حامد جلیلوند شامگاه گذشته -سهشنبه ۱۶ آبان- در کارگروه مقابله با آلودگی هوای استان همدان، با اعلام اینکه اداره محیط زیست را در شهرداری تأسیس کردهایم هر چند هنوز چارت سازمانی آن در گیرودار تصویب است، تصریح کرد: به دنبال آن هستیم که برای پروژههای در حال اجرا و یا آنهایی که به ویژه در سال آینده اجرا خواهند شد، حتماً پیوست زیستمحیطی را در نظر داریم.
وی مطرح کرد: لازم است در پروژههای عمرانی سطح شهر ایزوهایی رعایت شود که امسال در شهرداری چارت اجرایی شدن آن در دستور کار قرار دارد؛ به عنوان مثال امسال برای حذف تانکرهای آبرسانی ورود پیدا کردهایم به طوری که نقشه طرح آبرسانی در همدان مصوب شده و قرار است تانکرها از سطح شهر جمعآوری و آبیاری به صورت هوشمند و مکانیزه در چند فاز اجرایی شود و چشمانداز این است که بحث استفاده از پساب فاضلاب برای آبیاری فضای سبز در نظر گرفته شود تا مصارف آبهای زیرزمینی تاحدودی کنترل شود.
وی با بیان اینکه در زمینه نوسازی ناوگان اتوبوسرانی شهرداری و شورا تأکید بر این داشتند که بیشتر از ۷۰ درصد بودجه عمرانی به مباحث ترافیکی و نوسازی ناوگان حملونقل عمومی اختصاص داده شود، خاطرنشان کرد: در مورد موضوع استفاده از ونها در شهر، مشاور طرح جامع ترافیک در شهر همدان در حال بررسی استفاده از ون در شهر است چرا که یکسری محدودیتها به علت معابر و شکل جامع شهرسازی وجود دارد و باید دید آیا استفاده از ون در سطح شهر به صلاح است یا خیر؟
جلیلوند در زمینه ناوگان اتوبوسرانی هم گفت: بیش از ۲۰ دستگاه اتوبوس خریداری شده و آماده تحویل است و برای نوسازی اتوبوسهای مشکلدار هم کارهای عقد قراردادش در حال انجام است به طوری که به تازگی جلسهای با مدیرعامل ایران خودرو دیزل داشتیم و توافقات خوبی حاصل شد.
وی درباره بحث برفروبی بیان کرد: با توجه به اینکه نگاه شهرداری محیط زیستی شده است، امسال طرح استفاده از روش محلولپاشی را به صورت پایلوت در یکی از مناطق (شهرکها) شهر اجرا میکنیم به طوری که تحقیقات نشان میدهد این امر مصرف نمک را تا ۱۸ برابر کاهش میدهد و استفاد از ماسه را به صفر میرساند که این امر تحول بزرگی در بحث برفروبی شهر همدان ایجاد میکند.
جلیلوند در ادامه به وجود بیش از ۷۵ دوربین فعال پایش تصویر در سطح شهر همدان اشاره کرد و یادآور شد: ۵۰ دوربین را هم به مناقصه گذاشتهایم که در بحث پایش تصویر تعمیر یا اضافه شوند به طوری که اعتبار ۴۰ میلیارد تومانی در بودجه امسال برای آن دیده شده است و تا پایان سال نهایی خواهد شد.
وی درخواست کرد که شهرداری هم از قانون ماده ۲۳ یعنی وجوه حاصل از جرائم تخلفات رانندگی برای تجهیز پایش تصویری و الکترونیکی منتفذ شود و خاطرنشان کرد: یکی از اولویتهای شهرداری اجرای ایستگاه پایش آلودگی هوا است که پنج میلیارد تومان اعتبار برایش مصوب شده و به دنبال جانمایی و خرید تجهیزات هستیم و اگر مشکلات برطرف شود امسال محقق خواهد شد.
مدیرکل دفتر امور شهری و شوراهای استانداری همدان نیز اظهار کرد: در شهر همدان و ملایر به عنوان بزرگترین شهرها و قطب جمعیتی استان شاهد هستیم از امتیازاتی که از وزارت کشور و سازمان شهرداریها میدهند به خوبی استفاده نشده است و مشوقهایی که برای نخستینبار در زمینه نوسازی ونها در کشور اتفاق افتاد و شهرداریها مکلف شدند در این رابطه اقدام کنند اما متأسفانه در شهرداری همدان تا الان بروز عینی ندیدهایم.
محمد قدیمی تصریح کرد: ونها دیگر قدیمی شده و و قابل استفاده نیست و اکثراً در تعمیرگاهها هستند و متأسفانه شهرداری در راستای نوسازی آنها اقدامی انجام نداده است در ضمن در بحث ناوگان انبوهبر هم اوراق مشارکتی میلیاردی در اختیاری شهرداری قرار گرفت اما تنها در روزهای پایانی پیگیریهایی انجام داد.
وی با اشاره به اینکه کمربندی سبز هم در شهر همدان و سایر شهرها اجرایی نشده است، خاطرنشان کرد: در ایجاد بوستانها اقدامات خوبی از سوی شهردرای انجام شده اما هنوز با سرانه استاندارد فاصله داریم به طوری که با احتساب باغهای همدان، سرانه ۹.۵ متر است که با سرانه استاندارد فضای عمومی ۱۵ متری فاصله داریم.
قدیمی مطرح کرد: در بحث دوربینها و اتصال آنها به سامانه سیمفا، ۹ ماه از اجرای طرح زوج و فرد میگذرد و جلسات متعددی با شهرداری داشتیم، دوربینهای ورود به محدوده ظرف یک ماه گذشته فعال شده به طوری که دو دوربین در ابتدای هر خیابان نصب شده و در مجموع ۷۵ مورد بوده که نمیدانیم همه آنها فعال هستند یا خیر؟
وی یادآور شد: در رابطه با کد پلیس هم که باید برای سامانه اخذ شود یک مقدار تأخیر شده است و با شرکت تهرانی هم که صحبت کردیم تا پایان سال گذشته باشد باید دریافت میشد که نمیدانم در حال حاضر در چه وضعیتی قرار دارد.
انتهای پیام