به گزارش ایسنا به نقل از سایت فراشنوا، وزوز گوش یا tinnitus یک وضعیت فیزیکی است که به صورت صدا یا زنگ در گوش یا سر فرد تجربه می شود، در حالی که چنین صدای فیزیکی خارجی وجود ندارد. وزوز گوش به خودی خود یک بیماری نیست. این یک علامت نقص در سیستم شنوایی فرد است که شامل گوش و مغز می شود. کلمه "وزوز" از زبان لاتین به معنای "زنگ زدن " است. وزوز نباید به طور چشمگیری بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. سعی کنید از تمرکز بیش از حد بر روی وزوز گوش خود اجتناب کنید و برای مدیریت این وضعیت اقدامات لازم را انجام دهید. از سر و صدای زیاد خودداری کنید و تکنیک های آرامش و مدیریت استرس را بیابید که برای شما مفید است.
انواع صداهای تجربه شده با وزوز گوش
برخی از رایج ترین صداهای مرتبط با وزوز گوش عبارتند از:
- زنگ زدن
- وزوز
- سوت زدن
- غرش
- زمزمه کردن
- علل وزوز گوش
علل شایع وزوز گوش عبارتند از:
۱. قرار گرفتن در معرض صداهای بلند
۲. استرس یا ضربه شدید
۳.تخریب سلول های مویی در حلزون گوش
۴. مشکلات گوش، مانند اتواسکلروز (رشد غیرطبیعی استخوان در گوش میانی)
۵. بیماری منیر (تورم مجرای گوش)
۶. برخی از داروها
برخی از راه هایی که می توانید از وزوز گوش جلوگیری کنید عبارتند از:
اگر قرار است در معرض صداهای بلند بالای ۸۵ دسی بل (دسی بل) قرار بگیرید از گوش گیر استفاده کنید.
اگر به موسیقی زنده گوش می دهید، نزدیک بلندگوها نمانید
اگر از طریق هدفون به موسیقی گوش می دهید، از هدفون های حذف نویز استفاده کنید و صدا را تا جایی که می توانید پایین نگه دارید (قطعا کمتر از ۸۰ درصد و کمتر از ۹۰ دقیقه در روز)
اگر در یک محیط پر سر و صدا هستید، به طور منظم به دور از سر و صدا استراحت کنید تا به گوش های خود استراحت دهید
سعی کنید سطح استرس خود را کاهش دهید - گاهی اوقات وزوز گوش زمانی که مضطرب یا استرس دارید شروع می شود
اگر از گوشگیر یا سمعک استفاده میکنید، آنها را تمیز نگه دارید و از چسباندن چیزهایی مانند جوانههای پنبه در گوش خودداری کنید. همه اینها می توانند باعث عفونت شوند که می تواند باعث وزوز گوش شود.
اثرات وزوز گوش
وزوز گوش می تواند در مراحل اولیه بسیار ناتوان کننده باشد و بر توانایی شما برای کار یا کنار آمدن با فعالیت های عادی زندگی تأثیر بگذارد. افراد مبتلا به وزوز گوش ممکن است از موارد زیر رنج ببرند:
- پریشانی شدید (این شایع است)
- افسردگی
- نوسانات خلقی مکرر، افسردگی یا حملات اضطرابی
- تنش، تحریک پذیری یا ناامیدی
- تمرکز ضعیف
- مشکلات خواب
زمانی که فرد در مراحل اولیه وزوز گوش قرار دارد، افکار خودکشی رایج است.
به یاد داشته باشید که به مرور زمان می توانید یاد بگیرید که وزوز گوش خود را مدیریت کنید و اثرات منفی عاطفی آن را کاهش دهید.
داروهایی برای درمان وزوز گوش
هیچ داروی خاصی برای درمان وزوز گوش وجود ندارد. آرام بخش ها و برخی از داروها ممکن است در مراحل اولیه مفید باشند. با این حال، داروهای بدون مشاوره به ندرت موثر هستند. طب مکمل و جایگزین و طب سوزنی به ندرت مفید به نظر می رسد.
جراحی و وزوز گوش
- جراحی برای وزوز گوش به ندرت قابل توجیه است و می تواند وزوز گوش را بدتر کند.
- طرز فکر خود را در مورد وزوز گوش تغییر دهید
- راه هایی را بیاموزید تا توجه خود را به دور از وزوز گوش خود متمرکز کنید
- استرس مرتبط با وزوز گوش را کنترل کنید.
آخرین درمان
خوشبختانه، درمان های جدید به مبتلایان این فرصت را می دهد تا زندگی تقریباً بدون وزوز گوش داشته باشند. با توانایی به حداقل رساندن و از بین بردن "صداهای" کلاسیک که مبتلایان به وزوز گوش می شنوند. درمان وزوز گوش می تواند زندگی شما را متحول کند. هنگامی که وزوز گوش به دلیل کاهش شنوایی ایجاد می شود، بهبود عملکرد شنوایی می تواند به کاهش علائم وزوز گوش کمک کند. به همین دلیل، استفاده از سمعک اغلب اولین درمان است.
در حالی که هر سمعکی می تواند علائم وزوز گوش را با بهبود عملکرد شنوایی شما به حداقل برساند، سمعک های سیگنیا با عملکردهای ویژه برای مقابله با وزوز گوش وجود دارد. برای بهبود عملکرد شنوایی و تسکین علائم وزوز گوش طراحی شده است، ممکن است دریابید که اینها موثرترین راه ها برای رفع هق هق، زمزمه، خش خش و زنگ در گوش هستند.
بهترین درمان وز وز گوش برای شما به علت علائم شما بستگی دارد. به عنوان مثال، اگر وزوز گوش را به عنوان یک عارضه جانبی مصرف سایر داروها تجربه می کنید، ممکن است برای از بین بردن علائم وزوز، دوز خود را کاهش دهید یا به داروهای جایگزین تغییر دهید. از طرف دیگر، اگر یک مشکل عصبی یا ناهنجاری ساختاری باعث وزوز گوش شود، ممکن است از مداخله جراحی برای رفع علت زمینهای و کاهش علائم استفاده شود.
منبع خبر https://farashenava.com/
انتهای رپرتاژ آگهی