دوگین: درگیری‌های خاورمیانه به تقابل گسترده‌تر غرب و جهان اسلام منجر شده است

«الکساندر دوگین» فیلسوف و نظریه‌پرداز برجسته روسی که برخی از او به عنوان «مغزمتفکر پوتین» یاد می‌کنند، ضمن بیان اینکه در یک دنیای چندقطبی، اوکراین و اسرائیل از «عواملان هژمونی غربی» هستند، گفت که درگیری‌های جاری در منطقه به تقابل گسترده‌تر میان غرب و دنیای اسلام منجر شده است.

به گزارش ایسنا، «الکساندر دوگین» در تحلیلی برای نشریه عربستانی «المجله» که برخی قسمت‌های آن را در صفحه رسمی خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) به اشتراک گذاشته، نوشت: به نظر می‌رسد نظم جهانی کنونی در وضعیت گذار است. ما شاهد دور شدن از دنیای تک‌قطبی هستیم و به سمت جهانی چندقطبی پیش می‌رویم.

او در پیرو اظهاراتش تصریح کرد: پایه‌های این جهان چندقطبی با بازیگران کلیدی از جمله روسیه، چین، جهان اسلام، هند، احتمالا آفریقا و آمریکای لاتین به‌طور فزاینده‌ای نمایان می‌شود. این کشورها بیانگر تمدن‌های متمایزی هستند که بسیاری از آن‌ها در گروه بریکس متحد شده‌اند.

این فیلسوف روس با اشاره به اقدامات یک‌جانبه آمریکا تاکید کرد: ایالات متحده و قدرت‌های غربی قاطعانه به مفهوم یکجانبه‌گرایی چسبیده‌اند و این کشور مصمم است تا سلطه خود را در عرصه‌های نظامی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی حفظ کند. علاوه بر این، حمایت جهان غرب از ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین تا حد زیادی به دلیل جلوگیری از ظهور مجدد روسیه به عنوان «بازیگر جهانی خودمختار» است. البته ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه حاکمیت سیاسی کشورش را تقویت کرده و نه تنها با هژمونی غرب مخالف است، بلکه نظام ارزشی آن را نیز رد می‌کند.

جنگ رژیم صهیونیستی در غزه

الکساندر دوگین در قسمت دیگری از اظهاراتش با اشاره به درگیری‌ها در منطقه و جنایات رژیم صهیونیستی نوشت: جنگ اسرائیل در غزه به رویارویی گسترده‌تر منجر شده است. وقایع پیش‌آمده در اسرائیل و نوار غزه بسیار به این موضوع مربوط هستند. جنبش حماس عملیاتی را علیه اسرائیل انجام داد که با پاسخ تلافی‌جویانه و حملات هوایی اسرائیل در نوار غزه مواجه شد؛ پاسخی که به عنوان نسل‌کشی گسترده و وحشیانه علیه شهروندان غزه توصیف می‌شود.

وی در ادامه افزود: درحالی‌که اقدامات اسرائیل به‌طور قابل توجهی گسترده‌تر است اما ارزیابی وضعیت نوار غزه صرفا منوط بر آن نیست؛ بلکه به روندهای ژئوپلیتیکی اساسی بستگی دارد. این جنگ به تقابل گسترده‌تری بین غرب و جهان اسلام منجر شده است؛ تقابل و رویارویی که از حمایت بی‌قید و شرط یکجانبه از اسرائیل ناشی می‌شود بی آنکه به ماهیت صریح جنایات آن علیه غیرنظامیان در غزه توجه شود.

شهروند فلسطینی در اردوگاه آوارگان جبالیا - نوار غزه
تجمع حامیان فلسطین در استانبول

این اندیشمند سیاسی روس با اشاره به وحدت جهان اسلام خاطر نشان کرد: اتحاد و وحدت جهان اسلام غیرقابل انکار است و مسئله فلسطین به عنوان نیروی متحد کننده‌ای در این جهان عمل می‌کند؛ مسئله‌ای که باعث شده تا شیعیان، سنی‌ها، ترک‌ها، ایرانیان و همچنین گروه‌های درگیر دیگر در یمن، سوریه، عراق و لیبی گرد هم آیند. این موضوع به کشورهایی نظیر پاکستان، اندونزی، مالزی و بنگلادش ربط مستقیمی دارد و علاوه بر این، مسلمانان مقیم ایالات متحده آمریکا، اروپا، روسیه و آفریقا نمی‌توانند نسبت به این موضوع بی‌تفاوت بمانند.

جایگاه ترامپ و بایدن در تقابل غرب و جهان اسلام

الکساندر دوگین در پایان به نقش «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا و «جو بایدن» رئیس‌جمهور کنونی آمریکا در این تقابل پرداخت و گفت: رئیس‌جمهور بایدن به شدت از یکجانبه‌گرایی حمایت می‌کند و با روسیه مخالف است زیرا این مسئله را می‌توان از کمک‌های پایدار و بی‌قید و شرط او از رژیم نازی در کی‌یف متوجه شد اما با این حال، موضع ترامپ متفاوت است. او بیشتر بر رقابت اقتصادی و تجاری با چین متمرکز بوده البته ترامپ در عین حال تحت تاثیر لابی قدرتمند صهیونیستی در داخل ایالات متحده قرار داشته و همچنان دارد.

این نظریه‌پرداز روس همچنین گفت: بنابراین، جنگ قریب‌الوقوع غرب و جهان اسلام نه تنها از منظر غرب بلکه از سوی جمهوری‌خواهان نباید با رضایت خاطر مواجه شود. البته در این خصوص اگر دونالد ترامپ مجددا رئیس‌جمهور شود، احتمالا کمک‌ها به اوکراین را کاهش می‌دهد و شاید رویکرد سختگیرانه‌تری را در قبال مسلمانان و فلسطینی‌ها اتخاذ کند که به‌طور قابل تصوری از شدت و سختی سیاست‌های بایدن فراتر می‌رود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۸ آبان ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402081813214
  • خبرنگار : 71660