رویترز: کمیسیون اروپا پیشنهاد عضویت اوکراین را مطرح می‌کند

رویترز گزارش داد که کمیسیون اروپا چهارشنبه به‌صورت رسمی پیشنهاد آغاز مذاکرات عضویت اوکراین در ناتو را مطرح خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز گزارش داد که کمیسیون اروپا قصد دارد در روز چهارشنبه به شکل رسمی پیشنهاد عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را مطرح کند.

همچنین یک مقام ارشد اوکراینی در روز دوشنبه به رویترز گفت کی‌یف پیش‌بینی می‌کند که این نهاد ارزیابی «مثبتی» از درخواست عضویت اوکراین داشته باشد.

او گفت: به نظرم ارزیابی‌ها مثبت خواهد بود؛ چراکه به طور مداوم با کمیسیون اروپا -که شاخه اجرایی اتحادیه اروپاست- در ارتباط هستیم و درخصوص گام‌هایی که توانستیم برداریم، صحبت می‌کنیم.

این در حالی است که کمیسیون اروپا در ماه ژوئن اعلام کرده بود اوکراین تنها دو شرط از هفت شرط مورد نیاز برای آغاز مذاکرات عضویت در اتحادیه اروپا را محقق کرده است.

تصمیم نهایی درباره عضویت اوکراین در اجلاس اتحادیه اروپا در ماه آینده میلادی گرفته خواهد شد. کمیسیون اروپا تا آن زمان باید گزارشی درباره پیشرفت‌های اوکراین در اجرای اصلاحات هفت‌گانه ارائه دهد. در این گزارش همچنین پیشرفت مولداوی و گرجستان در این زمینه مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

اورزولا فون درلاین، رئیس کمیسیون اروپا که یکشنبه به اوکراین سفر کرده بود، گفت این کشور بیش از ۹۰ درصد از شرایط لازم برای آغاز روند رسمی مذاکرات عضویت را برآورده کرده است. وی افزود که رسیدگی به فساد و احترام به حقوق اقلیت‌ها در اوکراین از جمله مواردی هستند که کی‌یف باید آن‌ها را بهبود بخشد.

با این‌ وجود، ژان-کلود یونکر، رئیس پیشین کمیسیون اروپا پیش‌تر گفته بود اوکراین آن‌قدر فاسد است که به این زودی‌ها شایسته عضویت در اتحادیه اروپا نخواهد بود.

در ۲۸ فوریه ۲۰۲۲، اندکی پس از آغاز حمله روسیه به اوکراین، کی‌یف درخواست عضویت در اتحادیه اروپا را مطرح کرد. پس از این کشور، گرجستان و مولداوی هم خواستار تسریع روند عضویت در این اتحادیه شدند.

آغاز روند مذاکرات عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا به موافقت تمامی ۲۷ عضو کنونی این اتحادیه بستگی دارد و این در حالی است که مجارستان مکرراً نسبت به عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا ابراز مخالفت کرده است. بوداپست می‌گوید تا وقتی کی‌یف رفتار مناسبی با مجارهای ساکن غرب اوکراین نداشته باشد، با عضویت این کشور در اتحادیه اروپا موافقت نخواهد کرد.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۶ آبان ۱۴۰۲ / ۱۹:۵۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402081612150
  • خبرنگار : 71661