سیدهمریم محمدی شامگاه گذشته -سهشنبه ۱۶ آبان- در کارگروه مقابله با آلودگی هوای استان همدان، با بیان اینکه امیدوار بودیم در لایحه بودجه سال ۱۴۰۲ میزان اعتبار مورد نیاز برای اجرای حداقلی قانون هوای پاک دیده شود که تنها بخشی از آن دیده شده است، گفت: خوشبختانه از محل تهاتر نفت حدود دو میلیارد دلار به توسعه ناوگان حملونقل عمومی اختصاص پیدا کرده که بحث آلودگی هوا را میتواند بسیار متحول کند همچنین وزارت کشور هم از اعتبار گلوبال در اختیار خودش حدود ۲۰ میلیارد دلار به بخش توسعه پالایشگاهها و بهبود سوخت موجود در کشور اختصاص داده که اگر این دو اتفاق انجام شود بخشی عمدهای از مشکلات مربوط به آلودگی هوا مرتفع خواهد شد.
وی مطرح کرد: سالانه در کشور عزیزمان ایران حدود ۳۰ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست میدهند که این عدد در جهان هفت میلیون نفر است به طوری که در هر دو ساعت ما یک نفر را در جهان بر اثر آلودگی هوا از دست میدهیم و این اهمیت پرداختن به موضوع کاهش آلودگی هوا را برای ما پیش از پیش مورد توجه قرار میدهد.
محمدی با بیان اینکه همدان در مقایسه با سایر استانها در مشکلات کمتری در بحث آلودگی هوا دارد، اضافه کرد: در بحث آلودگی هوا خوشبختانه در مقایسه با استانهای دیگر در بخش صنعت و بخش صنایع متحرک و ثابت، استانی هستیم که کمتر معضلات و مشکلات مربوط به آلودگی هوا را داریم، در حوزه ریزگردها هم همینطور، به علت کوهستانی بودن استان با مشکلات کمتری در حوزه آلودگی هوا با آن مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه از محل مصوبات سفر ریاست جمهوری تمام شهرستانهای استان به دستگاه پایش کیفی هوا مجهز شده است، یادآور شد: به محض اینکه آلودگیهای ما چه در حوزه آلودگیهای بازی و چه در حوزه ریزگردها افزایش پیدا کند به سرعت میتوانیم اینها را سنجش و هشدارهای لازم را به مردم اعلام کنیم.
محمدی با اشاره به اینکه طبق مطالعاتی که دانشگاه تهران روی عامل آلودگی هوای استان همدان انجام داده است مهمترین عامل آلودگی هوای استان همدان ترافیک و حملونقل است، تصریح کرد: با توجه به اینکه همدان جزو استانهای صنعتی مثل استانهای قم، مرکزی و کلانشهرهای بزرگتر که خیلی هم صنایع به مرکز سکونت آنها نزدیک شده، نیست، خوشبختانه این مشکل را در استان نداریم.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان اضافه کرد: حملونقل استان همدان به ویژه حملونقل عمومی به علت فرسوده بودن ناوگانها، عامل اصلی آلودگی هوا به شمار میآید.
وی در ادامه به دوربینهای مجهز به سامانه سیمفا اشاره کرد و گفت: اکثر مردم همدان به مراکز معاینه فنی خودرو مراجعه نمیکنند بنابراین اگر دوربینهای ثبت تخلف مجهز به سامانه سیمفا بود و رانندگان جریمه میشدند و به مراکز معاینه فنی مراجعه میکردند، درصد آلایندههای خودرو نزدیک به صفر میشد پس این امر میتواند تأثیر زیادی بر کاهش آلودگی هوای همدان داشته باشد.
محمدی خاطرنشان کرد: در تمام شهرستانها واحدهای دارای موتورخانه احتراقی باید به صورت سالانه برگه معاینه فنی دریافت کنند و میزان خروجی دودکشهای آنها استاندارد باشد اما متأسفانه در استان همدان شرکت معتمد استاندارد که برگه معاینه فنی صادر کند، نداریم بنابراین طبق ماده ۱۷ قانون هوای پاک درخواست داریم شرکتهایی در استان دایر شوند و معاینه فنی به موتورخانهها بدهند.
انتهای پیام