یک استادتمام منابع طبیعی عنوان کرد

ویلاسازی در جنگل، آسیب جدی به منابع طبیعی وارد می‌کند

یک استاد تمام منابع طبیعی، با بیان اینکه مسائل اجتماعی و اقتصادی می‌تواند حیات جنگل ها را تهدید کند، گفت: در کنار زمین خواری، کوه خواری و جنگل خواری نیز رخ داده و ویلاسازی در دل جنگل ها اتفاق افتاده است؛ متاسفانه ویلاسازی در داخل جنگل آسیب جدی به منابع طبیعی وارد می کند.

دکتر حسن پوربابایی در گفت وگو با ایسنا، از جمله آسیب‌ها و تهدیدات جنگل‌های هیرکانی را در درجه اول، دام، جنگل‌نشینی و قاچاق چوب دانست و اظهار کرد: جنگل‌های شمال حفاظت شده هستند و شاهد توقف بهره‌برداری از آن هستیم.

وی حفاظت از جنگل‌های شمال را نیازمند برنامه‌ریزی دانست و افزود: جنگلبانان نقش مهمی در حفاظت از عرصه‌های جنگلی دارند.

این مدرس دانشگاه، در ادامه به آتش‌سوزی به عنوان یکی دیگر از تهدیدات اشاره کرد و متذکر شد: بیشتر آتش‌سوزی‌ها در جنگل‌های شمال منشاء انسانی دارند؛ یعنی یا بومی‌ها به بهانه آبادانی اراضی کشاورزی خود اقدام به آتش زدن جنگل می‌کنند و یا گردشگران با بی‌احتیاطی، موجب شعله‌ور شدن آتش در دل جنگل‌ها می‌شوند.

پوربابایی تغییر اقلیم را پدیده جهانی دانست که یکی از پیامدهای آن گرمایش کره زمین است و گفت: گرمایش، جزئی از تغییر اقلیم بوده که بر روی جنگل‌ها اثر می‌گذارد؛ در واقع گرمایش کره زمین، جمعیت گونه‌های جنگلی سایه پسند و سرماپسند را کم می‌کند و موجب افزایش جمعیت گونه‌های گرماپسند می‌شود.

وی با بیان اینکه جنگل‌ها در کاهش گرمایش کره زمین نقش مهمی دارند، خاطرنشان کرد: گاز دی اکسید کربن یکی از مهمترین گازهای گلخانه‌ای است و لذا جنگل‌ها حجم گاز دی اکسید کربن موجود در جو را کاهش می‌دهند.

استاد تمام منابع طبیعی و علوم جنگل گروه جنگلداری دانشگاه گیلان، استفاده از سوخت‌های فسیلی و کارخانجات و راهسازی و افزایش جمعیت و... را موجب افزایش تولید دی اکسید کربن دانست و بیان کرد: همه موجودات زنده تنفس می‌کنند که موجب تولید دی اکسید کربن می‌شود، اما جنگل‌ها با جذب این گاز گلخانه‌ای موجب کاهش اثرات گرمایش می‌شوند.

وی زباله را یکی از چالش‌های عرصه‌های جنگلی دانست و خاطرنشان کرد: متاسفانه در داخل جنگل شاهد حجم زیادی از زباله‌ها هستیم که نشان دهنده حضور گردشگر در آن مناطق است و انسان‌ها مشکلات زیادی را برای جنگل‌ها ایجاد کرده‌اند.

پوربابایی، با بیان اینکه مسائل اجتماعی و اقتصادی می‌تواند حیات جنگل‌ها را تهدید کند، یادآور شد: در کنار زمین‌خواری، کوه‌خواری و جنگل‌خواری نیز رخ داده و ویلاسازی در دل جنگل‌ها اتفاق افتاده است؛ متاسفانه ویلاسازی در جنگل آسیب جدی به منابع طبیعی وارد می‌کند.

وی با بیان اینکه کل مسئولان و آحاد مردم باید اهمیت منابع طبیعی و جنگل‌ها را درک کنند، تاکید کرد: حفاظت از منابع طبیعی به تنهایی از عهده یک سازمان و نهاد و دستگاه بر نمی‌آید و همه مردم باید در جریان فرهنگ منابع طبیعی قرار بگیرند و از جنگل‌ها حفاظت کنند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۷ آبان ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۶
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402081712328
  • خبرنگار : 50040