حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین مؤمنی، استاد حوزه علمیه در محفل معارفی حرم مطهر بانوی کرامت که شب گذشته، ۱۶ آبانماه در شبستان امام خمینی(ره) برگزار شد، ضمن تبیین باب عرض الأعمال کتاب وسائلالشیعه در رابطه با جهاد نفس و ارائه شدن اعمال انسانها توسط فرشتگان محضر پیامبر اعظم(ص) و ائمه اطهار(ع) اظهار کرد: وقتی انسان بداند اعمالش به عرض دیگری میرسد و دیگران مطلع عملش میشوند، بیشتر مراقبت میکند، تا مبادا خبط و خطایی از او سر زند.
وی ادامه داد: وقتی خدا، پیامبر(ص) و امام(ع) ناظر اعمال باشند، کسی نباید به خودش اجازه خطا و کار اشتباه دهد، امر عرضه گناه یکی از اهرمهای مهم بازدارندگی از گناه است که انسان را حتی از خبط و خطا نیز باز میدارد.
سخنران حرم بانوی کرامت به اهمیت عدم پردهدری گناه بهعنوان ادب متعالی انسان اشاره کرد و گفت: ایجاد امید و نشاط در قلب از مؤلفهها و تأثیرات مهم پرهیز انسان از گناه است؛ وقتی خداوند، رسولالله(ص) و اهل بیت(ع) شاهد و ناظر اعمال و احوالات انسانها هستند، نباید انسان در مواجهه با مصائب دنیا اضطراب و استرس به دل راه دهد.
مؤمنی در ادامه ضمن اشاره به روایاتی در رابطه با سیره اهل بیت(ع) در دستگیری از نیازمندان اظهار کرد: فرزندی که دستانش در دست پدر باشد هیچگاه یأس و ناامیدی به دل راه نمیدهد. ائمه اطهار(ع) همچون پدر و مادر غمخوار انسان هستند؛ لذا وقتی ایشان ناظر اعمال آدمی باشند، نه تنها خطا از انسان سر نمیزند، بلکه نشاط قوت در دل انسان ایجاد میشود.
وی با اشاره به حدیث نبوی «حَیَاتِی خَیْرٌ لَکُمْ وَ مَمَاتِی خَیْرٌ لَکُمْ» یادآور شد: زمانی که کار خوب انجام دهیم، پیامبر(ص) و امام شکر خدا کرده و این شکر، نعمت را در حق انسان فزونی میدهد و اگر کار خطایی از ما سر بزند رسولالله(ص) از خداوند متعال طلب مغفرت میکنند.
سخنران حرم مطهر بانوی کرامت ضمن تأکید بر اهمیت قدردانی و شکرگزاری حضور در میان امت رسولالله(ص)، اظهار کرد: براساس روایتی جبرئیل امین خدمت پیامبر اعظم(ص) ندا میدهند که خداوند متعال میفرمایند: در روز قیامت از گنهکاران امت آنقدری ببخشم که خودت راضی شوی.
وی با اشاره به آیه ۱۰۵ سوره توبه «وَقُلِ اعْمَلُوا فَسَیَرَی اللَّهُ عَمَلَکُمْ وَ رَسُولُهُ وَالْمُؤْمِنُون» گفت: هیچ مؤمن و کافری نیست که بمیرد و او را در قبر بگذارند، مگر اینکه عملش را بر پیامبر و ائمه معصومین(ع) عرضه کنند.
مؤمنی در بخش پایانی سخنان خود به شرفیابی علی بن مهزیار خدمت امام زمان(عج) اشاره کرد و یادآور شد: فرج امام، فرج انسان بوده، ظهورش گرهگشای تمام مشکلات عالم هستی است و مضطر واقعی وجود نازنین حجت بن الحسن(ع) است.
انتهای پیام