یاسر تقوی ضمن بازدید از خبرگزاری با اشاره به حیات بخشی کتاب و کتابخانه در جامعه، اظهار کرد: اگر باور کنیم که حیات جامعه از مسیر کتاب و کتابخوانی میگذرد، بسیاری از موضوعات فرهنگی و اجتماعی حل خواهد شد.
وی توجه به حوزه کتاب و کتابخوانی را یک دغدغه متعالی دانست و افزود: باید برنامهریزی لازم را جهت ارتباط آحاد جامعه با کتاب و کتابخانه به ویژه کودکان و نوجوانان داشته باشیم؛ البته هر چقدر سن مخاطب پایینتر باشد، مسئولیت متولیان امر فرهنگ و کتاب بیشتر میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان یکی از چالشهای جدی حوزه کتابخوانی را محیط کتابخانه دانست و تصریح کرد: فضای موجود کتابخانههای ما غالبا قدیمی است؛ البته عقبه فرهنگی استان را نشان میدهد، زیرا گیلان جزء پیشقراولان موضوع کتاب و کتابخوانی در سطح ملی بوده و بسیاری از کتابخانههای ما مربوط به گذشتههای دور هستند.
تقوی با بیان اینکه در گذر زمان توجه لازم را به فضای فیزیکی کتابخانهها نداشتیم و محیطهای کتابخوانی ما عمدتا قدیمی و غیر جاذب باقی مانده، خاطرنشان کرد: متاسفانه ذهنیت لازم برای هزینه کرد در جهت بسترسازی کتابخوانی وجود ندارد.
وی با اشاره به شرایط آب و هوایی و اقلیم گیلان، به استهلاک بالای سازهها و تجهیزات ساختمانی اشاره کرد و متذکر شد: ساختمانها در گیلان زودتر از سایر مناطق کشور فرسوده میشوند و مشکلات عمرانی پیدا میکنند؛ این در حالی است که قدمت برخی از کتابخانههای ما به بیش از ۲۰ سال میرسد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان با بیان اینکه نهاد کتابخانههای عمومی در دهه اخیر به ویژه طی سالهای گذشته یک پوستاندازی در حوزه بروزرسانی فضاهای کتابخوانی داشته است، ادامه داد: امروزه در همه کتابخانههای عمومی بخش مجزای کودک راهاندازی شده و یکی از برنامههای جدی ماست تا در حد امکان فضای کتابخانه را برای مخاطب کودک و نوجوان جذاب کنیم.
وی همچنین از پیشبینی بخش ویژه نوجوان در کتابخانههای عمومی خبر داد و عنوان کرد: باید امکان نگهداشت کودکان و نوجوانان را در فضای کتابخانه به عنوان پاتوق فرهنگی بیشتر کنیم.
تقوی با بیان اینکه در سیاستگذاریهای کلان فرهنگی با محوریت کتاب نباید کتاب و کتابخانه را جدا از هم ببنیم، گفت: قیمت کتاب گران شده و در خانهها فضای مخصوص مطالعه وجود ندارد و لذا باید به طرف کتابخانهها برویم که متاسفانه شاهد کمبودهایی در این بخش هستیم.
مدیرکل کتابخانههای عمومی گیلان پرداختن به موضوع کتاب و کتابخوانی و کتابخانه را سرمایهگذاری برای آینده ملت دانست و یادآور شد: از دستگاههای آموزشی گرفته تا دستگاههای فرهنگی باید اهمیت انس جامعه با کتاب را فهم کنند تا شاهد دسترسی آحاد مردم به کتاب باشیم؛ در این راستا باید کتاب را به مدارس و محلات و مناطق کم برخوردار و روستاهای دوردست ببریم و لذا خواستار کمک رسانهها جهت گفتمانسازی کتابخوانی هستیم.
وی با اشاره به تکلیف کتابداران جهت حضور در مدارس و عضویابی و معرفی کتاب، اضافه کرد: کوله کتاب و کتابخانه سیار را تعریف کردیم تا به جای فضای فیزیکی کتابخانه، کتابخانه را به دل محلات ببریم؛ در این راستا نیازمند کمک خیرین هستیم تا پای کار بیایند و بتوانیم به تعداد کتابخانههای سیار استان بیافزاییم.
تقوی همچنین خواستار توجه شهرداریها به ماده ۶ قانون تاسیس و نحوه اداره کتابخانههای عمومی شد و گفت: البته طی چند سال اخیر در کنار برخی از کمتوجهیها گاهی شاهد پرداخت نیم درصد شهرداریها به انجمن کتابخانههای عمومی هم هستیم.
انتهای پیام