چیلر چیست؟ طرز کار انواع چیلر

چیلر دستگاهی است در صنعت تهویه مطبوع و برودت صنعتی که قابلیت تولید آب سرد در محدوه دمایی ۴ إلی ۶ درجه سانتی‌گراد را دارد.

 به گزارش ایسنا به نقل از سایت شرکت تهویه دماوند، شرکت های ایرانی به طور کامل قادر به تولید انواع چیلرهای تراکمی و جذبی با کیفیت بسیار بالا هستند. امروزه اغلب مهندسان حوزه تهویه مطبوع، بیشتر از چیلرهای تراکمی در پروژه های ساختمانی و صنعتی استفاده می کنند و استفاده از چیلرهای جذبی به دلیل پیچیدگی در ساخت، نگهداری سخت و طول عمر کوتاه ترشون رو به کاهش است.

چیلر چیست؟

چیلر ماشینی است که با آن می توانیم با توجه به ظرفیت برودتی آن، جریان آب سرد تولید کنیم و آن را در مخازنی ذخیره کرده و توسط پمپ به هواساز یا فن کویل های نصب شده در ساختمان ارسال کنیم. بدین صورت می توانیم به وسیله انواع چیلر فضای داخلی ساختمان ها را به مطبوع خنک و تهویه نماییم. از طرفی ممکن است یک دستگاه صنعتی نیاز به خنک کاری داشته باشد، به طور مثال در صنعت پلاستیک و پلیمر، قالب مربوط به دستگاه تزریق پلاستیک نیاز به خنک کاری دارد، در این مورد هم می توانیم از دستگاه چیلر استفاده کنیم. کاربرد چیلر در رابطه با ماشین آلات و فرآیندهای تولید را مهندسان تهویه، برودت صنعتی یا برودت فرآیندی(Process cooling) می نامند.

انواع چیلر و طبقه بندی آن ها

بر اساس نوع سیکل کارکرد چیلر، دو دسته چیلر داریم: ۱- چیلر تراکمی و ۲- چیلر جذبی

همیشه خریدارن چیلر این سوال را دارند که بهترین نوع چیلر کدام است؟ پاسخ این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد:

بهترین نوع چیلر برای هر کاربردی به میزان مصرف انرژی، قیمت، ظرفیت و نوع سیال سرد شده بستگی دارد. انواع چیلر به دو دسته تراکمی و جذبی تقسیم می‌شوند. چیلرهای تراکمی با استفاده از کمپرسورهای اسکرال، پیستونی، اسکرو یا سانتریفیوژ کار می‌کنند و چیلرهای جذبی با استفاده از جذب حرارت توسط ماده جذب کننده کار می‌کنند.   

چیلر تراکمی چیست؟

تمامی چیلرهای تراکمی از ۴ بخش مهم تشکیل شده اند:

  • کمپرسور (واحد تراکم)
  • کندانسور (واحد چگالش)
  • شیر انبساط (واحد اختناق)
  • اواپراتور (واحد تبخیر)

در چیلرهای تراکمی ماده مبرد با استفاده از کمپرسور متراکم شده، به کندانسور دستگاه هدایت می‌شود. در مرحله بعدی، مبرد با کمک هوای محیط بیرون(در چیلر هوا خنک) و یا جریان آب(در چیلر آب خنک)، کاهش دما داشته و به مایع تغییر حالت می‌دهد. سپس با عبور از شیر انبساط دمای آن کاهش می یابد و وارد اواپراتور می شود. در این مرحله می توانیم از طریق اواپراتور آب با دمای محیط را خنک کنیم و این آب سرد شده  به فن کویل های داخل ساختمان فرستاده می‌شود تا فن کویل ها، هوا را خنک کنند یا می‌توان آن را در فرآیندی مانند دستگاه های صنعتی استفاده کرد.

انواع چیلر تراکمی

چیلر تراکمی هوا خنک

چیلرهای هوا خنک مجهز به کندانسور هوایی هستند و نقطه قوت آن ها این است که مصرف آب ندارند. چیلر هوا خنک راندمان بسیار بالایی دارد و امروزه در اغلب پروژه های تهویه مطبوع از چیلر هوایی استفاده می شود

چیلر تراکمی آب خنک

چیلرهای آب خنک از مبدل حرارتی پوسته و لوله(Shell and tube heat exchanger) استفاده می کنند. این نوع چیلرها مصرف آب بالایی دارند و حتما باید مجهز به برج خنک کننده باشند. به همین دلیل به نسبت چیلر هوا خنک نصب و طراحی مشکل تری دارند.

تهویه دماوند همواره سعی‌ کرده که طراحی دستگهای خود را به نحوی انجام دهد که بالاترین راندمان و کارایی را برای بهره بردار داشته باشد. این دیدگاه در خصوص چیلرهای آب خنک (با کندانسر آبی) نیز کاملا وجود دارد. نگرانی های امروزه درباره هزینه آب و برق و تغییرات آب و هوایی باعث شده که سازندگان و صاحبان صنایع به استفاده از چیلرهای آب خنک با کارایی و راندمان بالا رو آورده. این شرکت سالهاست که تجربه استفاده از مبردهای دوستدار محیط زیست همانند R-۱۳۴a , R-۴۰۷ , R-۴۱۰ را در تجهیزات خود را به دست آورده است.

بر اساس نیاز پروژه چه از نوع مسکونی و یا صنعتی، چیلرهای آب خنک با ظرفیت برودتی ۱۰ تا ۱۲۸۰ تُن تبرید با استفاده از پیشرفته ترین کنترلر ها و کمپرسور های مختلف بر پایه ظرفیت دستگاه ساخته می شود. خط تولیدی چیلر این شرکت که سابقه ۳۵ ساله در امر ساخت و تولید انواع چیلر دارد، قابلیت ساخت چیلرهای آب خنک را در سه نوع اسکرو، اسکرال و رفت و برگشتی را دارا میباشد. چیلرهای این شرکت ایرانی با راندمان بالای خود قابلیت کاهش هزینه های سربار مجموعه را دارد چراکه مهندسین و کارشناسان با تجربه این شرکت در طراحی و ساخت این تجهیزات از آخرین استاندارد ها و بالاترین کیفیت قطعات بهره میبرند.

چیلر فلادد(فلودد)

تهویه دماوند به عنوان یکی از بزرگان صنعت تهویه مطبوع ایران از سال ۱۳۹۳ اقدام به تحقیق و طراحی چیلرها اسکرو هوا خنک با اواپراتور فلادد (Flooded) کرد و سال ۱۳۹۹ اولین مدل از این نوع چیلر را روانه بازار کرد.

چیلر های جدید تهویه دماوند مدل DCFA نتیجه تلاش برای یافتن قابلیت اطمینان بالاتر، بهره وری انرژی بالاتر، و سطح صدای پایین تر برای محیط زیست با استاندارد های امروزی است. این شرکت متخصص به پشتوانه بیش از ۳۵ سال تجربه در تلاش برای کاهش انرژی مصرف شده توسط تجهیزات HVAC و تولید مداوم آب سرد، چیلر های مدل DCFA را با کارایی بالاتر و طراحی با قابلیت اطمینان بیشتر از هر چیلر هوا خنک دیگر موجود در بازار امروز را توسعه داده است..

سخن آخر

چیلرها در صنعت تهویه انواع مختلفی دارند که یکی از مهم ترین شاخصه های انتخاب آن، نوع کاربری پروژه و اقلیم و آب و هوای نصب چیلر است. از نظر عملکرد، دو نوع چیلر تراکمی و جذبی داریم که بیشتر از چیلر تراکمی استفاده می شود. همچنین برای خرید چیلر به اعتبار و سابقه شرکت و رزومه قوی آن در امر تولید توجه کنید.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • سه‌شنبه/ ۱۶ آبان ۱۴۰۲ / ۱۵:۵۱
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402081612006
  • خبرنگار :