به گزارش ایسنا، کسب و کار خانگی از جمله شیوههای موثر برای اشتغالزایی به شمار میرود که در حال حاضر در بسیاری از کشورهای دنیا به منبعی مهم برای درآمدزایی خانوارها تبدیل شده است. با گسترش کسبوکارهای خانگی افراد در کنار دیگر اعضای خانواده در درون خانه ضمن ایجاد کسب و کار و درآمد، به افزایش رفاه و معیشت خانواده نیز کمک میکنند.
امسال ۴۰۰۰ میلیارد تومان بودجه از سوی بانک مرکزی به منظور ایجاد مشاغل خانگی اختصاص یافته که نسبت به سال گذشته با رشد ۳۳ درصدی همراه بوده است.مطابق آمارها ۱۵ تا ۲۳ درصد اشتغال در کشورهای توسعه یافته متعلق به مشاغل خانگی است و در ایران نیز طی چند سال گذشته برای ارتقای سهم مشاغل خانگی در اقتصاد تلاشهای بسیاری صورت گرفته به نحوی که در دولت سیزدهم با هدف تقویت و توسعه هرچه بیشتر مشاغل خانگی مدت زمان صدور مجوزهای فعالیت این دسته مشاغل به سه روز کاهش یافت و بیش از ۹۵ درصد مجوزها به شکل ثبتمحور صادر شد تا ضمن رفع موانع تولید در بخش اشتغال خانگی، متقاضیان کسب و کارهای خانگی با انگیزه بیشتر به این حوزه ورود کنند.
طبق گزارشها طی دو سال دولت سیزدهم ۲۵۰ هزار شغل خانگی ایجاد شده که تنها ۷۵ هزار شغل مربوط به هفت ماهه امسال بوده است. هدفگذاری وزارت کار برای سال ۱۴۰۲ ایجاد ۱۵۰ هزار فرصت شغلی در بخش اشتغال خانگی است و از مجموع یک میلیون فرصت شغلی پیشبینی شده تا پایان سال، ۱۵ درصد اشتغال سهم مشاغل خانگی خواهد بود.
امسال ۴۰۰۰ میلیارد تومان بودجه از سوی بانک مرکزی به منظور ایجاد مشاغل خانگی اختصاص یافته که نسبت به سال گذشته با رشد ۳۳ درصدی همراه بوده است.
در همین راستا آزیتا همتیان ـ رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به توزیع تسهیلات مشاغل خانگی از سوی ۸ بانک عامل از پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی به بیش از ۱۲ هزار نفر خبر داد.
وی گفت: بانک مرکزی امسال اعتبار خوبی برای توسعه مشاغل خانگی اختصاص داده و مبلغ ۴۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار وزارت کار قرار داده است که از سوی بانکهای عامل در این طرح به صاحبان کسب و کارهای خانگی با کارمزد ۴ درصد پرداخت میشود.
به گفته رئیس دبیرخانه ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی در سال ۱۴۰۱ شورای پول و اعتبار مبلغ ۳۰۰۰ میلیارد تومان تسهیلات برای توسعه و ایجاد مشاغل خانگی تصویب کرد که ۹۰ درصد این منابع جذب شد و در سال جاری این مبلغ به ۴۰۰۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.
همتیان همچنین به میزان دریافت تسهیلات مشاغل خانگی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر برای مشاغل مستقل تا ۱۵۰ میلیون تومان و مشاغل پشتیبان در ازای به کارگیری ۴۰ نفر تا سقف ۴ میلیارد تومان وام پرداخت میشود که برای دریافت تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی توسط مشاغل مستقل خانگی یک ضامن کفایت میکند.
پیش از این وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، کاهش دو درصدی نرخ بیکاری بانوان و افزایش یک درصدی نرخ مشارکت زنان در آمارهای بهار و تابستان ۱۴۰۲ را از اثرات توجه به مشاغل خانگی عنوان کرده و گفته بود: مشاغل خانگی هزینههای تولید را به شدت کاهش میدهد و مصرف انرژی را مدیریت میکند و از طریق بستر اشتغال خانگی، ورود بانوان به بازار کار تسریع میشود.
به گزارش ایسنا، در حال حاضر تفاهمنامههای متعددی با بانکها برای توسعه مشاغل خانگی امضا شده و تعداد رشتههای مشاغل خانگی به بیش از ۶۰۰ رشته شغلی رسیده است. همچنین به منظور تسهیل فروش و عرضه تولیدات و محصولات خانگی در بستر فضای مجازی توسط صاحبان این کسب و کارها اختصاص نماد اینماد از سوی وزارت صمت پیشبینی شده است.
انتهای پیام