به گزارش ایسنا به نقل از بیزنس، تاشکند در روزهای هشتم تا نهم ماه نوامبر، میزبان شانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (ECO) به ریاست شوکت میرضیایف، رئیس جمهور جمهوری ازبکستان است.
سازمان همکاریهای اقتصادی اکو (ECO)، یک سازمان بین دولتی منطقهای است که در سال ۱۹۸۵ در تهران تاسیس شد. ازبکستان در ۲۸ نوامبر ۱۹۹۲ به عضویت اکو پذیرفته شد.
اهداف این ساختار بینالمللی، توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی سودمند متقابل و تعاملات منطقهای در بخش حمل و نقل و ارتباطات تامین کننده منافع این کشورهاست.
طبق اعلام آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه هم برای شرکت در شانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (ECO) در هشت و ۹ نوامبر از ازبکستان بازدید خواهد کرد.
اردوغان روز چهارشنبه در نشست تاشکند سخنرانی خواهد کرد؛ همچنین قرار است در حاشیه این اجلاس با رهبران شرکتکننده دیدارهای دوجانبه داشته باشد.
بحث و گفتوگو در مورد موضوعات مختلف، مانند افزایش اثربخشی سازمانی که ترکیه یکی از اعضای موسس آن است همچنین بهبود تجارت، شبکههای حمل و نقل و ارتباط بین کشورهای عضو، برنامهریزی شده است.
عرب نیوز هم اعلام کرده که نخستوزیر موقت پاکستان برای شانزدهمین نشست سران اکو عازم ازبکستان شده است.
انوار الحق کاکار، نخستوزیر موقت پاکستان، قرار است امروز، چهارشنبه به ازبکستان سفر و در شانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اقتصادی (ECO) شرکت کند تا در مورد مسائل مربوط به تقویت تجارت و ارتباطات منطقهای با همتایان خود گفتوگو کند.
اکو به عنوان یک سازمان بین دولتی، توسط پاکستان، ایران و ترکیه در سال ۱۹۸۵ تاسیس شد. از آن زمان، این سازمان عضویت خود را به افغانستان، ازبکستان و دیگر کشورهای آسیای مرکزی گسترش داده است.
این مجمع منطقهای با هدف استفاده از پتانسیل اقتصادی کشورهای عضو خود که مجموعا بازار بزرگی با بیش از ۵۰۰ میلیون نفر را تشکیل میدهند با ایجاد فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری افزایش یافته است.
کشورهای اکو با کمک یکدیگر، چشمانداز چندوجهی ۲۰۲۵ را برای ادغام بیشتر در گسترش گردشگری و تضمین همکاری در طیف وسیعی از بخشهای اقتصادی شکل دادند.
انتهای پیام