخت کتابخانه در روستای اسفندآباد و بازسازی کتابخانه حائری اردکان ذکر کرد.
وی در ادامه نیز با اشاره به اجرای بیش از ۱۲ هزار برنامه کتابخانهای و فرهنگی در کتابخانه های عمومی استان در یکسال گذشته، به تشریح برخی از آنها پرداخت و گفت: آموزش و ارتقای اطلاعات و مهارتهای کتابداران استان در قالب ۱۰ دوره آموزشی برای ۹۱۳ نفر در قالب ۱۷ هزار و ۷۵۸ نفر ساعت برگزار شد.
وی به برگزاری هفتمین رویداد کسب و کار در کتابخانه های عمومی در استان اشاره و ضمن اعلام امضای تفاهمنامههایی با برخی دستگاهها در همین راستا خبر داد و گفت: خوشبختانه آموزش راه اندازی کسب و کارهای کوچک در کتابخانههای استان با موفقیت انجام و منجر به سودهی شده است.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان ادامه داد: در جریان دومین همایش بین المللی کتابخانه های عمومی و کسب و کارهای کوچک ضمن بازدید میهمانان خارجی از کتابخانههای استان، یزد موفق به دریافت جایزه ملی این همایش به عنوان یکی از سه استان برتر شد.
وی از اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار از سوی شهرداری به کتابخانههای عمومی شهرستان یزد جهت خرید کتاب خبر داد و ابراز امیدواری کرد که صنایع و خیرین استان نیز در این زمینه مساعدت لازم را داشته باشند.
رفیعی از دیگر اقدامات صورت گرفته طی یک سال گذشته در کتابخانههای عمومی استان را جذب ۱۵ کتابدار جدید، برگزاری پویش کتابخوانی « من و قصههای بابا آذر» با مشارکت بیش از ۱۸۸۰ نفر و تجلیل از برگزیدگان آن در هفته ملی کودک، برگزاری ۳۲۰ کلاس اوقات فراغت در کتابخانه های عمومی استان، برگزاری جشن پیوند آسمانی در کتابخانه مرکزی یزد، تبدیل کتابخانهها به پاتوق فرهنگی، برگزاری اولین کنگره شعر عاشواریی «این شرح بی نهایت» با رقابت ۶۰ اثر در بوستان امام علی(ع) شهر حمیدیا و کتابخانه گردی با مسئولان، برشمرد.
انتهای پیام