سرهنگ مجتبی محمدی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: پلیس امنیت اقتصادی به مدت سه سال است که در استان همدان تشکیل شده به طوریکه در گذشته زیرمجموعه پلیس آگاهی بود اما اینک به صورت یک پلیس مستقل، هوشمند و تخصصی اقدامات خود را در سطح استان انجام میدهد و برنامهریزیهای خود را در راستای منویات مقام معظم رهبری و شعار سال قرار داده است.
وی با بیان اینکه پلیس وظیفه دارد با جرائم و مفاسد اقتصادی همچون قاچاق کالا و ارز، اخلال در نظام اقتصادی، تولید، توزیع و مصرف، اختلاس، ارتشاء، فرار مالیاتی، زمینخواری، تبانی، تعدی به اموال دولتی، مزایده و مناقصه، بازار بورس و سرمایه و سکه و ارز، رباخواری و احتکار مبارزه کند، مطرح کرد: برابر قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب سال ۹۲ سازمانهای متولی که در قانون وظایف آنها مشخص شده است، وظیفه دارند در راستای قانون با قاچاق مبارزه کنند بنابراین باید در راستای بیانات مقام معظم رهبری، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و ماده ۳۶ قانون سهم خود را به انجام رسانیم.
وی خاطرنشان کرد: مؤثرترین روش مبارزه، اقدام فرهنگی و هوشمند کردن پلیس از لحاظ دسترسی به سامانه انبارها و بهروز شدن سامانه شناسه کالا است به طوریکه اگر این سامانهها در اختیار پلیس باشد و با هم لینک شویم، مبارزه به سهولت و با کمترین نیروی انسانی انجام و قاچاق کاهشی میشود؛ به عنوان مثال با طرح رجیستری جلوی قاچاق موبایل گرفته شد پس نتیجه میگیریم سامانهها نقش مهمی در کاهش قاچاق دارد، در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز هم به این موارد و سامانه شناسه کالا اشاره شده به طوریکه شناسه کالا در کاهش قاچاق پوشاک هم مؤثر است.
محمدی با اشاره به اینکه هدف از تشکیل پلیس امنیت اقتصادی پیشبینی و پیشگیری است، تصریح کرد: بهترین راه مقابله با قاچاق همان پیشگیری و فرهنگسازی است که این وظیفه بر عهده سازمانهای متولی امر که در قانون نیز به آن اشاره شده، است. پلیس امنیت اقتصادی همواره به صورت یک پلیس هوشمند و انقلابی در سطح محورهای مواصلاتی و ورودی استان حضور فعال دارد تا با قاچاق کالا مبارزه کند.
وی اعلام کرد: در هفت ماهه سالجاری ۲۱۴ میلیارد تومان کشفیات داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته با ۱۳ درصد افزایش در ارزش ریالی کشفیات مواجه بودهایم، طی این مدت ۴۵۰ هزار لیتر سوخت کشف کردهایم که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته رشد ۴۸ درصدی داشته و میطلبد سازمانهای متولی در تخصیص سوخت و سهیمهها، واگذاری به جایگاههای سوخت و تعاونی روستایی نظارت بیشتری کنند.
توقیف ۲۸۴ خودروی شوتی در همدان
محمدی درباره خودروهای شوتی توضیح داد: افرادی با تغییر وضعیت خودروهایشان از لحاظ تقویت موتور، ارتفاع، عقب خودرو، شیشه دودی و مجهز بودن به سیستمهای پرتاب و میخ و دودزا، از آنها برای جابهجایی محمولههای قاچاق با سرعت بالا و مخاطرهآمیز که در اغلب موارد عامل تصادف و یا باعث شهادت مأموران و یا جان خود و شهروندان هستند، استفاده میکنند و پلیس در هفت ماهه سالجاری ۲۸۴ خودرو به همراه محموله قاچاق را توقیف کرده و تحویل پارکینگ داده و کالای کشفشده تحول سازمان اموال تملیکی شده است که ارزش ریالی کالاهای مکشوفه ۳۸ میلیارد تومان بوده است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان همدان ادامه داد: در بحث فرار مالیاتی، زمینخواری و احتکار نیز پلیس نظارتهای لازم را داشته و پروندههایی در این زمینه تشکیل و به مراجع قضایی ارسال شده است.
وی یادآور شد: پلیس در راستای وظیفه ذاتی خود در محورهای مواصلاتی استان حضور دارد و از ورود کالای قاچاق و پوشاک قاچاق در سطح عرضه جلوگیری میکند در این راستا ۳۲ هزار ثوب پوشاک قاچاق کشف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵۸ درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس امنیت اقتصادی استان همدان تأکید کرد: پلیس امنیت اقتصادی استان در هفت ماهه امسال ۱۰ تن پوشاک غیربهداشتی تاناکورا و ۷۰۰ هزار دستگاه لوازم خانگی در محورهای مواصلاتی استان کشف کرده است.
وی بیان کرد: در ضمن ارزش ریالی کشفیاتی همچون لوازم یدکی، رایانه، پارچه، سیگار، دارو، مواد خوراکی، موتورسیکلت سنگین، آرد، کودشیمیایی و لوازم آرایشی در هفت ماهه امسال در مجموع به ارزش ۲۱۴ میلیارد تومان بوده است.
انتهای پیام